Europees akkoord over het reduceren van verpakkingsafval

08:13 De onderhandelaars van het Europees Parlement en de EU-lidstaten hebben maandagavond een akkoord bereikt over het reduceren van verpakkingsafval. 

Meer krantenkoppen in België

Hoteluitbater Robin (58) vertelt hoe hackers op één uur 180 van zijn klanten oplichtten: “Het regent annuleringen en ik sta machteloos”

Wie een hotel boekt of gaat boeken in de komende vakanties, kijkt maar beter uit. Hackers hebben het gemunt op hotelgasten. Plots krijg je een dringende boodschap van Booking.com of van je hotel in je inbox: “Uw hotel kon uw betaling niet verwerken. Bevestig uw boeking hier.” Maar die vraag is niet wat het lijkt. Robin Schluter (58), hoteluitbater, vertelt

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas-bron: “Israëli’s zijn niet geïnteresseerd in wapenstilstand”

Het Israëlische voorstel dat Hamas ontving van de Qatarese en Egyptische bemiddelaars voldoet niet aan de eisen van de Palestijnse facties, aldus Hamas. Het voorstel zal desondanks toch worden bestudeerd, klinkt het in een verklaring van de terreurbeweging, en er zal een antwoord aan de bemiddelaars overhandigd worden. Israël meldt intussen dat het een recordaantal vrachtwagens – 419 in totaal

Lees meer »

Tegen 2070 is één op drie West-Vlamingen met pensioen: wordt vergrijzing dé uitdaging van de toekomst?

West-Vlaanderen is in sneltempo aan het vergrijzen. In 2070 zal bijna dertig procent van alle West-Vlamingen 67 jaar of ouder zijn. En dat brengt een pak uitdagingen met zich mee. “We moeten nú aan de slag en alternatieve woonzorgvormen bedenken”, luidt expert Frank Vanfleteren de alarmbel.
The post Tegen 2070 is één op drie West-Vlamingen met pensioen: wordt vergrijzing dé

Lees meer »

Pelgrim Wim (84) maakt zich zorgen om werkritme van zoon Tom Waes: “Dat hij straks meewandelt, is een klein mirakel”

Doorzettingsvermogen zit in de genen, zo blijkt. Wim Waes is 84, maar smeert de benen in voor een bedevaartswandeling naar het Spaanse Santiago de Compostella. Dat zijn bekende zoon een paar dagen meewandelt, noemt hij een klein mirakel. “We hebben wat problemen gehad toen hij puber was, maar onze band is sindsdien alleen maar sterker geworden.”

Lees meer »

Ook Rubiales’ opvolger Rocha aangeklaagd in corruptiezaak, trucje om journalisten in ootje te nemen mislukt pijnlijk

Pedro Rocha, de opvolger ad interim van Luis Rubiales als voorzitter van de Spaanse Voetbalfederatie, is op zijn beurt aangeklaagd in de corruptiezaak waarin ook Rubiales eerder deze week werd gedagvaard. Bij het verlaten van de rechtzaal probeerde Rocha te ontsnappen aan de vragen van de journalisten door te doen alsof hij aan het bellen was. Maar dat trucje mislukte,

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël wil Iran prijs laten betalen “op het gepaste moment”

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. De VN-Veiligheidsraad komt zondag bijeen om de aanval, op verzoek van Israël, te bespreken. Israël wil dat de Iraanse Revolutionaire Garde tot terreurgroep wordt verklaard. Het Israëlisch oorlogskabinet zal later bespreken hoe

Lees meer »

Spoedoverleg tussen mijngemeenten over opvang van ondergedoken Koerdische familie

Vanmiddag heeft Alain Yzermans, burgemeester van Houthalen-Helchteren (Vooruit) een spoedoverleg samengeroepen om noodopvang te vinden voor 5 Koerdische gezinnen uit Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder en Beringen. Sinds de rellen van 24 maart tussen de Turkse gemeenschap en aanhangers van de Koerdische PKK leven zij ondergedoken, omdat ze zich niet langer veilig voelen in hun eigen gemeente.

Lees meer »

Brugse binnenstad stroomt vol met PAOK-fans, enkelingen bestuurlijk aangehouden: “Andere bedoelingen dan match bijwonen”

Een 2.000-tal Griekse PAOK-fans toverden donderdagmiddag de Brugse binnenstad om tot één groot voetbalfeest. Buiten af en toe wat vuurwerk, luid gejoel en gezang verliep de middag en vooravond voorlopig zonder al te grote incidenten. De politie onderschepte wel een voertuig met vijf Griekse supporters die in het bezit waren van boksbeugels. Het vijftal werd bestuurlijk aangehouden.

Lees meer »