Hoge Raad Justitie stelt fraude vast bij magistratenexamen

07:33 Bij het examen om magistraat te worden, heeft een lid van de jury begin dit jaar de vragen doorgespeeld aan een kandidaat. Dat zegt de Hoge Raad voor de Justitie, die een strafonderzoek vraagt. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG PAOK-CLUB BRUGGE (21u). Spanning is voelbaar: politie nú al aanwezig rond stadion van PAOK

Met een 1-0-bonus begint Club Brugge vanavond aan z’n levensbelangrijke terugmatch van de kwartfinale in de Conference League tegen PAOK Saloniki. Slaagt Club erin om in de Griekse heksenketel te overleven? Als blauw-zwart zich kwalificeert, dan is het de eerste Belgische club sinds Antwerp in 1993 die een Europese halve finale haalt. Volg het op de voet in onze liveblog!

Lees meer »

Actieweek tegen fietsdiefstallen

Van 22 tot 28 april wordt een nationale campagne ‘De Ketting’ gelanceerd in de strijd tegen fietsdiefstallen. Ook de politiezone Regio Tielt organiseert daarbij twee acties in Wingene, waarbij de aandacht gaat naar het labelen van fietsen. Via zo’n label is het voor de politie veel makkelijker, om de rechtmatige eigenaar van een gestolen fiets terug te vinden.
The post

Lees meer »

LIVEBLOG CITY-CHELSEA (18u15). De Bruyne in de basis, Doku moet vanop de bank toekijken – geen Haaland in de selectie

Vandaag spelen Manchester City en Chelsea op Wembley hun halve finale van de FA Cup. City is de winnaar van vorig jaar. Kan het opnieuw de finale halen of slaagt Chelsea erin hun seizoen een beetje kleur te geven? Morgen strijden Manchester United en tweedeklasser Coventry City dan weer tegen elkaar voor de andere finaleplaats. Volg de ontwikkelingen van de

Lees meer »

Zelfstandigenorganisaties Unizo en NSZ klagen laattijdige communicatie van De Lijn aan over hinder door werken in Antwerpse Nationalestraat

Door werken van vervoersmaatschappij De Lijn zal de drukke Nationalestraat in het centrum van Antwerpen onderbroken zijn van 22 april tot en met 13 mei. Volgens zelfstandigenorganisaties Unizo en NSZ is die informatie nog maar net en dus te laat bekend. "Onze handelaars en horeca-uitbaters moeten zich op zo’n ingrijpende hinder goed kunnen voorbereiden", zegt Nico Volckeryck van NSZ Antwerpen.

Lees meer »

Nederlands veilinghuis mag superjacht pro-Russische oligarch veilen

Het Nederlandse veilinghuis Troostwijk Auctions mag het superjacht van de pro-Russische oligarch Viktor Medvedtsjoek uit Oekraïne veilen. Dat heeft de Oekraïense overheidsinstantie Asset Recovery and Management Agency (ARMA) besloten. Volgens Troostwijk-directeur Arno Hendrikse gaat het om het duurste object dat zijn veilinghuis ooit heeft geveild.

Lees meer »

Rutten wil subsidies van geloofsgemeenschappen schrappen

De verplichting voor de steden en gemeenten om jaarlijks 60 miljoen bij te dragen om de werkingstekorten van lokale geloofsgemeenschappen te dekken, kan worden geschrapt. Dat concludeert Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld) uit een studie die ze bestelde bij de Universiteit Antwerpen.

Lees meer »

Cacaosector komt samen in Brussel in tijden van recordprijzen: “Al vier keer duurder dan jaar geleden”

Voor het eerst in de geschiedenis vindt de Wereldcacaoconferentie plaats in België. En dat op een moment dat de sector in crisis is. Niet alleen de cacaoboeren in West-Afrika, maar ook de industriereuzen krijgen klappen, zegt Bart Van Besien van Oxfam. Hij pleit voor "politieke oplossingen" zodat iedereen in de sector een eerlijke prijs krijgt en ook de mensenrechten van

Lees meer »

Nieuwe nummers van Taylor Swift over haar relatie met Matty Healy laten zijn familie koud: “Het verbaast ons niets”

Taylor Swift (34) bracht vrijdag haar nieuwe album ‘The Tortured Poets Department’ uit. En hoewel de zangeres op sociale media benadrukte dat ze niemand wilde wreken in haar 31 nummers, denkt de familie van haar ex, Matty Healy, daar anders over. Zij steken namelijk de draak met enkele nummers waarin de popster over haar relatie met de 1975-frontman zingt. “Wij

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Dit is niet langer te verdedigen”: 40 miljoen euro voor parlementairen die stoppen of niet meer verkozen geraken

De discussie over de uittredingsvergoedingen die politici zichzelf toekennen, laait opnieuw op. Want nu blijkt dat parlementairen die stoppen of niet meer verkozen geraken de komende vijf jaar 40 miljoen euro bruto zullen opstrijken. Wij leggen uit wie precies hoeveel krijgt. Arbeidseconoom Stijn Baert en politicoloog Carl Devos maken de analyse van het systeem: “Dit gaat niet louter om uitzonderingen

Lees meer »