ACV wil 10 weken verplicht geboorteverlof voor vaders en meeouders: ‘Stigma zit ingebakken in systemen’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Gekke play-offs

Het wielergeweld is intussen verschoven naar Waalse en Nederlandse bergen en heuvels. Benieuwd of de West-Vlamingen daar veel te zoeken hebben straks. Het Vlaamse voorjaar was voor ons wel heel plattekes, zie ook verder. Merci Gianni Vermeersch! Alle aandacht mag dus weer naar het West-Vlaamse voetballandschap gaan, want dat kan er na komend weekend heel
The post Gekke play-offs appeared

Lees meer »

Spaanse reddingsdiensten vinden vier vrouwenlichamen in bootje

Voor de kust van de Spaanse stad Cartagena in het zuidoosten van Spanje, is een bootje op drift aangetroffen met daarin de lichamen van vier vrouwen. Dat meldden de Spaanse reddingsdiensten vrijdag. Volgens de Spaanse politie “gaat het waarschijnlijk over vrouwelijke migranten die van Noord-Afrika de kust probeerden te bereiken”.

Lees meer »

Zes krakers gered bij brand in Sint-Jans-Molenbeek

Op de Nijverheidskaai in Sint-Jans-Molenbeek heeft donderdagochtend een brand gewoed in een kraakpand. Zes krakers moesten daarbij door de brandweer uit het gebouw gered worden, maar geen van hen raakte gewond. Het leegstaand pand is door de brand en de bluswerken zwaar beschadigd, zo meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

Lees meer »

SC Wielsbeke rouwt om mede-oprichter Gerard Deceuninck

Voetbalclub SC Wielsbeke werd in diepe rouw gedompeld door het overlijden van bestuurslid Gerard Deceuninck, die ook één van de stichters van de club was. Gerard Deceuninck overleed vandaag woensdag 10 april op 82-jarige leeftijd in Waregem.
The post SC Wielsbeke rouwt om mede-oprichter Gerard Deceuninck appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwevezeelse slager Cris (53) scoort opnieuw zilver met klassieke picon in London Spirit Competition: “Alles is hier puur natuur”

‘Finesse’ is niet alleen de naam van zijn slagerij in Zwevezele, het tekent ook de passie waarmee slager Cris Algoedt (53) al een aantal jaar met succes fijnzinnig uitgebalanceerde likeuren op de markt brengt. Dit jaar haalde hij in de London Spirit Competition opnieuw een zilveren medaille met de ‘Robust’, een fijnzinnige versie van de klassieke picon. Zijn geheim? “Ik

Lees meer »

Geen straf, wel voorwaarden voor man na klappen aan partner en stiefzoon

“Zes jaar lang leefde hij op een kruitvat, zonder dat zijn lont vuur vatte, tot…” Een 42-jarige man uit Kortrijk moest zich voor de Kortrijkse strafrechter verantwoorden voor klappen aan zijn partner en haar zoon. “Ik vroeg al die tijd om mijn woning te verlaten, maar ze wou niet.” Uiteindelijk krijgt hij geen straf als hij zich aan enkele voorwaarden

Lees meer »

Saharastof heeft negatieve impact op Europese luchtkwaliteit

Er waait sinds zaterdag een “buitengewone” hoeveelheid stof uit de Sahara over West-Europa. Het gaat om een fenomeen dat de laatste jaren steeds vaker voorkomt en schadelijke gevolgen heeft voor de luchtkwaliteit, waarschuwt Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) maandag.

Lees meer »

“Dit is een droom”: Joshua (29) mag optreden tijdens recordeditie van De Gevleugelde Stad in Ieper

Nooit eerder trok zoveel volk naar De Gevleugelde Stad voor circus en straattheater van internationaal niveau. Ook talent uit eigen stad zette de boel in vuur en vlam. “Een droom die uitkomt”, zegt Ieperling Joshua Van Bost.
The post “Dit is een droom”: Joshua (29) mag optreden tijdens recordeditie van De Gevleugelde Stad in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »