LIVEBLOG ANDERLECHT-EUPEN. Dominant Anderlecht controleert na vroeg doelpunt Thorgan Hazard

Als Anderlecht de druk op de ketel wil houden, is een zege tegen Eupen zondag een must. Door de zege van Union bij OHL, zaterdag, is de kloof weer gestegen tot elf punten. Volg de match zondagavond in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Zotte Maandag krijgt herbruikbare bekers

Horecazaken die een buitenbar runnen tijdens de festiviteiten rond Zotte Maandag zullen herbruikbare bekers moeten gebruiken. Om de horeca daarbij te steunen, keurde de gemeenteraad een nieuw subsidiereglement goed.
The post Zotte Maandag krijgt herbruikbare bekers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse politie valt per ongeluk het verkeerde huis binnen: “Ik vroeg of ik een slipje mocht aantrekken, maar ze waren heel agressief”

De Franse politie is per ongeluk het verkeerde huis binnengevallen in Normandië. De man en vrouw die er wonen, werden overdonderd door tientallen politieagenten, ook al hadden ze niets mispeuterd. Dat zou simpelweg het gevolg zijn van een adreswijziging van de persoon die de politie wél wilde arresteren. Het getrouwd koppel komt er met de schrik van af.

Lees meer »

Oostenrijkse auteur Heinz Janisch wint Hans Christian Andersen Award, Bart Moeyaert grijpt naast prijs

De Oostenrijkse schrijver Heinz Janisch (64) heeft de Hans Christian Andersen Award gewonnen, een van de meest prestigieuze prijzen voor jeugdliteratuur. Dat is bekendgemaakt in Bologna in Italië tijdens de Children’s Book Fair, de internationale boekenbeurs voor kinder- en jeugdliteratuur. Ook de Vlaamse auteur Bart Moeyaert stond op de shortlist, maar hij haalde het dus niet.

Lees meer »

Gescheiden van tafel en bed, toch lijkt grootste vijandigheid tussen Spaanse koning Juan Carlos en koningin Sofía voorbij

Decennialang is ze bedrogen en vernederd door haar echtgenoot, de Spaanse oud-koning Juan Carlos (86), bijgenaamd “de man met 5.000 minnaressen”. En nu ze in het ziekenhuis ligt, moet ze ook niet rekenen op een bezoek van hem. Koningin Sofía (85) heeft geleerd op zichzelf te leven, ten dienste van het koningshuis. Toch lijkt er sprake van een ‘hernieuwde harmonie’,

Lees meer »

Spoedoverleg tussen mijngemeenten over opvang van ondergedoken Koerdische familie

Vanmiddag heeft Alain Yzermans, burgemeester van Houthalen-Helchteren (Vooruit) een spoedoverleg samengeroepen om noodopvang te vinden voor 5 Koerdische gezinnen uit Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder en Beringen. Sinds de rellen van 24 maart tussen de Turkse gemeenschap en aanhangers van de Koerdische PKK leven zij ondergedoken, omdat ze zich niet langer veilig voelen in hun eigen gemeente.

Lees meer »

Afsluitende hamburger op Waregem Koerse kan leiden tot celstraf en 12.000 euro schadevergoeding

Een afsluitende hamburger na Waregem Koerse 2022 leverde een 39-jarige man uit Tielt een zure nasmaak op. Er dreigt voor de rechtbank in Kortrijk een werkstraf van 60 uren of een celstraf van 8 maanden, een boete en een fikse schadevergoeding van ruim 12.000 euro op verdenking van weerspannigheid. Zelf vroeg hij de vrijspraak.
The post Afsluitende hamburger op Waregem

Lees meer »

Na zijn nieuwste bod op Van Hool: hoe rijk is Guido Dumarey nu echt?

Nadat hij afgelopen vrijdag schijnbaar afhaakte, heeft Guido Dumarey (65) alsnog een nieuw en – naar eigen zeggen – beter bod op de failliete busbouwer Van Hool uitgebracht. Met zijn terugkeer zorgt Dumarey voor een zoveelste plottwist in de Van Hool-saga. Zijn de zakken van de flamboyante West-Vlaamse ‘bedrijvendokter’ dan dieper dan velen denken?

Lees meer »

Smartphoneverbod op Antwerpse school wordt uitgebreid: “Kinderen spelen weer met elkaar”

Een maand na de invoer van een smartphoneverbod in de eerste graad van avAnt Provinciaal Onderwijs in Antwerpen heeft de directie beslist om het verbod uit te breiden. Vanaf volgend schooljaar wordt het doorgetrokken naar de tweede graad van de campussen in Antwerpen en Deurne. "De leerlingen spelen opnieuw met elkaar en laten hun smartphone gewoon thuis", zegt campusdirecteur Karin

Lees meer »