Lefevere over kopman Evenepoel: “Parijs-Nice winnen zou een nieuwe stap in zijn carrière zijn”

Ook dag twee in Parijs-Nice kwam Remco Evenepoel zonder kleerscheuren door. De Belgische kampioen blijft zo op koers liggen om de ‘Koers naar de Zon’ bij z’n eerste deelname meteen te winnen, maar de weg tot Nice is natuurlijk nog lang. “Maar niemand twijfelt eraan dat hij het kan”, zegt grote baas Patrick Lefevere. 

Meer krantenkoppen in België

Nora Gharib verdrinkt bijna en stapt uit ‘Special Forces’: “Ik dacht alleen nog aan mijn dochtertje”

Liters zeewater kreeg ze binnen, beelden van dochtertje Chams (3,5) flitsen voorbij haar ogen. “Dit is het, nu ga ik dood. En dan ben ik keihard beginnen bidden.” Nora Gharib (30) kan haar deelname aan ‘Special Forces’ nog navertellen, maar het was een kwestie van seconden voor de alleenstaande mama om te ontsnappen aan de woeste oceaan van Zuid-Afrika. “We

Lees meer »

‘Populaire leerkracht’ stuurt dickpic naar jongen (16), neemt ontslag en riskeert nu 12 maanden cel: “Ik was dronken en vermoeid”

Een 47-jarige leerkracht uit Diksmuide riskeert twaalf maanden cel omdat hij een 16-jarige jongen van zijn school een dickpic, een foto van zijn geslachtsdeel, stuurde via Snapchat. Nadat de moeder van de jongen dat ontdekte, nam D. zelf ontslag. Later werden bij hem ook seksueel getinte foto’s van jongemannen gevonden. “Al 1.000 keer vroeg ik me af waarom ik dat

Lees meer »

Feestlokaal Vooruit in Gent kandidaat UNESCO-werelderfgoed

Vlaanderen investeert 25.000 euro in de kandidatuur van het Feestlokaal Vooruit als UNESCO-werelderfgoed. Uitbater VIERNULVIER dient de aanvraag in samen met volkshuizen uit Argentinië, Australië, Denemarken, Finland en het Verenigd Koninkrijk. Het Feestlokaal is in 1913 gebouwd en was er om cultuur betaalbaar te maken voor arbeiders.

Lees meer »

Vlaamse regering herstelt toegang oldtimers in lage-emissiezones

De Vlaamse regering herstelt de toegang van oldtimers in lage-emissiezones (LEZ). Nadat de Raad van State de oorspronkelijke uitzonderingsregeling voor oldtimers had vernietigd, zou de toegang voor oldtimers binnenkort terugvallen op een regeling waarmee ze slechts 12 keer per jaar met een betalende dagpas binnen de LEZ in Gent of Antwerpen zouden mogen rijden. Op voorstel van Vlaams minister van

Lees meer »

Gesjoemel van verdachte bankdirecteur kan door verjaring niet meer bestraft worden: “Ik excuseer me in naam van justitie”

Een 50-jarige ex-bankdirecteur uit Oostende riskeert geen straf meer, ook al zou hij zijn klanten voor drie miljoen euro hebben opgelicht. Het strafdossier is inmiddels verjaard. “Ik excuseer mij namens justitie”, richtte de voorzitter zich tot de burgerlijke partijen. Die hopen wel nog hun zuurverdiende centen terug te zien.
The post Gesjoemel van verdachte bankdirecteur kan door verjaring niet meer

Lees meer »

De Muziekbank zoekt muzikale initiatieven om kwetsbare kinderen en jongeren te steunen

Muziek helpt kinderen en jongeren die opgroeien in moeilijke omstandigheden om heel even hun zorgen te vergeten en misschien zelfs de deur naar een beter leven op een kier te zetten. De Muziekbank, een initiatief van Streekfonds West-Vlaanderen, steunt projecten die daartoe bijdragen, zoals dat van Thomas Deleu in Sijsele bij Damme.
The post De Muziekbank zoekt muzikale initiatieven om

Lees meer »

“Ik voelde me niet welkom op een jongensschool”: Ann-Sofie Denoo is enige West-Vlaamse finaliste voor WOMED Award

Wordt Ann-Sofie Denoo ‘Onderneemster van het jaar’? Dat komen we op 15 mei te weten. “Als we naar een beurs gaan, wordt mijn man automatisch aangesproken als zaakvoerder. Ik als ‘vrouw van’ of secretaresse”, aldus de drijvende kracht achter Matrijzen Denoo.
The post “Ik voelde me niet welkom op een jongensschool”: Ann-Sofie Denoo is enige West-Vlaamse finaliste voor WOMED Award

Lees meer »

Jennifer Felix opent schoonheidssalon in Kemmel

Jennifer Felix heeft in Kemmel haar schoonheidssalon JL Beauty geopend. Jennifer was in 2021 nog kandidate om Miss België te worden. Ze werd uiteindelijk verkozen tot Miss Publiek en tweede eredame van West-Vlaanderen.
The post Jennifer Felix opent schoonheidssalon in Kemmel appeared first on KW.be.

Lees meer »