Drie Amerikanen en Rus gelanceerd naar ISS

Drie Amerikanen en een Rus zijn vertrokken naar het International Ruimtestation (ISS). De zogenaamde Crew-8 werd zondagavond laat (lokale tijd) gelanceerd met een ‘Crew Dragon’ van het ruimtevaartbedrijf SpaceX van techmiljardair Elon Musk. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gemeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Buurtbewoners halen slag thuis, Barco mag geen windmolen plaatsen op bedrijfsterrein in Kortrijk

Het West-Vlaamse beeldtechnologiebedrijf Barco verliest zijn omgevingsvergunning voor een windmolen op zijn bedrijfsterrein in Kortrijk. Dat meldt de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Enkele nabijgelegen bedrijven en omwonenden hadden beroep aangetekend.
The post Buurtbewoners halen slag thuis, Barco mag geen windmolen plaatsen op bedrijfsterrein in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw festival Rock Bottled @Pomme Charelle: “We feesten als actiemiddel”

Op zaterdag 24 augustus organiseren enkele enthousiaste muziekliefhebbers op het terrein van Pomme Charelle in de Aardenburgkalseide de eerste editie van Rock Bottled @Pomme Charelle. “Naast het muzikale voeren we met ons festival actie tegen de planbatenheffing, die bewoners van de voormalige reservatiestrook van het Schipdonkkanaal dreigen te moeten betalen”, klinkt het bij de organisatoren.
The post Nieuw festival

Lees meer »

Benjamin en Nikita wassen auto’s aan huis met mobiele carwash Cleanwax: “We kunnen ze allemaal doen blinken”

Benjamin Breugelmans (37) en Nikita Klous (33) begonnen twee jaar geleden met hun mobiele carwash Cleanwax. Ondertussen biedt het duo ook heel wat andere diensten aan, onder meer vanuit hun werkplaats in Blankenberge. “Eigenlijk kunnen we quasi alles proper maken. We zoeken steeds naar de geschikte oplossing om de auto’s te doen blinken”, klinkt het. Met een tot in de

Lees meer »

Darter Arne Degryse: “Mijn niveau gaat in stijgende lijn”

Arne Degryse van Team Dartshop Vanhee Menen neemt op zaterdag 27 en zondag 28 juli deel aan de Youth Development Tour in Engeland. De grootste Europese dartstalenten nemen het daar tegen elkaar op.
The post Darter Arne Degryse: “Mijn niveau gaat in stijgende lijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“‘s Morgens was mijn pyjama uit”: Bradley Wiggins deelt onthutsende details over seksueel misbruik als tiener

“Ik kon me niet herinneren dat ik ‘s nachts mijn pyjama had uitgedaan.” Sir Bradley Wiggins (44) vertelt voor het eerst openhartig hoe hij tussen z’n dertiende en zestiende seksueel werd misbruikt door z’n wielercoach. Dat hij gedrogeerd werd, maar ook nergens heen kon. “En nog steeds heeft het een enorme impact op mijn leven”, zegt de achtvoudige olympische medaillewinnaar.

Lees meer »