Nobelprijs-winnares Oleksandra Matviichuk: ‘Poetin maakt nu de laatste stemmen van menselijkheid monddood’

14:50 Als winnares van de Nobelprijs voor de Vrede is de Oekraïense mensenrechtenadvocate Oleksandra Matviichuk een van de belangrijkste stemmen om de oorlogsmisdaden van Vladimir Poetin aan te klagen. Ze v… 

Meer krantenkoppen in België

Eerste details over zijn act zijn bekend: Joost Klein neemt zijn twee beste vrienden mee op podium tijdens Songfestival

Het creatieve team rond Joost Klein heeft dinsdagavond voor het eerst iets losgelaten over de act die rond het nummer ‘Europapa’ is gebouwd. Creative director Gover Meit (36), die meewerkt aan de act, presenteerde in een Nederlandse talkshow twee vrienden van Joost mee op het podium zullen staan in Malmö. Ook liet hij twee fragmenten zien van oude acts die

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky na goedkeuring steun VS: “Dit is een kans op een overwinning tegen Rusland”

De Amerikaanse hulp van 57 miljard euro voor Oekraïne zal duizenden en duizenden levens redden. Dat verklaarde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky na de stemming in het Huis van Afgevaardigden. “Democratie en vrijheid zullen nooit falen zolang de Verenigde Staten ze helpen beschermen. Deze cruciale beslissing zal voorkomen dat de oorlog zich verder verspreidt en zal ervoor zorgen dat onze

Lees meer »

Tientallen camera’s moeten vandalisme in Lievegem tegengaan

Lievegem zet 34 camera’s in om vandalisme in de gemeente beter aan te pakken. De camera’s zijn de afgelopen maanden opgehangen op 10 verschillende plekken waar vaak overlast is, onder meer op het recyclagepark van Zomergem en aan de kerk in Waarschoot. De politie zal zo sneller kunnen optreden bij problemen.

Lees meer »

Begrotingstekort loopt fors op tot 4,4 procent

Het tekort van de Belgische overheden is vorig jaar fors gestegen tot 4,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). In 2023 ging het om 3,6 procent, dat blijkt vrijdag uit nieuwe cijfers van de Nationale Bank (NBB) en het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR). Door de toename steeg de schuldgraad van de overheden, na twee dalingen, tot 105,2 procent.

Lees meer »

’t Dul Kieken maakt debuut met gloednieuwe wagen: familie Desmet-Van Hauwaert is niet weg te slaan van de markt

Als je over een marktfamilie praat, dan voldoet het gezin Desmet-Van Hauwaert aan de complete omschrijving. Koen Desmet en Fabienne Van Hauwaert doen al ruim 30 jaar de markten en zoon Remy is enkele jaren geleden in hun voetsporen getreden. Hij maakte op de eerste donderdag van april ook zijn debuut in Tielt metzij kippenkraam.
The post ’t Dul Kieken

Lees meer »

Gemeente Zedelgem opent gloednieuw natuurspeelplein Sint-Maarten Loppem

Op de Buitenspeeldag is het langverwacht gemeentelijk speelplein van MFC Sint-Maarten ingewijd. Alle kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen zich op de natuurhouten speeltoestellen voortaan uitleven op dit kernspeelplein van Loppem. De gemeente wil het belang van buitenspelen in het groen aanmoedigen.
The post Gemeente Zedelgem opent gloednieuw natuurspeelplein Sint-Maarten Loppem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket wil DNA van personeel rusthuis Oostrozebeke na moorden in 2020

Het Kortrijkse gerecht zet alles op alles om drie moorden en zes moordpogingen in woonzorgcentrum Rozenberg in Oostrozebeke na vier jaar alsnog op te helderen. Alle medewerkers wordt gevraagd om vrijwillig hun DNA af te staan in een ultieme poging om de dader te ontmaskeren. Dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.
The post Parket wil DNA van personeel rusthuis Oostrozebeke

Lees meer »

Klankman Pascal Braeckman blijft aan het werk:“Ik zou het graag wat rustiger aandoen, maar ik heb geen andere keuze”

“Mijn vrouw is de baas in huis, haar regels gelden.” Pascal Braeckman (62) is sinds kort de enige kostwinner thuis. Zijn vrouw An (62) heeft haar job on hold gezet om fulltime voor twee van hun kleinkinderen te zorgen. Geen evidente situatie, maar Vlaanderens bekendste klankman vertelt er open over in het magazine Primo. “Voor de kinderen van mijn zoon

Lees meer »