Colruyt opent overgenomen winkels Match en Smatch als ‘Comarkt’

De supermarktgroep Colruyt gaat de komende dagen en weken het merendeel van de 57 Match- en Smatch-winkels die hij overnam van Louis Delhaize openen als ‘Comarkt’. Dat is een formule van Colruyt die tijdelijk gebruikt wordt vooraleer de winkels omgevormd worden tot hun definitieve winkelconcept, zo meldt Colruyt maandagochtend in een persbericht.

 

Meer krantenkoppen in België

Een bloemetje voor het topteam Cindy en Bieke

“Mijn collega Cindy Bakeland (51) verdient een bloemetje”, mailt Bieke Vanslembrouck (34) naar KW. “We werken nu twaalf jaar samen op de dienst evenementen, pr en protocol van de stad Diksmuide. Hoewel we nogal verschillen in leeftijd, zijn we als een tandem. We hebben maar een half woord nodig…”
The post Een bloemetje voor het topteam Cindy en Bieke appeared

Lees meer »

LIVEBLOG ROMANDIË. Vermeersch voorlopig vijfde in ultrakorte tijdrit, Nys valt buiten top tien: “Genoten, maar heel raar”

Het klassieke voorjaar zit erop na Luik-Bastenaken-Luik, dus gaat de blik op de eerste grote ronde van het seizoen: de Giro d’Italia. De traditionele voorbereidingskoers van de Giro is de Ronde van Romandië. Die opent traditioneel met een proloog, een ultrakorte tijdrit van 2,3 kilometer. Het parcours telt bijzonder veel bochten en moet explosieve renners goed liggen. Voorlopig heeft Maikel

Lees meer »

Rugwind? Dat is een theoretische wind

Aan het ontbijt bespraken mijn zoon en ik welke kwelling op de fiets het ergste is, de wind of de regen. Er is veel miserie op de fiets, slepende remmen, leeglopende binnenbanden, zachte en harde weggebruikers, zachte en harde wegen, zadelpijn, heimwee. Maar die regen en die wind.

Lees meer »

Nadia Lang heeft met ‘Eén perfecte dag’ gelaagde nieuwe roman uit: “Ik meng realiteit en fantasie”

Nadine Van Den Langenbergh bracht onder haar schrijverspseudoniem Nadia Lang een nieuwe roman uit. ‘Eén perfecte dag’ – het verhaal van een ouder wordende vrouw die tijdens de coronalockdown worstelt met de eenzaamheid – speelt zich grotendeels af in Oostende.
The post Nadia Lang heeft met ‘Eén perfecte dag’ gelaagde nieuwe roman uit: “Ik meng realiteit en fantasie” appeared first

Lees meer »

Jaar cel en schadevergoeding voor dief die dure elektrische fietsen steelt in centrum van Kortrijk

Een 48-jarige fietsendief is veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft met uitstel, en 1.200 euro boete. Op korte tijd stal hij vier fietsen in het centrum van Kortrijk. Het ging vooral om dure, elektrische fietsen. De schadevergoeding die hij moet ophoesten, is dan ook niet min.
The post Jaar cel en schadevergoeding voor dief die dure elektrische fietsen

Lees meer »

Identiteitskaart van Europees lijsttrekker Les Engagés circuleert op dark web na hacking

Een kopie van de identiteitskaart van de lijsttrekker voor de Europese lijst van Les Engagés, Yvan Verougstraete, circuleert op het zogenoemde dark web. Dat stelt VRT NWS vast. De kaart werd vorig jaar al buitgemaakt bij de hacking van apotheekketen Medi-Market, waarvan Verougstraete oprichter is. "Nog meer investeringen in de strijd tegen de cybercriminaliteit zijn nodig", zegt hij in een

Lees meer »

Mysterie op afgelegen eilandje: wie zette tientallen tuinkabouters op ‘Gnome Island’?

Een afgelegen stukje rots voor de kust van Schotland wordt al veertien jaar ‘bewoond’ door een opmerkelijk volkje. Tientallen tuinkabouters trotseren weer en wind op Gnome Island, Kaboutereiland. Maar hoe de kabouters daar zijn verzeild blijft tot op vandaag een mysterie. Was het een visser of een grappenmaker? Of leden de kabouters schipbreuk voor het eiland zoals een van de

Lees meer »

“Je kunt helemaal nergens meer heen”: Rusland verscherpt reisregels ambtenaren uit angst voor onthulling staatsgeheimen

Voor sommige Russische ambtenaren worden de regels voor reizen overzee complexer gemaakt uit angst dat buitenlandse mogendheden toegang proberen te krijgen tot staatsgeheimen. De Federale Veiligheidsdienst (FSB) oefent druk uit op medewerkers van verschillende ministeries om Rusland helemaal niet te verlaten, zelfs niet om zogenaamde ‘bevriende’ landen te bezoeken die geen sancties hebben opgelegd aan Moskou, meldt ‘Reuters’.

Lees meer »