Reserveren bij een sterrenzaak? Vergeet de kleine lettertjes niet te lezen: “Bij annulatie maken wij dubbel verlies en dan zijn we volhardend”

Heb je zin om een tafeltje te boeken bij een sterrenrestaurant? Dan lees je best even de kleine lettertjes. Steeds meer topzaken hanteren hoge bedragen voor wie niet komt opdagen of te laat annuleert. Tot 200 euro per persoon bij Boury, Zilte en Hof van Cleve. Terecht? “Als wij enkele stukjes wagyurund zomaar moeten weggooien, doet ons dat ook financieel pijn, hoor.” 

Meer krantenkoppen in België

CD&V vreest ongelukken met tractoren bij nieuw tracé Donkerweg

Het gemeentebestuur wil de Donkerweg in Langemark afwerken ter hoogte van het bufferbekken en de Melkweg, maar kiest volgens CD&V een onveilig tracé. “Ik hoop uit de grond van mijn hart dat er hier geen zwakke weggebruiker onder de wielen van een mastodont terechtkomt”, zei Leen Louwagie (CD&V).
The post CD&V vreest ongelukken met tractoren bij nieuw tracé Donkerweg appeared

Lees meer »

TTC Drive Oostende bouwt voort aan de toekomst: “We trekken jongeren aan”

TTC Drive organiseert komende zomer heel wat tafeltennisactiviteiten. Nu is het nog uitkijken hoe het slot van de competitie verloopt. “Het is belangrijk dat we in alle provinciale reeksen vertegenwoordigd zijn. We kunnen iedereen een plaats geven, zonder de laag geklasseerde spelers te verwaarlozen”, klinkt het.
The post TTC Drive Oostende bouwt voort aan de toekomst: “We trekken jongeren aan”

Lees meer »

Stripteasebar van ex van Barbara Gandolfi gesloten wegens reeks overtredingen: “We willen doorgedreven controles voeren naar de uitbater”

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open VLD) heeft de uitbating verboden van een handelszaak in de Van Iseghemlaan. Het gaat volgens welingelichte bronnen om de New Dreams, een stripteasebar die officieel uitgebaat wordt door Frédéric Vanderwilt (49), de ex van Barbara Gandolfi die samen met haar en zes anderen momenteel in de gevangenis zit op verdenking van seksuele uitbuiting van

Lees meer »

Honderden mensen lopen elk jaar overgangsuitkering mis wanneer partner overlijdt: “Gemiddeld 1.400 euro per maand die je verliest”

Heel wat mensen lopen een overgangsuitkering mis na het overlijden van hun partner, omdat ze niet weten dat ze daar recht op hebben. Dat blijkt uit het jaarrapport van de Ombudsdienst Pensioenen. Om de uitkering te krijgen, moet je een aanvraag indienen en veel mensen doen dat niet. De Ombudsman Pensioenen roept de overheid op om de uitkering automatisch uit

Lees meer »

Origineel: creatieve jongeren uit Pollinkhove en Vleteren bouwen beerton om tot jacuzzi én zijn straks te zien in ‘Iedereen Beroemd’

Enkele jongeren uit Pollinkhove en Vleteren bouwden een beerton om tot een jacuzzi en gaven die de naam Ja-Koe-Zie. Volgende week dinsdag is hun creatie te zien in het programma Iedereen Beroemd op VRT 1.
The post Origineel: creatieve jongeren uit Pollinkhove en Vleteren bouwen beerton om tot jacuzzi én zijn straks te zien in ‘Iedereen Beroemd’ appeared first on

Lees meer »

Mirakel of oerdegelijke bouwkunsten? Kapel in Kasterlee kan nog heropgebouwd worden nadat bestelwagen erin rijdt

Ondanks de vele scheuren en brokken na een aanrijding door een bestelwagen kan de Heilige Familiekapel aan Hoeven in Kasterlee toch nog heropgebouwd worden. Het stabiliteitsonderzoek blijkt gunstig te zijn en het gemeentebestuur laat nu een kostenraming opmaken voor een volledig herstel van de kapel. Op de vernielde bezinningsplek tegenover de kapel wordt maandag een expertise uitgevoerd.

Lees meer »

KIJK. Groep jongeren haalt berenwelpen uit boom om er selfies mee te nemen: “Ik voel me slecht over de onwetendheid van die mensen”

In de Amerikaanse staat North Carolina heeft een groep jongeren drie berenwelpen uit een boom gehaald om er dan nadien mee te poseren. De drie welpjes leven in het wild en toen hun moeder even niet in de buurt was, zagen de jongeren hun kans. Mensen reageerden geschokt op de beelden. Onder meer Jody Williams, de oprichter van ‘Help Asheville

Lees meer »

Mysterie op afgelegen eilandje: wie zette tientallen tuinkabouters op ‘Gnome Island’?

Een afgelegen stukje rots voor de kust van Schotland wordt al veertien jaar ‘bewoond’ door een opmerkelijk volkje. Tientallen tuinkabouters trotseren weer en wind op Gnome Island, Kaboutereiland. Maar hoe de kabouters daar zijn verzeild blijft tot op vandaag een mysterie. Was het een visser of een grappenmaker? Of leden de kabouters schipbreuk voor het eiland zoals een van de

Lees meer »

INTERVIEW. Dirk Kuyt koestert titel met Beerschot: “Even uniek als mooiste momenten bij Liverpool en Feyenoord”

“Mijn naam zal altijd een groot voordeel zijn, soms een nadeel.” Na een mislukt eerste hoofdstuk in Nederland, bij ADO Den Haag, werd het trainerschap in België bij Beerschot voor Dirk Kuyt (43) een voltreffer. Interview met de voormalige cultheld van Feyenoord en Liverpool over zijn visie op voetbal, werken en leven in Antwerpen, én de vraag of er al

Lees meer »

? “Ik denk dat Bart De Pauw nooit nog de Bart De Pauw kan zijn zoals wij hem kenden”: waarom doorbreekt hij nu de stilte?

Voor de eerste keer sinds zijn veroordeling gaf Bart De Pauw (55) een televisie-interview aan ‘De tafel van Gert’. Waarom kiest De Pauw voor dat programma en Play4 om zijn verhaal te vertellen en niet bijvoorbeeld een VRT- of VTM-nieuwsprogramma? Welke indruk maakte hij tijdens het interview? En wat is de kans dat De Pauw na dit interview weer de

Lees meer »

Vlaams huurdersplatform pleit voor wet die duidelijkheid schept voor mensen met huisdieren: “Verbod kan enkel in specifieke omstandigheden”

Er moet meer duidelijkheid komen voor mensen met huisdieren die een woning willen huren. Dat vindt het Vlaams huurdersplatform. “Het moet duidelijk zijn voor alle huurders en verhuurders dat een verbod op alle huisdieren niet kan”, vertelt coördinator Joy Verstichele. “Het kan enkel in heel specifieke omstandigheden.”

Lees meer »