Explosie aan stroommast legt gigantische Duitse Teslafabriek plat: vermoedelijk werk van actievoerders

Een Teslafabriek in de buurt van de Duitse stad Grünheide werd vanochtend vroeg geëvacueerd, nadat een explosie had plaatsgevonden aan een elektriciteitsmast in de buurt van de fabriek. Sindsdien ligt de productie stil. De Duitse politie vermoedt dat het gaat om brandstichting door actievoerders die protesteren tegen de uitbreidingsplannen van de autofabrikant. 

Meer krantenkoppen in België

‘Mijn kind heeft autisme’ van Lauwse mama Tamara genomineerd voor Belgian Podcast Awards:“Het is ook een rouwproces, omdat je kind anders is”

Remus, de zoon van Tamara Durnez uit Lauwe heeft autisme met een ontwikkelingsachterstand. “Veel zaken die je dacht te kunnen doen met je kind, vallen ineens weg. Na de diagnose blijf je achter met veel vragen. Met mijn podcast wil ik mijn ervaringen en tips delen met andere zorgouders en het taboe doorbreken.” De podcast ‘Mijn kind heeft autisme’ is

Lees meer »

Vlaming blijft scoren met populairste game ter wereld ‘Baldur’s Gate 3′, maar blijft met beide voeten op de grond

Het houdt maar niet op voor de Vlaamse videospelmaker Larian Studios en zijn ‘Baldur’s Gate 3′. Met dat spel – waarin ridders, elfen en dwergen duistere krachten bestrijden – sleepte het na de Amerikaanse nu ook de belangrijkste Britse game-awards in de wacht. Ondanks dat wereldwijde succes en een bedrijfsvermogen van 301 miljoen, laat CEO-oprichter Swen Vincke (51) zich nauwelijks

Lees meer »

Zeven 70-plussers staan in Nederland terecht voor verstrekken van ‘zelfmoordpoeder’: “Ik heb 16 mensen geholpen met iets wat ze heel graag wilden”

Zeven verdachten, allemaal 70-plussers, staan vanaf maandag in Nederland terecht omwille van hun vermeende betrokkenheid bij het verstrekken van het zelfmoordpoeder ‘Middel X’. Allemaal hebben ze een link met Coöperatie Laatste Wil, een organisatie die vindt dat iedereen het recht heeft om zijn eigen levenseinde te bepalen.

Lees meer »

PepsiCo-fabriek in Veurne krijgt volledig geautomatiseerd magazijn

Het Amerikaanse voedingsconcern PepsiCo gaat zijn fabriek in Veurne uitrusten met een volledig geautomatiseerd magazijn om de twee miljoen zakken chips en snacks die dagelijks worden geproduceerd in op te slaan. Dat meldt de Spaanse rekkenbouwer Mecalux, dat voor de installatie zal instaan, in een persbericht.
The post PepsiCo-fabriek in Veurne krijgt volledig geautomatiseerd magazijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij kan dan gaan bedelen aan stoplicht”: analist jaagt iedereen in het harnas na ongepaste opmerking over Barça-wonderkind Yamal

Daar sta je dan, als tv-zender. Door een opmerking over wonderkind Lamine Yamal (16) weigerden FC Barcelona én PSG na hun spektakel in de Champions League interviews te geven aan ‘Movistar Plus’, de exclusieve rechtenhouder in Spanje. Terwijl Lewandowski en co. hun zegje deden tegenover de concurrerende media, moest de zender voor enkele miljoenen kijkers door het stof.

Lees meer »

Marktkramers in De Haan over hun geliefde stiel: “Op de markt staan is hobby en werk tegelijk”

April is Maand van de Markt, en dus gingen wij tijdens de paasvakantie de temperatuur even opmeten op de woensdagmarkt in De Haan, waar we tussen beddengoed, handtassen en ‘wonderdoekjes’ in de typische marktambiance verzeilden. “De markt boert achteruit, maar fijne buren maken al veel goed”, klinkt het bij enkele vaste marktkramers. “Wat ook leuk is aan de markt: onderweg

Lees meer »

Londense Nubi (29) rijdt alleen naar Nigeria om anderen te inspireren, en krijgt grote verrassing bij aankomst: “Dit is te veel!”

De 29-jarige Pelumi Nubi stapte eind januari met een groot doel in haar kleine Peugeot genaamd ‘Lumi’. Ze zou alleen van Londen naar haar thuisland Nigeria rijden, om andere vrouwen aan te moedigen om net zoals haar alleen op avontuur te gaan. De influencer kwam na ongeveer drie maanden en 7.000 km aan bij de grens van het land, en

Lees meer »