Drie Amerikanen en Rus gelanceerd naar ISS

Drie Amerikanen en een Rus zijn vertrokken naar het International Ruimtestation (ISS). De zogenaamde Crew-8 werd zondagavond laat (lokale tijd) gelanceerd met een ‘Crew Dragon’ van het ruimtevaartbedrijf SpaceX van techmiljardair Elon Musk. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gemeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Actievoerders willen dat Gent standpunt inneemt over doorvoer Russisch gas

In Gent vragen actievoerders van Vredesactie duidelijkheid van het bestuur over belangen in Russische gasdoorvoer. Gent participeert of belegt, net als vele andere lokale besturen, in intercommunales die betrokken zijn bij de doorvoer van Russisch gas via de haven van Zeebrugge. Een Belgische boycot kan echter niet, stelt de regering. Er wordt gepleit voor een Europese aanpak.

Lees meer »

TEAM8710 stelt resultaten burgerpeiling voor: “Fijn dat mensen onze inspanningen waarderen om te luisteren naar wat er leeft”

Op 17 april organiseerde TEAM8710 een burgerforum in OC Den Aert in Sint-Baafs-Vijve. Deze inspraakavond was een vervolg op onze grote burgerpeiling, de bevraging die eind 2023 georganiseerd werd.
The post TEAM8710 stelt resultaten burgerpeiling voor: “Fijn dat mensen onze inspanningen waarderen om te luisteren naar wat er leeft” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sandrine krijgt al half jaar geen stroomfac­tuur door problemen bij Fluvius: “Wat als ik ineens 3.000 euro moet betalen?”

“Al sinds november krijg ik geen maandfactuur voor mijn elektriciteitsverbruik. Ik hou mijn hart vast voor het moment dat de afrekening dan toch komt”, zegt Sandrine Samyn aan HLN-consumentenexperte Safia Yachou. Zij is een van de bijna 17.000 Vlaamse huishoudens en kmo’s die hinder ondervinden door IT-problemen bij Atrias, een nieuw data-platform van Fluvius en de netbeheerders. Wat kan je

Lees meer »

Eric Snoeck legt eed af als commissaris-generaal federale politie

Eerste hoofdcommissaris Eric Snoeck heeft de eed afgelegd als commissaris-generaal van de federale politie. Hij bekleedde de functie al sinds juni vorig jaar ad interim. Snoeck was, volgens de federale politie, ook een dragende kracht onder het Sky ECC-project, de grootste gerechtelijke politieoperatie ooit in ons land.

Lees meer »

Bekende cavaproducent Freixenet zet tijdelijk 80 procent van zijn personeel aan de deur: “Is uitzonderlijke maatregel”

Ook de Spaanse cavaproducent Freixenet ondervindt de gevolgen van de ernstige droogte in het land. Door de hevige zon drogen de wijngaarden uit en verschrompelen de druiven. Om overeind te blijven neemt Freixenet een ingrijpende beslissing: 615 werknemers, bijna 80 procent van de totale werkkracht, wordt vanaf mei tijdelijk op non-actief gezet. “We hebben te maken met een uitzonderlijke maatregel”.

Lees meer »

Kopecky (38ste) ziet vanuit achtergrond hoe vroege vluchtster Brown wint in Luik: “Het volgend jaar iets anders aanpakken”

Grace Brown (31) heeft de achtste editie van Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. Zij haalde het in de spurt van Elisa Longo Borghini (32) en Demi Vollering (27). De Britse tijdrijdster kwam op het einde bijna ten val, maar herstelde net op tijd. De renster van FDJ werd al twee keer tweede, maar weet nu haar eerste monument binnen te halen. Lotte Kopecky

Lees meer »

EXCLUSIEF. Veiligheidsagenten getuigen over toestand in stations: “Als een drugsverslaafde ons aanvalt, moeten wij ‘in dialoog gaan’. Dat is ronduit gevaarlijk”

Gisteren kon u nog lezen dat het geweld stijgt tegenover spoorpersoneel, maar er is meer aan de hand. De agenten van Securail, de veiligheidsdienst van de NMBS, voelen zich niet gesteund door hun directie. Dat zeggen verschillende werknemers uit Vlaanderen en Brussel. De toon is bitsig: “Sommige situaties zijn ronduit gevaarlijk, maar de directie heeft daar helemaal geen voeling mee.”

Lees meer »