“Woke waanzin”: Nederlandse minister moet door stof over schrappen van woord “moeder”

Een wetsvoorstel van de Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken Hugo de Jonge heeft voor enige ophef gezorgd bij onze noorderburen. Het plan om het woord “moeder” te schrappen in het bevolkingsregister, en te vervangen door de term “ouder uit wie het kind is geboren” is alweer afgevoerd.

 

Meer krantenkoppen in België

Russische aanvallen verlammen Oekraïne, Zelensky smeekt om nieuwe wapens: “Zijn regering moet misschien Kiev verlaten”

Rusland krijgt vrij spel in het Oekraïense luchtruim: met drones, raketten en glijbommen bestookt het massaal Oekraïense steden. President Zelensky smeekt westerse leiders om dringend extra Patriot-luchtafweer te leveren. Ook de NAVO maakt zich zorgen. Hoe groot is het tekort aan wapens bij de Oekraïners? “Ik word stilaan zeer pessimistisch over het verloop van de oorlog”, zegt luitenant-kolonel Tom Simoens,

Lees meer »

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).
The post Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bestuurder (43) onder invloed rijdt apotheek in Blankenberge binnen en pleegt nadien vluchtmisdrijf

Een 43-jarige man heeft vrijdagnacht ravage veroorzaakt in een apotheek op de hoek van de De Smet De Naeyerlaan en de K. Deswertlaan in Blankenberge. Hij reed onder invloed van alcohol met zijn wagen dwars door de gevel, om daarna vluchtmisdrijf te plegen. “Uiteindelijk konden onze collega’s van een andere politiezone de man klissen”, zegt commissaris Jan Maertens.

Lees meer »

Twee harmonieën en een theatergroep spelen samen ‘In Harmonie’: “Verdeling tussen theater en muziek is fiftyfifty”

Binnenkort gaat In Harmonie in première, een samensmelting van muziek en theater. Voor dit spektakel werken de Koninklijke Harmonie Vermaak Na Arbeid uit Tielt, de Koninklijke Harmonie Kunst en Deugd uit Wakken en Theater Dakwerken uit Tielt samen. Het stuk werd geschreven en wordt geregisseerd door Stefaan De Cloet en Danny Verlinden.
The post Twee harmonieën en een theatergroep spelen

Lees meer »

LIVEBLOG LIVERPOOL-ATALANTA. Kan De Ketelaere met Atalanta voor stunt zorgen tegen topfavoriet Liverpool?

Atalanta kijkt in de kwartfinales van de Europa League Liverpool in de ogen. Een moeilijke opgave voor de ploeg uit Bergamo, want de troepen van Jürgen Klopp zijn de topfavoriet voor de eindzege. Kan een net teruggekeerde Charles De Ketelaere voor een shock zorgen met een overwinning op Anfield? Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog. Voorlopig staat

Lees meer »

Poperinge opent rouwregister voor Gwy Mandelinck

Gwy Mandelinck, bezieler van de Poëziezomers in Watou, is overleden op vrijdag 5 april. Het Poperingse stadsbestuur opent een rouwregister in de kerk van Watou. Je kan er dagelijks terecht tussen 9 en 17.30 uur.
The post Poperinge opent rouwregister voor Gwy Mandelinck appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veertiger geïnterneerd voor mislukte overval op juwelier

De Brugse raadkamer heeft een 41-jarige man uit Kortemark geïnterneerd voor een gewapende poging tot afpersing. De verdachte overviel een juwelierszaak in Brugge, maar moest zonder buit afdruipen.
The post Veertiger geïnterneerd voor mislukte overval op juwelier appeared first on KW.be.

Lees meer »

Philippe Bailleul volgt volgend seizoen Marc Van Criekinge op als coach bij Roepovo

Roepovo Poperinge maakt zich klaar voor het slotakkoord van de competitie. Zaterdag wacht een verplaatsing naar Ruiselede, de week erop komt Bredene op bezoek in de Hoppestad. Intussen maken we al even de balans op met voorzitter Guy Beugnies, die meegeeft dat er met Philippe Bailleul een nieuwe trainer is voor volgend seizoen.
The post Philippe Bailleul volgt volgend seizoen

Lees meer »

Bezorger crasht, rijdt in het water en gooit met eten: ‘stuntman’ gaat viraal met mislukte maaltijdleveringen

Een bezorger crasht wanneer hij op rolschaatsen een maaltijd wil leveren, rijdt in het water met zijn fiets omdat zijn remmen niet werken en gooit met eten omdat zijn klanten niet op het gelijkvloers wonen. Of dat lijkt alvast zo. ‘Bezorger’ Matis gaat momenteel de wereld rond met de capriolen die hij in de Franse universiteitsstad Clermont-Ferrand uithaalt.

Lees meer »

Jeugdhuis De Harp start jeugdplatform ‘Jongeren Aan Zet’: “Einde examens was ideale moment om dit te lanceren”

De schoolgaande jongeren uit Zwevegem konden de examenperiode van het tweede trimester feestelijk afsluiten op ‘Fin d’Examens’, aan Jeugdhuis De Harp. “Voor hen was dit zeker een moment van ontlading maar soms ook van frustratie. De tieners konden gezellig samenzijn en gratis een frietje stekken in ons jeugdhuis. Voor ons was dit ook meteen het ideale moment om onze nieuwe

Lees meer »