KIJK. ‘Kamp Waes’ krijgt Jolan niet klein, maar op tijd komen bij Studio Brussel lijkt niet te lukken

Jolan bracht ‘Kamp Waes’ tot een goed einde en daar ging hij alles over vertellen tijdens de ochtendshow van Studio Brussel. Alleen was hij veel te laat, want hij stond in de file. “Eerste gefaalde Kamp Waes-missie: op tijd komen bij Studio Brussel”, schrijft hij op Instagram. Jolan komt een half uur later dan gepland toch aan op de Reyerslaan en komt nog even op de radio samen met instructeur Ralph. 

Meer krantenkoppen in België

“Met pijn in het hart”: Karl Vannieuwkerke en partner verkopen historische herenwoning in hartje Ieper

Wie op zoek is naar een bijzonder renovatieproject, moet in Ieper zijn. Immokantoor Home Hunters heeft sinds kort een prachtige herenwoning aan het Colaertplein in de aanbieding. De verkopers? VRT-gezicht en KW-columnist Karl Vannieuwkerke en zijn partner Caroline. “Bedoeling was hierheen te verhuizen. Maar vorige zomer vroegen we ons af: waarom eigenlijk?”
The post “Met pijn in het hart”: Karl

Lees meer »

KIJK. Schepen botsen frontaal, strandgangers filmen alles

Op de Waal vlakbij het Nederlandse Nijmegen zijn zaterdag twee binnenvaartschepen tegen elkaar aan gevaren. Op bovenstaande beelden is te zien dat de schepen recht op elkaar af varen en hard botsen. Op één van de schepen vielen twee gewonden. De twee moesten niet naar het ziekenhuis gebracht worden.

Lees meer »

Zullen er écht Vlaamse ziekenhuizen moeten sluiten door nieuwe Europese begrotingsregels, zoals vakbonden aanklagen? Dit denken experts ervan

De vakbonden slaken een noodkreet: ons land zou niet langer in staat zijn scholen en ziekenhuizen te financieren door nieuwe Europese besparingen. Klopt dat wel? En hoeveel moeten we juist besparen van Europa? Moet de prijs van zorg bijvoorbeeld omhoog? ‘Ja’, zegt de één. ‘Niet wenselijk’, zegt de ander. Begrotingsexpert Herman Matthijs en toplui uit de zorg en het onderwijs

Lees meer »

Vlaming blijft scoren met populairste game ter wereld ‘Baldur’s Gate 3′, maar blijft met beide voeten op de grond

Het houdt maar niet op voor de Vlaamse videospelmaker Larian Studios en zijn ‘Baldur’s Gate 3′. Met dat spel – waarin ridders, elfen en dwergen duistere krachten bestrijden – sleepte het na de Amerikaanse nu ook de belangrijkste Britse game-awards in de wacht. Ondanks dat wereldwijde succes en een bedrijfsvermogen van 301 miljoen, laat CEO-oprichter Swen Vincke (51) zich nauwelijks

Lees meer »

Retro Winkel Sport (3) – Romain Germonprez was 30 jaar secretaris: “Mooi liedje dat bleef duren”

Sint-Eloois-Winkel Het nakende afscheid van Geert Cool bij Winkel Sport doet ons terugblikken. En daarbij mogen we zeker niet voorbijgaan aan Romain Germonprez, die ook 30 jaar secretaris is geweest en nog altijd deel uitmaakt van het bestuur. “We moeten vooral dankbaar zijn voor alles wat Geert gedaan heeft voor Winkel Sport”, klinkt het.
The post Retro Winkel Sport (3)

Lees meer »

ANALYSE. “Overhaaste reacties op elke verontrustende boodschap maken van de overheid een speelbal voor labiele individuen”

“Ook al gaat het in 99 gevallen om een valse melding, je zal maar de pech hebben dat die 100ste keer wel een echte aanslag is”, zegt HLN-terreurexpert Faroek Özgünes, naar aanleiding van de reeks bommeldingen en terreurdreigingen de afgelopen week. “Maar als je als overheid op elke verontrustende boodschap preventief reageert, riskeer je een speelbal te worden van labiele

Lees meer »

Rusland overheerst in Oekraïens luchtruim. Wat als er niet snel nieuwe wapens komen? “Regering-Zelensky moet misschien Kiev verlaten”

Rusland krijgt vrij spel in het Oekraïense luchtruim: met drones, raketten en glijbommen bestookt het massaal Oekraïense steden. President Zelensky smeekt westerse leiders om dringend extra Patriot-luchtafweer te leveren. Ook de NAVO maakt zich zorgen. Hoe groot is het tekort aan wapens bij de Oekraïners? “Ik word stilaan zeer pessimistisch over het verloop van de oorlog”, zegt luitenant-kolonel Tom Simoens,

Lees meer »

Vinkenwijding in Deerlijk aan 65ste editie toe

De vinkenwijding is op zondag 14 april aan de 65ste editie toe. De priester zegent dan de vinken en de liefhebbers opdat ze een prima seizoen zouden tegemoet gaan en gespaard zouden blijven van allerlei tegenslagen en kwaaltjes. “De vinkensport heeft het moeilijk, maar we doen er alles aan om onze hobby in stand te houden”, stelt Ruud Callewaert, die

Lees meer »

Waarom Esprit de geest gaf

20:52 De kledingketen Esprit werd deze week failliet verklaard en sloot onmiddellijk de vijftien winkels in eigen beheer in België. 148 werknemers verliezen hun job. Opnieuw een retailspeler die kopje-onde…

Lees meer »