Trump kan deelnemen aan voorverkiezing Colorado, oordeelt Hooggerechtshof

17:36 Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft een beslissing teruggedraaid die Donald Trump uitsloot van deelname aan de Republikeinse voorverkiezingen in Colorado. Vlak voor Super Tuesday, met voorverkiezing… 

Meer krantenkoppen in België

Explosies boven Iran

06:08 Amerikaanse media melden een Israëlische aanval op de Iraanse stad Isfahan. Iran zelf zegt dat de nucleaire installaties daar geheel veilig zijn en dat de explosies van het eigen luchtafweersysteem ko…

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zelensky: “Miljardenhulp VS zal duizenden en duizenden levens redden”

Lees hier al het nieuws van zaterdag 20 april terug over de oorlog in Oekraïne. De Amerikaanse hulp van 57 miljard euro voor Oekraïne zal duizenden en duizenden levens redden. Dat verklaarde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zaterdag na de stemming in het Huis van Afgevaardigden. “Democratie en vrijheid zullen nooit falen zolang de Verenigde Staten ze helpen beschermen. Deze

Lees meer »

Vanaf morgen leggen 150.000 leerlingen Vlaamse toetsen af: wat zijn dat precies en wat kunnen scholen, leerlingen en ouders ervan leren?

150.530 leerlingen uit 3.103 scholen leggen vanaf nu tot midden mei de eerste Vlaamse toetsen af. Die proeven zijn het stokpaardje van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) om de onderwijskwaliteit op te krikken. Maar nog voordat de eerste toets goed en wel is ingevuld, is er kritiek van pedagogisch directeur Inge Van Mieghem. Wat leerde zij uit de

Lees meer »

“Ze werkte samen met haar vader om iedereen te bedotten”: tien maanden celstraf met uitstel voor ‘Temptation’ Megan

OnlyFans-ster Megan Desaever (24) en haar vader zijn voor de Brugse strafrechtbank schuldig bevonden aan sociale fraude en gesjoemel met coronapremies in hun voormalige horecazaak Carlito’s in Oostende. De deelneemster van ‘Temptation Island’ en ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ speelde stroman voor haar vader, die na een eerdere veroordeling geen horecazaken meer mocht runnen. Dat levert haar nu tien

Lees meer »

Harelbeekse Emilie Vyncke (14) neemt deel aan ‘Junior Bake Off’: “Once in a lifetime ervaring”

Emilie (14) uit Harelbeke is een van de deelnemers van het nieuwe seizoen van ‘Junior Bake Off’. Daarin nemen acht jonge bakkers het tegen elkaar op en strijden ze voor de titel van beste jonge bakker van Vlaanderen. “Het was echt de zotste ervaring ooit”, glundert ze.
The post Harelbeekse Emilie Vyncke (14) neemt deel aan ‘Junior Bake Off’: “Once

Lees meer »

De Rolls-Royces drijven door de straten: Emiraten getroffen door nooit geziene regenval, en dat is deels hun eigen schuld

De Verenigde Arabische Emiraten en de buurlanden krijgen regen over zich heen die ze in geen 75 jaar zo intens gezien hebben. Er drijven Rolls-Royces door de straten, grootschalige evacuaties zijn afgekondigd, overheidsdiensten sluiten de deuren en toeristen zijn gestrand op het vliegveld. De verwachting is dat beterschap niet voor meteen is.

Lees meer »