Russisch oud-president Medvedev toont kaart die toekomst van Oekraïne laat zien en er blijft niet veel van over

De Russische oud-president Dmitri Medvedev heeft tijdens een toespraak duidelijk gemaakt hoe hij het Oekraïne van de toekomst ziet. Veel blijft er niet van over: alleen een gebied van ongeveer 100 vierkante kilometer rond de hoofdstad Kiev. “Oekraïne is absoluut Rusland”, verklaarde hij. “Onze geostrategische ruimte is ondeelbaar sinds de tijd van de oude Russische staat.” 

Meer krantenkoppen in België

Kinderen amuseren zich op Buitenspeeldag: “Het bleef gelukkig zo goed als droog”

De Buitenspeeldag in Lo-Reninge vond, ondanks de slechte weersvoorspellingen, gewoon plaats zoals gepland. Een goede beslissing zo bleek achteraf. Het bleef de hele namiddag zo goed als droog en de kinderen genoten met volle teugen van de vele activiteiten.
The post Kinderen amuseren zich op Buitenspeeldag: “Het bleef gelukkig zo goed als droog” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Persoon die varkenslintworm binnenbracht in Het Molentje in Lier geïdentificeerd: “Geen besmettingsrisico’s meer”

De bron van de besmettingen met de varkenslintworm in basisschool Het Molentje in Lier, is geïdentificeerd. Dat meldt het Departement Zorg. Het is iemand die zelf de besmetting heeft opgelopen in het buitenland. Sinds de zomer van 2022 is die persoon niet meer besmettelijk. "We kunnen de ouders en de school dus volledig geruststellen dat er geen besmettingsrisico’s meer zijn."

Lees meer »

VN-Veiligheidsraad houdt spoedvergadering na aanval Iran, Israël eist actie: “Ernstige bedreiging voor de mondiale vrede en veiligheid”

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) houdt zondag om 16.00 uur lokale tijd (22.00 uur Belgische tijd) een spoedvergadering in New York. Dat meldt de huidige voorzitter van de Veiligheidsraad, Vanessa Frazier uit Malta. De spoedvergadering komt er nadat Iran zaterdagavond een aanval met drones en raketten heeft uitgevoerd op Israël.

Lees meer »

Meer dan 40 Oostendse werkzoekenden proeven van horecajob: “Zo weten ze meteen of het iets voor hen is”

Opleidingsorganisatie Horeca Forma wil samen met VDAB en het Economisch Huis Oostende het personeelstekort in de horeca aanpakken. Daarom nodigden ze werkzoekenden en niet-beroepsactieven uit voor een horecadag in Hotel Andromeda te Oostende. Meer dan 40 geïnteresseerden ontdekten via workshops welk horecaberoep bij hen past. Na vandaag kunnen ze instappen in één van de vier geplande opleidingen: afwasser, bartender, keukenmedewerker

Lees meer »