Air Liquide bouwt waterstofinstallatie in Antwerpen

01:30 De industriëlegassenreus Air Liquide investeert in Antwerpen in een testinstallatie om groene waterstof te halen uit ammoniak. De techniek moet toelaten op grote schaal waterstof te importeren, wat be… 

Meer krantenkoppen in België

Twintigtal kinderen wordt ziek op badmintonkamp

Een twintigtal kinderen van Blauwput Omnisport uit Kessel-Lo tussen zeven en twaalf jaar oud zijn ziek geworden op een badmintonkamp in Tongerlo. Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) onderzoekt wat er mogelijk is misgelopen.

Lees meer »

Wildlife Taxi Team Midden-Kempen zoekt vrijwilligers om gewonde of zieke dieren naar opvangcentrum te brengen: “Het drukke seizoen breekt aan”

Het Wildlife Taxi Team Midden-Kempen, actief in 40 gemeenten van het arrondissement Turnhout en Mechelen, is dringend op zoek naar extra vrijwilligers. Ze zoeken kandidaten voor de dispatching en het vervoer van gewonde of zieke wilde dieren naar een opvangcentrum. De lente en de zomer zijn de drukste seizoenen, omdat er dan veel jonge dieren geboren worden.

Lees meer »

Erfgoeddag in Brugge in teken van Vikingen: “Vikingtattoo om akkoord te bezegelen”

De Erfgoeddag in Brugge – eigenlijk het hele weekend van 20 en 21 april – staat dit jaar in het teken van de Vikingen. De Noormannen vestigen zich tijdelijk op het Adornesdomein en demonstreren allerlei Vikingvaardigheden. Burgemeester Dirk De fauw en schepen van cultuur Nico Blontrock kregen alvast een Vikingtattoo om het akkoord over het tijdelijk verblijf te bezegelen…
The

Lees meer »

Speciale eenheden overmeesteren man in Meerbeke

In het Oost-Vlaamse Meerbeke (een deelgemeente van Ninove) hebben de speciale eenheden zaterdag een man overmeesterd die in zijn woning met een mes rondliep. Omstreeks 14 uur werden de ordediensten gewaarschuwd over zijn beangstigende gedrag, maar na afloop van het politieoptreden bleek de man geen gijzelaars te hebben.

Lees meer »

Muziekvereniging Sint-Jan Marke treedt op met Mama’s Jasje

Koninklijke muziekvereniging Sint-Jan Marke zorgt op zondag 21 april samen met Stadsharmonie ‘De Goede Vrienden Tielt’ voor een muziekspektakel in het oc van Marke. De orkesten brengen een concert met gastzangers Geena Lisa en Peter Vanlaet van Mama’s Jasje.
The post Muziekvereniging Sint-Jan Marke treedt op met Mama’s Jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Na zonnig weekend slaat het weer helemaal om”: wat hebben ‘aprilse grillen’ voor ons in petto na paasvakantie?

Men zegt weleens: april doet wat hij wil. Tijdens de tweede maand van de lente laat deze weerspreuk zich regelmatig voelen. Zon, regen, wind, onweer, warmte en koude volgen elkaar soms in sneltempo op. Maar waar komen aprilse grillen vandaan? En wat hebben ze voor ons in petto na dit weekend? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters licht toe. “Aprilse grillen doen de

Lees meer »

Vier jaar cel gevorderd voor veroordeelde verkrachter die 10-jarig meisje betastte in zwembad van Bredene

Zestien jaar nadat hij een jarenlange celstraf kreeg voor de verkrachting van zijn eigen dochter, betastte Ronny D. (52) een 10-jarig meisje in het zwembad van Bredene. Naar eigen zeggen wou de Bruggeling haar enkel op een drijfmat helpen, maar was hij daarbij wat ‘onvoorzichtig’. Achter gesloten deuren eiste het parket maandagochtend vier jaar effectieve celstraf.

Lees meer »