Waarom de rijkste man van Azië zo’n show maakt van het huwelijk van zijn zoon: “Hét uitgelezen moment om je sociale standing, macht en rijkdom te tonen”

India staat bekend om z’n ‘big fat weddings’, maar het huwelijk van Anant Ambani, de zoon rijkste man van Azië, en Radhika Merchant, ook een telg van een steenrijke familie, tart werkelijk alle verbeelding.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Tax the rich’, einde aan salariswagens, hogere btw of besparen op de overheid: hoe willen Vlaamse politici werken méér laten lonen?

Zowat alle Vlaamse politieke partijen zijn het erover eens dat werken meer moet lonen. Zeker nu blijkt dat je als alleenstaande ouder amper 28,5 euro per maand extra overhoudt wanneer je je leefloon inruilt voor een fulltime job. Maar wat willen ze er dan precies aan doen? En hoe willen ze dat bekostigen? Professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent) legde vier

Lees meer »

Mag wie levensmoe is uit het leven stappen? “Er valt voor mij niets meer te verwachten van het leven. Wat doe ik hier nog?”

Mensen die levensmoe zijn, zouden uit het leven moeten kunnen stappen. Dat is een van de radicale oplossingen die CM-voorzitter Luc Van Gorp voorstelt om de razendsnelle en erg kostelijke vergrijzing tegen te gaan. In het Antwerpse woonzorgcentrum Onze Lieve Vrouw staat men open voor het debat. “Maar het mag niet aan het financiële gekoppeld worden.”

Lees meer »

Dubbel zoveel mannen als vrouwen krijgen mondholtekanker: “Ook de e-sigaret verhoogt het risico”

In 2022 kregen 1.100 Belgen de diagnose van mondholtekanker. Mannen worden dubbel zo vaak als vrouwen getroffen. “In een vroeg stadium geeft deze kanker weinig klachten”, weet professor dr. Sandra Nuyts (UZ Leuven). Hoe kun je de ziekte dan vaststellen? Welke triggers zijn er nog, naast roken en alcohol? En zijn de overlevingskansen gunstig? Nuyts: “Een vroege opsporing is cruciaal.”

Lees meer »

Extra maatregelen om overlast uitgaansbuurt Malle aan te pakken

In Malle komen er bijkomende maatregelen om de overlast aan enkel uitgaansgelegenheden te beperken. Dat is beslist na overleg met buurtbewoners. Er zullen meer lichten branden op straat. De gemeente zal aan de horeca vragen om extra vuilnisbakken te zetten en er wordt bekeken of de politie nog extra kan patrouilleren.

Lees meer »

Nu faillissement van Van Hool een feit is: welke werknemers blijven aan boord? Wat met de fabrieken in Lier en Noord-Macedonië? En verdwijnt de merknaam definitief?

Na bijna een maand onduidelijkheid is busbouwer Van Hool nu officieel failliet verklaard. Dat oordeelde de ondernemingsrechtbank van Mechelen maandagochtend. Maar wat brengt de toekomst nu voor het bedrijf? Wat gebeurt er met de werknemers? Wie kan weer aan de slag? Wat gebeurt er met de fabrieken in Lier en Noord-Macedonië? En blijft de merknaam ‘Van Hool’ bestaan?

Lees meer »

Oud-premier Guy Verhofstadt (Open Vld) veegt Europese Raad de mantel uit over gebrekkige steun aan Oekraïne: “Ik vind dit schandalig”

“Eerst Patriot-systemen voor Oekraïne, dan pas keuren we de begroting goed”, zo maakt het Europees Parlement vandaag duidelijk aan de Europese instellingen. Onder impuls van Europarlementslid en ex-premier Guy Verhofstadt (Open Vld) werd beslist om de kwijting, de jaarlijkse controle van de begrotingen van Europese instellingen, uit te stellen, tot de Europese lidstaten meer luchtafweer naar Oekraïne sturen.

Lees meer »

Beroepsoplichter (71) laat spoor van vernieling na: “Vrouw speelde 102.000 euro kwijt nadat hij zich als eenzame schipper voordeed”

Een 71-jarige beroepsoplichter uit Nieuwpoort blijft maar een spoor van vernieling trekken en een hoop slachtoffers achterlaten. Michel D. moet zich voor vijf feiten ineens verantwoorden, waaronder driemaal vriendschapsfraude. “Hij liet een vrouw geloven dat hij een eenzame schipper was die geld nodig had waarna zij hem liefst 102.023 euro betaalde”, sprak de procureur.

Lees meer »

Leerlingen in zorgopleiding niet klaar voor arbeidsmarkt, vindt drie kwart van de leerkrachten: “Veiligheid en kwaliteit van zorg in het gedrang”

Leerlingen zijn na het zesde jaar gezondheidszorg in het secundair onderwijs niet klaar voor de arbeidsmarkt, vindt drie kwart van de leerkrachten. Dat wijst een bevraging van de Belgische Federatie voor Zorgkundigen (BEFEZO) uit, meldt VRT NWS. Terwijl zorgkundigen steeds meer taken moeten uitvoeren, zou de kwaliteit erop achteruitgaan. BEFEZO trekt nu aan de alarmbel.

Lees meer »