Kunstdiefstal na twee jaar opgelost dankzij opsporingsprogramma FAROEK

Het leek uit te monden in een onopgeloste zaak: de diefstal van twee schilderijen uit een kunstgalerij van Bruggeling David De Graef. Maar een tip die de politie twee jaar geleden kreeg na een reportage van ons opsporingsprogramma FAROEK, heeft nu toch geleid tot dé doorbraak. 

Meer krantenkoppen in België

Man met borstkanker spant rechtszaak aan tegen overheid en wint: “Moest ik mijn geslacht veranderen om een terugbetaling te krijgen?”

Dirk Gogne (61) heeft borstkanker met uitzaaiingen. De kans dat hij binnen de vijf jaar overlijdt is 28%. Al blijft hij strijdvaardig. Zo spande hij een rechtszaak aan tegen het ministerie van Volksgezondheid… en won. Het vonnis zal wellicht mensenlevens redden, maar voor Dirk is het te laat. Hij is immers palliatief. “Het Virga Jesse-ziekenhuis is voor een groot stuk

Lees meer »

Na drie seizoenen valt voor onbepaalde tijd het doek over ‘James de musical’: “Liveshows in Lotto Arena worden een afscheid”

Jammer nieuws voor de fans van ‘James de musical’. Ondanks drie succesvolle seizoenen stopt televisiemaker James Cooke (39) voorlopig met het programma. Volgens Play om ruimte te maken voor iets anders, maar er zit meer achter, vertelt Cooke tijdens de laatste repetities voor z’n Lotto Arena-shows, die HLN exclusief kon bijwonen. Hij licht ook alvast een tipje van de sluier

Lees meer »

Rechter legt man uit Vlamertinge drankverbod op na winkeldiefstallen: “Een noodzakelijke maatregel”

“Goed dat je je hebt laten opnemen voor je alcoholprobleem, alleen jammer van de feiten die eraan voorafgingen.” Een 32-jarige man uit Vlamertinge werd door de rechter in Ieper veroordeeld voor een aantal winkeldiefstallen. De man pleegde de feiten onder invloed van drank en kampt met een zwaar alcoholprobleem.
The post Rechter legt man uit Vlamertinge drankverbod op na winkeldiefstallen:

Lees meer »

EXCLUSIEF. Bedrijvendokter Guido Dumarey scherp in eerste interview na mislukt bod op Van Hool: “Ons plan is nooit in overweging genomen”

De West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey wierp zich op als het Vlaamse alternatief voor een buitenlandse overname van busbouwer Van Hool, maar moest – ondanks een ultiem bod – in het zand bijten. Een scenario dat volgens hem al lang vastlag. “Het overnameplan moest met die specifieke partners doorgaan en kon niet Vlaams kon zijn”, zegt hij in z’n eerste interview.

Lees meer »

Jurgen Dewaele van FC Veldegem blikt vooruit: “Een pure zespuntenmatch”

Niemand had gerekend op puntengewin in Pittem maar toen de ingevallen Laurens Maenhout de 2-1 op het bord bracht, even voor het uur, kregen de Houtlanders hoop. Het uiteindelijke 3-1 verlies komt hoe dan ook hard binnen want Westkapelle won tegen Aarsele en wipt over Veldegem naar stek 13.
The post Jurgen Dewaele van FC Veldegem blikt vooruit: “Een pure

Lees meer »

Aardbeving met magnitude 6,3 in zuidwesten van Japan

Het zuidwesten van Japan is woensdagavond (lokale tijd) getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3. Dat heeft het Amerikaanse seismologisch instituut USGS gemeld. Er is geen tsunamiwaarschuwing afgekondigd en er zijn voorlopig ook geen meldingen van schade.

Lees meer »