Waarom de ongeziene weelde op WK indoor geen garantie geeft op medailles op Spelen

Drie keer goud en één keer brons. België keerde maandag met een ongeziene oogst aan medailles terug van het WK indoor in Schotland. Alleen de Verenigde Staten deden beter in Glasgow. Maar wat betekent die weelde nu richting Spelen? 

Meer krantenkoppen in België

Meer chocolade verkocht, maar toch 500 jobs op de helling bij Callebaut

Barry Callebaut heeft de voorbije zes maanden 0,7 procent meer chocolade verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Analisten hadden een daling van het verkochte volume verwacht. De winst lag wel een pak lager (-49 procent) tegenover vorig jaar, als gevolg van eenmalige herstructureringskosten. De grootste chocoladeproducent ter wereld wil 2.500 banen schrappen, waarvan een 500-tal in België.

Lees meer »

Koko Diamond verkozen tot Miss Travestie West-Vlaanderen: “Ik geniet van alles en dat straal ik uit”

Michael Moerkerke (38), alias Koko Diamond, werd op de vierde wedstrijdeditie in Hooglede verkozen tot kersverse Miss Travestie West-Vlaanderen. Voor Michael is 2024 een echt rollercoasterjaar, want in februari schopte de nog prille dragqueen het tot de finale van Miss Travestie België 2024.
The post Koko Diamond verkozen tot Miss Travestie West-Vlaanderen: “Ik geniet van alles en dat straal ik

Lees meer »

Chinese investeerders achter FC Den Bosch azen ook op overname Beerschot

Beerschot heeft zich dit weekend verzekerd van de titel, maar de toekomst van de club blijft onduidelijk. Volgens onze bronnen heeft de Chinese investeringsgroep die vorige week de Nederlandse tweedeklasser FC Den Bosch overnam een financieel bod gedaan op Beerschot. De bal ligt nu in het kamp van de Saoedische hoofdeigenaar prins Abdullah, al hapt die niet zomaar toe.

Lees meer »

Organisatie kerstmarkt zoekt standhouders: “Mogelijk terug écht ijs voor piste en vanaf 2026 nieuwe kerstunits”

Het Brugs Handelscentrum doet een oproep voor standhouders op de Markt en het Simon Stevinplein op de kerstmarkt. “We zoeken in eerste instantie mensen die inzetten op lokale of ambachtelijke producten”, zegt voorzitter Dirk Vanhegen. Schepen van Toerisme Mieke Hoste liet dan weer verstaan dat er vanaf 2026 nieuwe kerstunits komen én hintte op de terugkeer van écht ijs voor

Lees meer »

Na zijn nieuwste bod op Van Hool: hoe rijk is Guido Dumarey nu echt?

Nadat hij afgelopen vrijdag schijnbaar afhaakte, heeft Guido Dumarey (65) alsnog een nieuw en – naar eigen zeggen – beter bod op de failliete busbouwer Van Hool uitgebracht. Met zijn terugkeer zorgt Dumarey voor een zoveelste plottwist in de Van Hool-saga. Zijn de zakken van de flamboyante West-Vlaamse ‘bedrijvendokter’ dan dieper dan velen denken?

Lees meer »

Passchendaele Museum viert 20-jarig bestaan

Op dinsdag 23 april bestaat het Passchendaele Museum 20 jaar. Daarom organiseert het museum een heus feestweek van 22 tot en met 28 april. Er staat heel wat op het programma: van een pop-up tentoonstelling en lezing tot een traktatie en speciale rondleidingen.
The post Passchendaele Museum viert 20-jarig bestaan appeared first on KW.be.

Lees meer »