LIVEBLOG UK Open (VTM 2 & VTM GO). Sterke Van den Bergh in de finale na 11-6-winst tegen Damon Heta!

Opnieuw een geweldige UK Open voor Dimitri Van den Bergh. Na de halve finale vorig jaar, plaatst onze landgenoot zich nu voor de finale. 11-6 in het ‘vriendenduel’ tegen de Australiër Damon Heta, die in zijn kwartfinale nog Luke Littler had geklopt en de gewezen huisgenoot van onze landgenoot is. Na een aarzelende start en een break achter vond Van den Bergh zijn beste darts. Hij finishte onder andere op 132, om zo op en over een twijfelende Heta te gaan. Van 6-6 naar 11-6, alsjeblieft. Schiet Van den Bergh nu ook de hoofdvogel af in de finale tegen de winnaar van Luke Humphries – Ricky Evans? Volg het op deze pagina of kijk naar de match via VTM 2 of VTM GO! 

Meer krantenkoppen in België

Het kloppend hart van Moorslé: volleybalclub Doskom viert zestig jaar sport en cultuurbeleving

Doskom Moorslede trekt op zaterdag 4 mei het sport- én feestpak aan, want dan viert de club haar zestigjarig bestaan. Op het programma staan wedstrijden op Levet Scone, een aperitief- en jubileumfeest in de sporthal, en een afterparty.
The post Het kloppend hart van Moorslé: volleybalclub Doskom viert zestig jaar sport en cultuurbeleving appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jaimie (32) van ‘Down the road’ heeft glansrol te pakken in nieuwe seizoen van ‘Nonkels’: “Acteercarrière te danken aan Rik Verheye”

Gisteren was de eerste aflevering van het tweede seizoen van ‘Nonkels’, de Vlaamse humoristische tv-serie over de familie Persyn, te zien op Play4. Na zijn verschijning in ‘Down the road’ en ‘Chantal’, maakte positivo Jaimie Van Kerschaver (32) uit Middelkerke zijn opwachting in de reeks als tuincentermedewerker Gianni: “Ineens stond Rik Verheye achter mij en tikte me op de schouder.

Lees meer »

Farmabedrijf Mithra krijgt gerechtelijke bescherming

De ondernemingsrechtbank van Luik heeft het noodlijdende Waalse farmabedrijf Mithra, dat gespecialiseerd is in gezondheidsproducten voor vrouwen, gerechtelijke bescherming toegezegd voor twee filialen. Dat meldt Mithra maandagochtend in een persbericht. De beschermingsmaatregelen zijn twee maanden van kracht, tot 19 juni.

Lees meer »

Nederlands veilinghuis mag superjacht pro-Russische oligarch veilen

Het Nederlandse veilinghuis Troostwijk Auctions mag het superjacht van de pro-Russische oligarch Viktor Medvedtsjoek uit Oekraïne veilen. Dat heeft de Oekraïense overheidsinstantie Asset Recovery and Management Agency (ARMA) besloten. Volgens Troostwijk-directeur Arno Hendrikse gaat het om het duurste object dat zijn veilinghuis ooit heeft geveild.

Lees meer »

Bas Smets, die herdenkingsplaatsen na aanslagen vormgaf en omgeving Notre-Dame ontwerpt, krijgt Ultima voor Algemene Culturele Verdienste

De Belgische landschapsarchitect Bas Smets krijgt dit jaar de Ultima voor Algemene Culturele Verdienste, een carrièreprijs van de Vlaamse Gemeenschap. Smets wordt geloofd als "een landschapskunstenaar die de logica van de natuur volgt". Hij tekende onder meer de herdenkingsplek voor de aanslagen van 22 maart in het Zoniënwoud in Brussel en het ontwerp van de omgeving van de Notre-Dame in

Lees meer »

Pittemse bibliotheek is kwarteeuw op Broeders Maristenplein gevestigd: “Het is hier vooral een plaats van ontmoeting geworden”

25 jaar geleden verhuisde de Pittemse bibliotheek van de oude jongensschool in de Eikeldreef naar de huidige locatie op het Broeders Maristenplein. De gemeente wil dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan en viert dit zilveren jubileum op zondag 21 april. Wij spraken met gewezen en huidige bibliotheekmedewerkers en met schepen Heidi Lievrouw.
The post Pittemse bibliotheek is kwarteeuw op Broeders

Lees meer »