Aandeel TKH afgestraft voor omzichtige outlook

13:28 De Nederlandse duizendpoot lijdt onder een makke vraag naar kabelsystemen en intelligente camera’s. 

Meer krantenkoppen in België

Journalist Marc Helsen schrijft reisboek over motortocht langs Zijderoute: “Soms wil ik schrijven: blijf hier weg en laat die mensen met rust”

Journalist en auteur Marc Helsen maakte vorig jaar samen met zijn kompaan Frank Peeters een reis op een enduromotor doorheen het onbekende en deels nog onherbergzame Centraal-Azië. Een reis van 20.000 kilometers waarvoor beide Kempenaars gedurende vier maanden van huis waren. Zijn reisverslag Met de motor langs de zijderoute ligt vanaf vandaag in de boekhandel. “Het is geen toeristische gids”,

Lees meer »

Minister Brouns vraagt zo snel mogelijk duidelijkheid na nieuw bod Guido Dumarey op busbouwer Van Hool

Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) vraagt zo snel mogelijk duidelijkheid nadat maandagavond is bekendgeraakt dat zakenman Guido Dumarey alsnog een bod heeft gedaan op busbouwer Van Hool. “Ik denk dat iedereen er in deze moeilijke tijd naar hunkert dat er zo snel mogelijk uitsluitsel is”, zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1.
The post Minister Brouns vraagt

Lees meer »

INTERVIEW. Conner Rousseau: “Als ik op straat kwam, droeg ik een pet en zonnebril, ook in putteke winter. Ik heb mij echt geschaamd”

“Na 20 jaar verlies konden de socialisten weer winnen. En dan heb ik het verkloot.” Conner Rousseau (Vooruit) heeft zichzelf de afgelopen maanden vaak vervloekt. Maar nu is hij terug. Op zoek naar eerherstel, maar ook naar een manier om Vooruit weer vooruit te helpen. Al zal dat op de achtergrond zijn, vertelt de ex-voorzitter. “Ik ken mijn wereld goed

Lees meer »

Figuranten stappen op door ongepast gedrag van Sylvester Stallone: “Hij noemde iemand een bak varkensvet”

Sylvester Stallone (77) bevindt zich momenteel in het middelpunt van een controversie. Figuranten van de serie ‘Tulsa King’ hebben de set verlaten vanwege het ongepast gedrag van de acteur. Stallone wordt ervan beschuldigd verschillende figuranten “een bak varkensvet” en “lelijk” genoemd te hebben. Zelf heeft de ‘Rocky’-acteur nog niet gereageerd op die beschuldigingen.

Lees meer »

Auto knalt op terras café Stad Torhout in Ruddervoorde

Woensdagavond even over 17:00 uur gebeurde er in de Sijslostraat in Ruddervoorde een ongeval. De bestuurder van een personenwagen verloor er in de bocht van de Veldegemsestraat de controle over zijn stuur.
The post Auto knalt op terras café Stad Torhout in Ruddervoorde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hogere vergoeding artsen voor opvolging in woonzorgcentra

Artsen die bewoners van woonzorgcentra ter plaatse opvolgen, krijgen daarvoor een hogere vergoeding. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gemeld, nadat artsen en ziekenfondsen het daarover eens waren geraakt binnen het Riziv. Voor die betere vergoeding wordt 7,1 miljoen euro vrijgemaakt.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Marc Degryse interviewt Vincent Mannaert: “Bij de deal van Thiago vielen alle puzzelstukjes in elkaar”

Vincent Mannaert (49) wilde graag zijn afscheidsinterview toestaan aan onze huisanalist Marc Degryse. Een paar weken geleden kwam Marc met een idee: “Vincent, als ik jou nu eens uitnodig voor de Champions League-wedstrijd Real Madrid-Manchester City.” Zo ontstond het reisverhaal van Vincent Mannaert, die terugblikt op zijn strafste transfers, maar ook vooruitkijkt: “Ik ga mijn rol als aandeelhouder bij Club

Lees meer »

Trump wil abortuswetgeving aan staten overlaten

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wil de abortuswetgeving nog steeds overlaten aan de staten. Hij wil dat het beëindigen van een zwangerschap moet kunnen in uitzonderlijke gevallen zoals verkrachting, incest of wanneer de moeder in levensgevaar is.

Lees meer »

LIVEBLOG LEVERKUSEN-BREMEN. Leverkusen op weg naar eerste landstitel ooit, maar fans bestormen even vroegtijdig veld

Het sprookje van Xabi Alonso en zijn Leverkusen kan aanstaande zondag zijn hoogtepunt bereiken. Bayer 04 kan bij winst kampioen worden tegen Werder Bremen en zo Bayern München van de troon stoten. Bij Werder Bremen zullen Rode Duivel Olivier Deman en Senne Lynen er alles aan doen om dat feest nog een week uit te stellen. Blijft Leverkusen nog steeds

Lees meer »

Geert is 66 jaar en stampt café ‘Bij Geertje’ uit de grond in Oostende: “Liever dit dan de hele dag in mijn zetel zitten”

“Ik moet iets om handen hebben, anders word ik gek.” Geert Voet is 66 jaar en opende afgelopen week zijn café in hartje Oostende. ‘Bij Geertje’ – veel uitleg hoeft de naam niet – is een typisch bruin café, maar dan in een modern jasje. “Sfeer en gezelligheid zijn hier troef”, zegt de man.
The post Geert is 66 jaar

Lees meer »

Groep Nederlanders getroffen door lawine in Oostenrijk, zeker 2 doden

Bij een lawine in de Oostenrijkse Alpen zijn minstens twee personen om het leven gekomen, de twee slachtoffers zijn Nederlanders. Twee andere personen zitten nog vast onder de sneeuw. Dat meldt de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung. Vier mensen konden levend vanonder de sneeuw gehaald worden. Vanwege het extreme lawinegevaar verloopt de reddingsoperatie zeer moeilijk, aldus de politie.

Lees meer »

Lindeboom herdenkt juf Annelies, veel financiële steun voor het fonds: “Met die doelen herken ik mijn moeder”

Onder vrij grote belangstelling vond op de speelplaats van vrije basisschool De Graankorrel in de Magdalenastraat in Wervik de lancering van de vzw Juf Annelies Fonds plaats. Ter herdenking aan juf Annelies Verschaeve werd een lindeboom onthuld. Annelies Verschaeve zou vorige woensdag 43 jaar worden. Ze woonde in Geluwe en werd begin oktober in Menen vermoord door haar ex-vriend. In

Lees meer »