Dertigtal vluchten van en naar Brussels Airport geschrapt tijdens Lufthansa-staking

Zowat dertig vluchten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa van en naar Brussels Airport zijn van morgenavond tot zaterdagochtend geschrapt. Dat blijkt uit het vluchtschema op de website van de luchthaven en het nieuws werd bevestigd aan VRT NWS. Aanleiding is een nieuwe staking van grondpersoneel van de maatschappij voor hogere lonen. 

Meer krantenkoppen in België

7 slachtoffertjes geïdentificeerd. Ouders krijgen te horen dat ‘meester Thijs’ (38) foto’s maakte van hun zoontje op schooltoilet

Al minstens zeven slachtoffertjes van kleuterleider Thijs D.W. (38) van basisschool De Springplank in het Oost-Vlaamse Onkerzele zijn geïdentificeerd. Dat heeft HLN vernomen. De speurders hebben aan de ouders verteld dat ‘meester Thijs’ beelden van hun zoontjes maakte in de schooltoiletten. De vraag blijft nu of de man nog meer slachtoffers heeft gemaakt, maar ook of hij zijn slachtoffers heeft

Lees meer »

Begrotingstekort loopt fors op tot 4,4 procent

Het tekort van de Belgische overheden is vorig jaar fors gestegen tot 4,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). In 2023 ging het om 3,6 procent, dat blijkt vrijdag uit nieuwe cijfers van de Nationale Bank (NBB) en het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR). Door de toename steeg de schuldgraad van de overheden, na twee dalingen, tot 105,2 procent.

Lees meer »

De Haan huldigt ambulancedienst in de Stationsstraat in

Sinds 1 januari beschikt De Haan over een eigen ambulancedienst, die door de Hulpverleningszone 1 wordt uitbesteed aan het Vlaamse Kruis. Zij zijn alvast tevreden over de eerste drie operationele maanden. “We deden al meer ritten dan we statistisch gezien hadden verwacht in deze periode van het jaar”, zegt coördinator Tine Amandels. Vrijdag werd de standplaats in de Stationsstraat officieel

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Broeder Steve

06:00 Uit het ‘Grootboek van de Sport’ van radio-icoon Piet Theys herinneren wij ons een ‘Drama in drie bedrijven’. Eerste bedrijf: twee leeuwenjagers en een leeuw. Tweede bedrijf: één leeuwenjager en een l…

Lees meer »

Sam (33) werd in het centrum van Gent door zijn eigen vriendin neergestoken: “De liefde voor haar is zijn dood geworden”

Een vrouw van 32 jaar is door de politie opgepakt op verdenking van doodslag op haar vriend in de Gentse binnenstad. Kimberly L. stak de 33-jarige Sam, vader van hun tweejarig zoontje, neer met een mes na een discussie in hun appartement. “Ieder huisje heeft zijn kruisje. Alleen had niemand ooit zo’n dramatische afloop voorspeld.” Hoe reageert de familie van

Lees meer »