“De dag ervoor was ik anoniem, de dag erna was het gedaan”: wie was koningin Mathilde vóór Filip?

“Ik ben ook logopediste geweest.” Dat zei koningin Mathilde (51) in Ivoorkust tegen een aantal dove kinderen, die dankzij een spraaktherapeut leren communiceren. Het riep heel wat herinneringen op bij de koningin, naar die tijd voor ze koning Filip (63) leerde kennen en voor ze prinses en later koningin van België werd. Zo kende Mathilde een klassieke, sobere opvoeding, tot daar plotseling drastische verandering in kwam. Dit was haar leven vóór koning Filip. 

Meer krantenkoppen in België

Bernard en Ines vieren hun gouden liefde

De 72-jarige Bernard Van Troys en de 70-jarige Ines Haerinck werden op vrijdag 1 maart 2024 plechtig ontvangen door het gemeentebestuur voor de receptie op het gemeentehuis van Olsene voor de viering van hun gouden bruiloft. Bernard werd geboren in Waregem en Ines in Deinze. Ze leerden elkaar kennen in het Hof Van Vlaanderen in
The post Bernard en Ines

Lees meer »

Pro-Chinese president wint parlementsverkiezingen op Malediven

De partij van president Mohamed Muizzu van de Malediven, een strategisch gelegen eilandengroep in de Indische Oceaan, heeft zondag een verpletterende overwinning behaald bij de parlementsverkiezingen. Dat wijzen de officiële resultaten uit. De kiezers hebben zo hun steun uitgedrukt voor de toenadering die Muizzu met China zoekt, ten koste van India, dat lange tijd veel invloed over de archipel had.

Lees meer »

EXCLUSIEVE PEILING. 4 op de 10 Vlamingen wil Vlaamse onafhankelijkheid (en één leeftijdsgroep is er zelfs opvallend veel voor te vinden)

Opvallend veel Vlamingen willen meer baas zijn in eigen huis, zo blijkt uit een exclusieve peiling van HLN en VTM NIEUWS. Liefst 40 procent gaat akkoord met de stelling dat Vlaanderen op termijn onafhankelijk moet worden. Door dat verrassende resultaat gaapt er een ongemakkelijke kloof, in het bijzonder bij Open Vld en CD&V. Hoe liggen de kaarten daar intern? En

Lees meer »

Expo in BKO in Gistel belicht gedeeld en betrokken ouderschap

Vrijwilligersorganisatie Home-Start Vlaanderen, het Kenniscentrum Gezinswetenschappen van Odisee Hogeschool en de stad Gistel openden in buitenschoolse kinderopvang de Zonnebloem een foto-expo rond ouderschap. Je kan er nog tot 12 mei terecht.
The post Expo in BKO in Gistel belicht gedeeld en betrokken ouderschap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vierde generatie planten, bloemen en zaden Verschingel: “Spijtig dat veel marktkramers tegenwoordig afhaken”

Pol Verschingel (63) en zijn echtgenote Marleen Sinnesael (59) zijn al 34 jaar lang trouwe standhouders op de wekelijkse markt, waar ze de beste kwaliteit zaden, bloemen en planten aanbieden, aangepast aan het seizoen. Als vierde generatie hebben ze een indrukwekkend assortiment.
The post Vierde generatie planten, bloemen en zaden Verschingel: “Spijtig dat veel marktkramers tegenwoordig afhaken” appeared first on

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische raketaanval op Iran, ontploffingen gehoord in Isfahan

Iraanse en Amerikaanse media melden dat Israël raketten heeft afgevuurd op de stad Isfahan in Iran, waar zich een nucleaire onderzoeksfaciliteit bevindt. Het internationale vliegverkeer naar de Iraanse hoofdstad Teheran is volgens Iraanse media opgeschort. Ook zouden op verschillende plaatsen in het land batterijen van de luchtverdediging zijn afgevuurd. De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad hun veto uit

Lees meer »

B&B Rêveries uit Beitem heeft nu ook eigen fietsroute: “Mooie troef”

Na een zoektocht van zeven jaar naar een geschikt pand om te wonen en een Bed & Breakfast te openen, zijn Christoph Coevoet en Hannelore Pyckavet dankzij het GoPlay-programma Huizenjagers in Beitem verzeild. Na maanden verbouwen, openden ze vier jaar geleden B&B Rêveries. Aanvankelijk was er maar één kamer, onlangs is al de derde kamer in gebruik genomen. Ondertussen is

Lees meer »