Kwart van scholen snoeit in zwemlessen: “Leren zwemmen wordt voor enorme groep kinderen een luxe”

Meer dan een kwart van de basisscholen heeft het afgelopen jaar gesnoeid in de zwemlessen. “We kweken een bevolking die zwemarm is”, zegt onderzoekster Tine Sleurs (UCLL).

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Marc Degryse interviewt Vincent Mannaert: “Ik wilde Club ook na nieuwjaar bijstaan. Verhaeghe zag dat anders. Zijn goed recht”

Vincent Mannaert (49) wilde graag zijn afscheidsinterview toestaan aan onze huisanalist Marc Degryse. Een paar weken geleden kwam Marc met een idee: “Vincent, als ik jou nu eens uitnodig voor de Champions League-wedstrijd Real Madrid-Manchester City.” Zo ontstond het reisverhaal van Vincent Mannaert, die terugblikt op zijn strafste transfers, maar ook vooruitkijkt: “Ik ga mijn rol als aandeelhouder bij Club

Lees meer »

Knokpartijen met politie en zelfs waterkanon hielp niet: PAOK-fans klagen na horroravond over “behandeling als beesten”

Zelfs het waterkanon kreeg hen niet koest. De Griekse fans van PAOK hebben hun reputatie waar gemaakt. Na de Conference League-kwartfinale tegen Club Brugge draaide het rond Jan Breydel uit op een ordinaire knokpartij tussen de heethoofden en de politie. Supporters mét en zonder ticket werden hardhandig aangepakt, waarna klachten binnensijpelden over onheuse behandeling door de politie. “We werden aangevallen

Lees meer »

Reusachtige ‘globster’ spoelt aan op Maleisisch strand

Redders hebben vorige week vrijdag een twee meter lange vleesmassa ontdekt op een strand in Maleisië. De ongeïdentificeerde organische massa – ook wel globster genoemd – is in dit geval wellicht het karkas van een walvis, maar kan ook de resten van een haai of octopus zijn. De mysterieuze homp vlees kon alvast op veel bekijks rekenen, ondanks de geur

Lees meer »

Damse bruggen krijgen opknapbeurt

De Vlaamse Waterweg plant schilder- en verbeteringswerken aan de bruggen over het Afleidingskanaal van de Leie en het Leopoldskanaal in Damme. De werken, die plaatsvinden in de periode april-juni, zullen voor wat verkeershinder zorgen.
The post Damse bruggen krijgen opknapbeurt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichaam gevonden in zoektocht naar verdwenen Nederlandse student in Noorwegen

Tijdens de zoektocht naar een Nederlandse student van in de twintig in Noorwegen is vrijdagavond een lichaam gevonden. De jonge man verdween woensdag tijdens een bergwandeling met twee medestudenten. Alhoewel het lichaam nog officieel geïdentificeerd moet worden is de familie al op de hoogte gebracht, zo melden Noorse media. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kan de vondst van het

Lees meer »

Man in pyjama slaat medebewoner appartement neusbreuk: “Ik voelde gevaar en heb gereageerd”

Een discussie aan hun appartement in Heule bij Kortrijk ontaardde voor een koppel en een 41-jarige man uiteindelijk in een vuistslag. Het slachtoffer hield er een neusbreuk en een gebroken tand aan over. “Waarom deden ze moeilijk? Ik stond in mijn pyjama”, aldus de beklaagde.
The post Man in pyjama slaat medebewoner appartement neusbreuk: “Ik voelde gevaar en heb gereageerd”

Lees meer »

Leo van Vliet geeft straks ‘zijn’ Amstel Gold Race af aan Flanders Classics: “Ik heb niet mijn ziel aan de duivel verkocht”

Eerst hing de fotofinish verkeerd (2021). Toen werd de verkeerde winnaar omgeroepen (2022). Dat de latere winnaarTadej Pogacar door de auto van de koersdirecteur op sleeptouw werd genomen (2023), was dan toch de druppel te veel. Want zondag krijgt Leo van Vliet (68) een andere chauffeur. Na 28 jaar is Walter Planckaert vervangen. En over twee jaar geeft Van Vliet

Lees meer »

Lieve (58) zorgt al 30 jaar voor weeskinderen in Congo: Bayakavrienden vieren jubileum

De Bayakavrienden van Zwevezele mogen een speciaal jubileum vieren, want het is het precies 30 jaar geleden dat Lieve Leenknecht (58) naar het verre Congolese Popokabaka trok om er te zorgen voor de opvang, zorg en onderwijs voor weeskinderen. Wat in die tijd allemaal werd gerealiseerd, is ronduit indrukwekkend. Allemaal met de hulp van een kleine groep vrijwilligers. Op zaterdag

Lees meer »

Nieuw schandaal treft Britse politiek: parlementslid afgeperst nadat hij naaktfoto’s deelde via datingapp Grindr

De Britse politicus William Wragg (36) heeft telefoonnummers van partijgenoten gedeeld met een man die hij op de datingapp Grindr leerde kennen. Het hooggeplaatst parlementslid had eerder naaktfoto’s van zichzelf met de man gedeeld, maar die werden later gebruikt om hem af te persen. Het is het zoveelste (seks)schandaal dat voor opschudding zorgt in de Britse politiek.

Lees meer »