BAS verwerpt beroep Club Brugge én RWDM: matchen worden niet herspeeld, morgen uitspraak over Anderlecht-Genk

KV Mechelen-Club Brugge en KV Mechelen-RWDM worden met zekerheid niet herspeeld. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) verwierp het beroep van zowel RWDM als Club, zo vernam onze redactie uit goede bron. Morgen volgt de uitspraak over ‘penaltygate’ in Anderlecht-Genk. 

Meer krantenkoppen in België

Belgische man die sperma gaf ‘voor de wetenschap’ aan VUB heeft plots twee donorkinderen: hoe kon dit gebeuren?

VUB-professor Robert Schoysman, wereldvermaard Brussels fertiliteitsarts, zou sperma van studenten hebben gebruikt om koppels aan kinderen te helpen, terwijl ze daar geen toestemming voor hadden gegeven. “Het is de eerste keer dat zulk misbruik in België aan het licht komt”, zegt de vzw Donorkinderen die weet heeft van twee gevallen, maar vreest dat “veel meer studenten” werden misleid.

Lees meer »

Wat als Oekraïne de oorlog verliest? Valt Poetin daarna een NAVO-land aan? “We moeten ons voorbereiden op alle scenario’s: ook het ergste”

De sfeer slaat om, nu de Russen schijnbaar aan de winnende hand zijn: Oekraïens president Zelensky klinkt steeds radelozer en zelfs de toon van de NAVO wordt met de dag pessimistischer. Wat als Oekraïne écht de oorlog verliest? Valt Rusland daarna een NAVO-lidstaat aan? Komen er meer vluchtelingen naar Europa? En zullen de prijzen van voeding stijgen? Ruslandexperte Ria Laenen,

Lees meer »

Vijfennegentig banen op de tocht bij Beaulieu International Group in België

De bedrijfseenheid ‘Floor Solutions’ van de Beaulieu International Group uit Waregem wil de productie- en verkoopactiviteiten van matten stopzetten, net als de productie van luxe vinyltegels. Dat werd donderdag aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad. Daardoor dreigen tot 95 banen in ons land te verdwijnen. Ook in Polen wordt de matten-afdeling van Beaulieu opgedoekt.

Lees meer »

Man moet toilet kuisen van zijn vrouw, raakt afgeleid en treft zo verborgen middeleeuws relikwie aan

De Britse Rory en Tracy Vorster troffen tijdens het kuisen afgelopen zondag iets bijzonders aan in de badkamer van hun eeuwenoude woning. Onder de vensterbank van het toilet zat namelijk een middeleeuwse waterspuwer verstopt, die volgens experten dateert van de 14e eeuw en werd gebruikt om water naar buiten af te voeren. Een unieke vondst, zegt Tracy, die niet had

Lees meer »

1 Mei Festival dit jaar op de Grote Markt in Kortrijk

Op 1 mei vindt in Kortrijk al voor de dertigste keer het ‘1 Mei Festival’ plaats, dit jaar op de Grote Markt. Het evenement is gratis en trekt ieder jaar een ruim publiek naar de Kortrijkse binnenstad.
The post 1 Mei Festival dit jaar op de Grote Markt in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Theo Francken (N-VA): “Onze munitiestocks zitten op 7% van NAVO-norm. We kunnen nog naar 0% gaan. Dan moeten ze ‘pang pang’ roepen bij oefeningen”

N-VA-defensiespecialist Theo Francken heeft in ‘De Ochtend’ op Radio 1 opnieuw gepleit voor een opschaling van onze productiecapaciteit op het vlak van defensie. Hij waarschuwde dat de stocks van ons land bijna leeg zijn en dat als het ooit tot een conflict komt, België geen hulp zal zijn voor haar bondgenoten, maar een last.

Lees meer »

Abortuskwestie blijft federale regering verdelen: “Als we dit doen dan is dit het einde van Vivaldi”

Het verlengen van de abortustermijn van 12 naar 18 weken blijft de federale Vivaldi-regering diep verdelen. Zaterdagmiddag haalden vice-premiers Petra De Sutter (Groen) en Frank Vandenbroucke (Vooruit) tijdens een politiek debat zwaar uit naar hun eigen coalitiepartner CD&V. Oppositiepartij PVDA bood opnieuw een wisselmeerderheid aan, een stunt die de communisten eerder deze week al eens lukte in Franstalig België. “Wij

Lees meer »

Expo ‘Mijn tweede thuis’ strijkt neer op De Vijfwegen

Tijdens de Erfgoedweek, van 20 tot en met 28 april, strijkt de expo ‘Mijn tweede thuis’ neer op De Vijfwegen. De kerk herbergt dan historische foto’s, nostalgische voorwerpen en persoonlijke anekdotes over de wijkscholen en zorgcentra in de gemeente. Met als centrale vraag: wat maakt(e) deze plekken tot een tweede thuis?
The post Expo ‘Mijn tweede thuis’ strijkt neer op

Lees meer »

Vlaanderen wil eigen staatsbon

Na het succes van de federale staatsbon in september vorig jaar, denkt nu ook de Vlaamse overheid na over een eigen staatsbon. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens betrokkenen komt het dossier bij de volgende regeringsonderhandelingen op tafel te liggen.

Lees meer »