Burgemeester Steenokkerzeel bezorgd om toenemend gebruik lachgas

De burgemeester van Steenokkerzeel Kurt Ryon maakt zich zorgen over het toenemend gebruik van lachgas. Bij een grote opruimactie zijn opvallend veel gebruikte lachgasflessen gevonden. De plaatsen waar ze gedumpt werden zullen nu in kaart gebracht worden en er komen meer politiecontroles. 

Meer krantenkoppen in België

Twijfels over record van Brit die volledige lengte van Afrika liep

Er bestaan twijfels over het record van Russ Cook, beter bekend als ‘hardestgeezer’ op Instagram, die beweert dat hij als eerste persoon de volledige lengte van Afrika heeft gelopen. Volgens de World Runners Association (WRA), een vereniging van ultralopers, staat dat record al op iemand anders zijn naam.

Lees meer »

Naar een nieuwe oude dag

01:10 Tegen 2050 telt België dubbel zoveel 80-plussers. Als we willen dat voor die 1,2 miljoen mensen de oude dag geen lijdensweg wordt, moeten we dringend anders kijken naar wonen, tijdsbesteding en inspra…

Lees meer »

Nieuw rapport kritisch voor gebruik puberteitsremmers in Verenigd Koninkrijk: “Behandeling is gebaseerd op opmerkelijk zwak bewijs”

Britse artsen hebben fouten gemaakt door kinderen die worstelen met hun genderidentiteit jarenlang puberteitsremmers te geven. Dat stelt een nieuw rapport. “Een giftig debat heeft de medische wereld in het Verenigd Koninkrijk zo gepolariseerd dat discussies over medische methodes lang onmogelijk waren”, zegt correspondent Lia Van Bekhoven.

Lees meer »

Vzw De Nachtlichtjes organiseert jaarlijks feestweekend: “Opbrengst integraal naar Kom op tegen Kanker”

Vzw De Nachtlichtjes organiseert in het weekend van 27 en 28 april haar jaarlijkse feestweekend. Met de opbrengst schrijven ze opnieuw twee teams in voor de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Dit jaar fietsen ze al voor de tiende keer mee.
The post Vzw De Nachtlichtjes organiseert jaarlijks feestweekend: “Opbrengst integraal naar Kom op tegen Kanker” appeared first

Lees meer »

Geen 14e overwinning op rij voor Lyra-Lierse, dat blijft steken op gelijkspel bij RC Hades

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt een topaffiche uit een van de verschillende amateurreeksen live gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond bleef Lyra-Lierse steken op een 2-2-gelijkspel op het veld van RC Hades en ziet zo een einde komen aan zijn reeks van 13 overwinningen op een rij. Bekijk hieronder de

Lees meer »

Lukas Simpelaere wordt keeperstrainer in sabbatjaar

Doelman Lukas Mispelaere, zoon van de Wevelgemse ex-voorzitter Vincent Mispelaere, koos er dit seizoen voor om andere lucht op te snuiven, en trok naar naar eersteprovincialer SK Oostnieuwkerke. De 21-jarige Wevelgemnaar speelde er zich met uitstekende prestaties meteen in de kijker. Ondanks dat hij de ploegen voor het uitkiezen heeft, hangt hij na dit seizoen de handschoenen voor minstens één

Lees meer »

Nu O.J. Simpson op 76-jarige leeftijd overleden is, blijft de vraag ‘heeft hij het gedaan’ onbeantwoord

Hij was acteur, sportman, televisiepersoonlijkheid, maar vooral moordverdachte. O.J. Simpson beroerde Amerika en de wereld. Hij stond in ‘het proces van de eeuw’ terecht voor de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend, maar werd vrijgesproken. Simpson stierf op 76-jarige leeftijd en laat zo de wereld achter met de eeuwige vraag: ‘Heeft hij het gedaan?’ De theorieën over zijn schuld

Lees meer »

LIVE ATLETICO MADRID-GIRONA. Witsel en Vermeeren zien vanop de bank hoe Correa Atlético op voorsprong zet

Atlético Madrid, met Axel Witsel en Arthur Vermeeren op de bank, neemt het op tegen Girona FC, de stuntploeg in LaLiga. Girona, dat de heenwedstrijd won met 4-3, zou bij winst een kloof van 10 punten hebben tegenover Los Colchoneros. Atlético Madrid, dat nog volop meedoet voor een plaats in de Champions League, wil dit logischerwijs niet zomaar laten gebeuren.

Lees meer »