Topmagistraat riskeert schorsing en celstraf na gesjoemel met magistratenexamen

Een vooraanstaande Oost-Vlaamse magistraat heeft bekend dat hij sjoemelde bij het magistratenexamen. Hij speelde de examenvragen door aan de zoon van een collega, die ook magistraat wilde worden. Hij riskeert een zware sanctie, en zelfs een celstraf.

 

Meer krantenkoppen in België

Nancy (50) reist naar Amerikaanse straat waar broer Kristof (33) verongelukte: “Ik wilde met mijn eigen ogen zien waar het gebeurd is”

“Ik dacht dat ik verdrietig zou zijn. Maar het omgekeerde was waar: er overviel mij een soort van warmte.” Aan het woord: Nancy Lefevere (50), die tien jaar na het fatale ongeluk van haar broer Kristof 8.000 kilometer ver reisde om precies dáár afscheid van hem te nemen. “Maar door de baan zelf te zien, begrijp ik het ongeval nog

Lees meer »

LIVE. ‘Bedrijvendokter’ Guido Dumarey heeft vanmorgen een nieuw bod gedaan op Van Hool en maakt zich sterk dat hij meer jobs kan redden

Busbouwer Van Hool is vandaag officieel failliet verklaard. Deze ochtend vroeg het bedrijf het faillissement aan. Het bedrijf uit Koningshooikt wordt overgenomen door de Nederlandse VDL Groep (autocars en bussen) en het Duitse Schmitz Cargobull (opleggers). 1.550 tot 1.850 van de 2.500 jobs verdwijnen, dat zijn er méér dan verwacht. Volgens VTM NIEUWS bracht zakenman Guido Dumarey in alle vroegte

Lees meer »

Union distantieert zich van “onbewezen en onterechte insinuaties” van bondsprocureur, straks volgt zitting in zaak-Burgess

Bondsprocureur Ebe Verhaegen en Philippe Bormans staan lijnrecht tegenover mekaar. Nadat die eerste had laten weten dat het bondsparket in beroep zou gaan tegen de schorsing van Christian Burgess, belde de CEO van Union hem op om hem de les te spellen. De bondsprocureur maakte daarvan melding bij de voetbalbond. Union zelf noemt dat dan weer “onbewezen en onterechte insinuaties”.

Lees meer »

“Hij kan dan gaan bedelen aan stoplicht”: Movistar breekt met analist na ongepaste opmerking over Barça-wonderkind Yamal

Daar sta je dan, als tv-zender. Door een opmerking over wonderkind Lamine Yamal (16) weigerden FC Barcelona én PSG na hun spektakel in de Champions League interviews te geven aan ‘Movistar Plus’, de exclusieve rechtenhouder in Spanje. Terwijl Lewandowski en co. hun zegje deden tegenover de concurrerende media, moest de zender voor enkele miljoenen kijkers door het stof. De zender

Lees meer »

Spoedoverleg tussen mijngemeenten over opvang van ondergedoken Koerdische familie

Vanmiddag heeft Alain Yzermans, burgemeester van Houthalen-Helchteren (Vooruit) een spoedoverleg samengeroepen om noodopvang te vinden voor 5 Koerdische gezinnen uit Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder en Beringen. Sinds de rellen van 24 maart tussen de Turkse gemeenschap en aanhangers van de Koerdische PKK leven zij ondergedoken, omdat ze zich niet langer veilig voelen in hun eigen gemeente.

Lees meer »

Ontmoet de ‘maffiafamilie’ van Bianca Censori, de vrouw van Kanye West: “Haar oom is de Australische Al Capone”

Vaderlief is er niet mee opgezet, met Bianca Censori (29) die op dagelijkse basis naast haar man Kanye West paradeert in niets verhullende outfits. Maar Elia – bijnaam Leo – Censori is zelf geen heilig boontje. De Australiër met Italiaanse roots heeft een zwaar crimineel verleden, net als Bianca’s andere familieleden. De Censori’s staan bekend als een notoire maffiafamilie. Wat

Lees meer »

Brandweer houdt nachtelijke speuractie naar witte kangoeroe: “Dier werd ondergebracht in Bellewaerde”

Een bijzondere interventie voor de brandweer van Ieper en Zonnebeke, zaterdagochtend in de vroege uurtjes. In een tuin in Zonnebeke werd een ontsnapte witte kangoeroe gespot maar het kostte flink wat moeite om het dier, dat snel weghuppelde, te vangen. “Uiteindelijk brachten we het over naar Bellewaerde voor opvang”, zegt sergeant Andy Lievens.
The post Brandweer houdt nachtelijke speuractie naar

Lees meer »

KIJK. Madonna dreigt show te stoppen in Miami: “Geef me respect”

Madonna (65) heeft tijdens een show in Miami in de VS haar geduld verloren. “Ik werk me kapot, ik verdien dit. Geef me respect”, zei ze aan het publiek. Maar volgens haar fans op sociale media was die tirade niet voor hen bedoeld. Ze zou zich hebben gericht tegen haar entourage. Er zouden technische problemen zijn geweest en er was

Lees meer »

EXCLUSIEF. Ooit waren ze erg close. Nu geven Hilde R. en meesteroplichter Van Haut elkaar de schuld: beiden verdacht van gesjoemel bij vzw

In een groot onderzoek naar gesjoemel bij een vzw die zich bekommert om mensen met een beperking is nu ook niemand minder dan meesteroplichter Piet Van Haut (55) in verdenking gesteld. Hij en een flamboyante vrouw – die daarnaast ook verdacht wordt van moord op haar rijke echtgenoot – zouden de bejaarde oprichter van de vzw richting uitgang hebben geduwd.

Lees meer »

“De rust lijkt nu teruggekeerd”: KFC Poperinge A gaat met nieuw trainersduo Saeremans/Lelong voor het behoud in tweede provinciale

Het werd een korte passage van twee wedstrijden voor Didier Bargibant bij KFC Poperinge A. Vanuit de spelersgroep kwam de vraag om terug te keren naar de vertrouwde situatie onder Glen Saeremans. Aangezien Glen nog geschorst is, komt er een trainerduo en zal Wannes Lelong deel uitmaken van de staf.
The post “De rust lijkt nu teruggekeerd”: KFC Poperinge A

Lees meer »