150 miljoen euro verlies in één jaar tijd: wat loopt er allemaal fout in het Belgisch voetbal?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

9/11 bleef Nederlander, die zonder te weten terroristen opleidde, achtervolgen: “Hij is totaal de vernieling ingegaan”

“Ik geef niemand de schuld van mijn fouten”, vertelde Rudi Dekkers, de man die zonder het te weten de terroristen van 9/11 opleidde, vorig jaar nadat hij zijn allerlaatste gevangenisstraf had uitgezeten. Broodmager, maar onverminderd levenslustig en vol plannen om weer een bedrijf te beginnen. Dinsdag overleed de berooide zakenman in een ziekenhuis in de Filipijnen aan de gevolgen van

Lees meer »

Voetbalpodcast ‘vier-nul’ ziet dat twijfels rond Riemer blijven: “Welke speler heeft hij al beter gemaakt?”

Anderlecht liet zondag in Brugge de kans liggen om over Union naar de leiding te wippen in de Champions’ Play-offs. Marc Degryse zag in voetbalpodcast ‘vier-nul’ dat de keuzes van coach Riemer verkeerd uitpakten, onze chef voetbal Niels Poissonnier vraagt zich af “welke speler Riemer eigenlijk al beter gemaakt heeft”. “Ik heb het gevoel dat Anderlecht vaak wint dankzij de

Lees meer »

Veertiger krijgt 18 maanden cel voor aanranding 16-jarige jongen op café in Roeselare

Hij was naar eigen zeggen 25, maar bleek in werkelijkheid 43. Een veertiger is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van 18 maanden voor de aanranding van een 16-jarige jongen op café in Roeselare. Verkrachting achtte de rechter niet bewezen. “Hij was letterlijk en figuurlijk kotsmisselijk”, aldus Emma Martin, de advocate van de jongen.
The post Veertiger

Lees meer »

INTERVIEW. Nu Netanyahu datum prikt voor offensief op Rafah: “Israël wil tunnels doorzoeken, maar ze gaan geen Hamas vinden”

Israëlisch premier Benjamin Netanyahu heeft een datum geprikt voor een grondoffensief op de stad Rafah. Het Witte Huis waarschuwt dat zo’n aanval desastreus wordt voor ruim een miljoen Palestijnen die daar verblijven én voor de veiligheid van Israël. Joods filosoof en Midden-Oostenkenner Ludo Abicht (87) peilt naar Netanyahu’s drijfveren: “Hij voelt druk vanuit de VS en tegelijk moet hij extremisten

Lees meer »

Na jarenlange omzwervingen en oproep in de media: scheerder ‘bevrijdt’ Australisch schaap Woody van 10 kilogram wol

Een Australische schapenscheerder is erin geslaagd om merinoschaap Woody te verlossen van zijn dikke schapenvacht. Het verdwaalde dier hield het dorpje Woodstock in New South Wales al een tijdlang in de ban en inwoners maakten zich grote zorgen over de dikke vacht van het dier. Uiteindelijk werden zelfs de lokale krant en een professionele schapenscheerder ingeschakeld.

Lees meer »

“Het kan een half jaar duren voor er opnieuw werknemers aan de slag kunnen”: dit moet je weten nu het doek over Van Hool gevallen is

Na bijna een maand onduidelijkheid is busbouwer Van Hool nu officieel failliet verklaard. Dat oordeelde de ondernemingsrechtbank van Mechelen maandagochtend. Maar wat brengt de toekomst nu voor het bedrijf? Wat gebeurt er met de werknemers? Wie kan weer aan de slag? Wat gebeurt er met de fabrieken in Lier en Noord-Macedonië? Blijft de merknaam ‘Van Hool’ bestaan? En heeft het

Lees meer »