Russische afluisterzaak maakt van Scholz nog meer aangeschoten wild

18:50 Na het door Rusland gelekte gesprek tussen Duitse topmilitairen krijgt bondskanselier Olaf Scholz de wind van voren. Het Kremlin wakkert de onrust aan. ‘Heeft Scholz de boel nog onder controle?’ 

Meer krantenkoppen in België

Vlamingen in Dubai getuigen na ongeziene stortregens: “Alle hens aan dek om de Porsches, Bugatti’s en Bentleys op tijd uit de garage te krijgen”

En ineens stond de woestijn onder water. In Dubai wisten ze niet waar ze het hadden, toen dinsdag het licht uitging boven het anders zo zonnige emiraat en ongeziene stortregens de straten blank zetten. Vier Vlamingen getuigen aan HLN over de donderslag bij heldere hemel. “Het water stroomde zelfs door de airco naar binnen.”

Lees meer »

Verschil in de portemonnee tussen werken en niet werken is in ons land kleinste van heel Europa

Wie als werkloze alleenstaande in ons land een baan aanneemt, ziet z’n inkomen met amper 6% toenemen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Europees databureau Eurostat. Daarmee is de zogenaamde werkloosheidsval voor een alleenstaande in België het grootst van heel Europa. En dan worden nog de extra kosten voor werkenden vergeten, legt arbeidsexpert Stijn Baert (UGent) uit.

Lees meer »

Noodopvang van asielzoekers in jeugdverblijf Woutershof in Kinrooi krijgt positieve evaluatie: nieuwe noodopvang niet uitgesloten

De tijdelijke noodopvang van asielzoekers in jeugdverblijf Woutershof in Kinrooi is goed verlopen volgens een evaluatie van de gemeente. Dat schrijft Het Belang van Limburg en is bevestigd aan VRT NWS. Tussen november en februari waren er 40 plaatsen voor gezinnen en kinderen. "We wachten af of Fedasil en Scouts en Gidsen Vlaanderen dit najaar weer voor noodopvang naar Woutershof

Lees meer »

Yves Lampaert stapt in het huwelijksbootje met zijn Astrid

Profwielrenner Yves Lampaert (Soudal – Quick-Step) stapte op zaterdag 20 april in het huwelijksbootje met Astrid Demeulemeester. In de Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemelopnemingskerk in Pittem gaven ze elkaar het jawoord, onder luid applaus van vrienden, familie en supporters.
The post Yves Lampaert stapt in het huwelijksbootje met zijn Astrid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na zwangerschap: Ashanti en Nelly zijn verloofd

Ashanti (43) en Nelly (49) verwachten niet alleen hun eerste kindje samen, ze zijn ook verloofd. Dat verklapt de zangeres zelf in het magazine ‘Essence’. Op Instagram bevestigt Ashanti dan weer haar zwangerschap op een ludieke manier. “Ik ga 9 maanden tijd nodig hebben”, klinkt het in een nieuwe video.

Lees meer »

Tattooactie KV Oostende levert 840 euro op

De supporters van KV Oostende konden eind maart in de nieuwe tattooshop ‘Cirusso Art’ in de Alfons Pieterslaan 43 voor slechts 20 euro een heuse KVO-tatoeage laten zetten. Ze hadden de keuze uit verschillende ontwerpen, waaronder het logo van de voetbalclub.
The post Tattooactie KV Oostende levert 840 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oproep | Kunt u niet (meer) zonder noisecancelling?

Active noisecancelling, de knop op uw koptelefoon die alle herrie in één klap dempt, is razend populair, maar niet zonder risico’s. Experts waarschuwen dat ook de kunstmatige stilte tot gehoorproblemen kan leiden. Waarom gebruikt u noisecancelling, en zou u nog zonder kunnen?

Lees meer »

Jurylid gooit handdoek in de ring nadat identiteit uitlekt bij begin van Stormy Daniels-proces

Het proces over zwijggeld dat voormalig Amerikaans Republikeins president Donald Trump zou betaald hebben aan pornoactrice Stormy Daniels, is donderdag in New York hervat met een moeilijke juryselectie. Aan het begin van de zitting gaf een van de zeven geselecteerde juryleden er de brui aan, waardoor er nu zes van de twaalf juryleden overblijven, de zes plaatsvervangers niet meegerekend.

Lees meer »

Politiezones Minos, HEKLA en Rupel organiseren samen informatieavonden over oplichting via het internet: “Schaamtegevoel is groot bij slachtoffers”

De politiezones Minos, HEKLA en Rupel gaan vanaf mei in vijftien gemeenten infoavonden organiseren voor bewoners die willen vermijden dat ze slachtoffer worden van oplichting via het internet. Voor de infosessies zijn vrijwilligers opgeleid die tips zullen geven. "Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het meestal ook niet waar", zegt vrijwilliger Theo Verhaegen.

Lees meer »

Emma Vindevogel kiest voor Kortrijk Spurs

House of Talents Spurs Dames heeft haar tweede versterking beet voor het seizoen 2024-2025. Na Asha Ndabukiye komt nu ook Emma Vindevogel het team van coach Bruce Minne versterken.
The post Emma Vindevogel kiest voor Kortrijk Spurs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na voorwaardelijke celstraf voor ‘Temptation’-Megan: ex-verloofde Dennis Roos kent zijn straf in zaak over openlijke geweldpleging

Niet alleen ‘Temptation Island’-ster Megan Desaever (24) moet boeten voor een illegale ‘uitschuiver’. Ook haar ex-verloofde Dennis Roos – bekend van ‘Ex on the beach’ – had het vandaag vlaggen in de rechtbank. De Nederlandse realityster is schuldig bevonden aan openlijke geweldpleging en krijgt daarvoor een werkstraf van 150 uur en een boete van 750 euro. Dat meldt het Nederlandse

Lees meer »

Vier zorginstellingen slaan handen in elkaar: “Fusie is wel niet aan de orde”

De Vleugels uit Klerken, Tordale uit Torhout, Kerckstede uit Oostnieuwkerke en Mivalti uit Tielt hebben besloten om hun krachten te bundelen. Doel is de uitdagingen in het zorglandschap effectief aan te pakken. Een fusie of samensmelting is naar verluidt wel niet aan de orde. Om de samenwerking extra in de kijker te zetten organiseren medewerkers van de 4 organisaties op

Lees meer »