Jonge vrouw lichtgewond na kermisongeval in Diepenbeek

Een jonge vrouw van in de twintig jaar is lichtgewond geraakt bij een incident in een ronddraaiende kermisattractie in Diepenbeek. Ze liep lichte verwondingen op aan het hoofd en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe het ongeval precies gebeurd is, wordt momenteel onderzocht. 

Meer krantenkoppen in België

Mysterie op afgelegen eilandje: wie zette tientallen tuinkabouters op ‘Gnome Island’?

Een afgelegen stukje rots voor de kust van Schotland wordt al veertien jaar ‘bewoond’ door een opmerkelijk volkje. Tientallen tuinkabouters trotseren weer en wind op Gnome Island, Kaboutereiland. Maar hoe de kabouters daar zijn verzeild blijft tot op vandaag een mysterie. Was het een visser of een grappenmaker? Of leden de kabouters schipbreuk voor het eiland zoals een van de

Lees meer »

Vier vrienden stampen Westbeats uit de grond: “Tevreden met 1.500 festivalgangers”

Robbe Perdu (26), Jonas Verstraete (26), Ives Cools (28) en Casey Devolder (25) organiseren op zaterdag 11 mei Westbeats, een festival waarop zowel internationale als lokale dj’s te gast zijn. Ze dromen ervan om Westbeats tot een tweedaags festival uit te bouwen.
The post Vier vrienden stampen Westbeats uit de grond: “Tevreden met 1.500 festivalgangers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Populaire leerkracht’ stuurt dickpic naar jongen (16), neemt ontslag en riskeert nu 12 maanden cel: “Ik was dronken en vermoeid”

Een 47-jarige leerkracht uit Diksmuide riskeert twaalf maanden cel omdat hij een 16-jarige jongen van zijn school een dickpic, een foto van zijn geslachtsdeel, stuurde via Snapchat. Nadat de moeder van de jongen dat ontdekte, nam D. zelf ontslag. Later werden bij hem ook seksueel getinte foto’s van jongemannen gevonden. “Al 1.000 keer vroeg ik me af waarom ik dat

Lees meer »

Zon wint het van regen bij buitenspeeldag in Wevelgem

Gemeentebestuur Wevelgem koos uit schrik voor de regen voor de beschutting rond de Dwarsschuur in de Peperstraat in plaats van de open ruimte van de Kwadries om er zijn buitenspeeldag te organiseren. Daar kregen de aanwezige kids een hele namiddag amusement aangeboden onder het goedkeurend oog van de zon, die het won van de regen.
The post Zon wint het

Lees meer »

Binnenkort eindelijk verhoging van maaltijdcheques van 8 naar 10 euro? Zoveel verschil maakt het voor jou

Worden je maaltijdcheques binnenkort van 8 naar 10 euro verhoogd? Een petitie van de liberale vakbond ACLVB die daarvoor pleit, werd ondertussen al 24.000 keer ondertekend. “Het bedrag van de maaltijdcheques is al sinds 2016 niet meer verhoogd, terwijl voeding in die periode 38% duurder werd.” Maar wat is de kans dat zo’n verhoging er effectief komt? En welk effect

Lees meer »

Argentijnse senatoren verhogen eigen vergoeding met 170 procent

In Argentinië is vrijdag controverse ontstaan over de verloning voor senatoren. Die kenden zichzelf donderdag een salarisverhoging van liefst 170 procent toe. De bevolking in het land ondergaat momenteel een serie scherpe hervormingen die de kabbelende economie gezonder moeten maken, maar waar miljoenen Argentijnen door in financiële problemen zijn gekomen.

Lees meer »

Loop eens over een vrachtwagen tijdens de Baekelandt Trail: “Een unieke ontdekkingstocht”

Tijdens Baekelandt Trail krijg je de unieke kans om dwars door openbare en privégebouwen te wandelen of lopen. Op zondag 28 april kan je je wandel- of loopschoenen uit de kast halen voor dit bijzondere event in het kader van het Baekelandt-jubileumjaar. Het parcours bedraagt een viertal kilometer en er wordt op diverse plaatsen animatie en muziek voorzien.
The post

Lees meer »

CHECK – Ja, kinderen en jongeren kunnen gratis naar de psycholoog (al zijn er kanttekeningen)

Op sociale media kreeg Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere de vraag of psychologen echt gratis zijn voor jongeren. Daarop antwoordde ze “ja”, maar dat is niet het volledige verhaal. Jongeren kunnen gratis naar de psycholoog, maar maximaal tot en met 23 jaar. Ze kunnen ook enkel terecht bij zorgverleners die aangesloten zijn bij het nieuwe systeem. Bovendien is het aantal sessies beperkt

Lees meer »

Kasper Cornelus (26) is nieuwe gitarist van Het Zesde Metaal: “Op de plek staan waar Tom Pintens stond, dat is geen evidentie”

Sinds eind vorig jaar is Avelgemnaar Kasper Cornelus de nieuwe gitarist van Het Zesde Metaal. Hij ontluikt zich in een band die zichzelf opnieuw zoekt, na het verlies van geprezen muzikant Tom Pintens.
The post Kasper Cornelus (26) is nieuwe gitarist van Het Zesde Metaal: “Op de plek staan waar Tom Pintens stond, dat is geen evidentie” appeared first on

Lees meer »

Belgische man die sperma gaf ‘voor de wetenschap’ aan VUB heeft plots twee donorkinderen: hoe kon dit gebeuren?

VUB-professor Robert Schoysman, wereldvermaard Brussels fertiliteitsarts, zou sperma van studenten hebben gebruikt om koppels aan kinderen te helpen, terwijl ze daar geen toestemming voor hadden gegeven. “Het is de eerste keer dat zulk misbruik in België aan het licht komt”, zegt de vzw Donorkinderen die weet heeft van twee gevallen, maar vreest dat “veel meer studenten” werden misleid.

Lees meer »

Gastsprekers op rechts-conservatieve top NatCon niet te spreken over poging tot “spreekverbod”: “Erger dan Sovjet-Rusland”

Verschillende gastsprekers op de National Conservatism Conference (NatCon) zijn niet te spreken over de poging van de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir om het evenement te verbieden. De Raad van State heeft geoordeeld dat het verbod een inbreuk is op het recht op vreedzaam vergaderen. "Ik denk dat hij een staatsgreep wou plegen", reageert Frans politicus Éric Zemmour, die ook

Lees meer »