Gemeente Pelt koopt kerk van Holheide om ze te vervangen door woningen

De gemeente Pelt heeft de aankoop van de kerk van Holheide officieel goedgekeurd. Enkel de karakteristieke kerktoren zal blijven staan. Dat schrijft Het Belang van Limburg en is bevestigd aan onze redactie. De rest van de kerk moet plaatsmaken voor woonruimte voor jonge gezinnen. "Zo krijgt het verenigingsleven en de school in Holheide de broodnodige zuurstof", vertelt burgemeester Dennis Fransen (CD&V). 

Meer krantenkoppen in België

Creditcard O.J. Simpson wordt geveild (maar lijkt niet erg gewild)

De creditcard van de Amerikaanse acteur en footballspeler O.J. Simpson, die vorige week overleden is, gaat onder de hamer. De kredietkaart van Simpson wordt geveild door iemand die de kaart vorig jaar voor 70 dollar (zo’n 65 euro) via eBay had gekocht, meldt ‘TMZ’. De kaart van Bank of America is in januari 2023 vervallen en is ook niet getekend

Lees meer »

“We moeten blijven bewegen”: parkinsonpatiënten Heidi en Kaat uit Lo en Hoogstade trekken naar Nepal voor wandelavontuur

Heidi Capoen (52) uit Lo en Kaat Markey (45) uit Hoogstade hebben allebei de ziekte van Parkinson. In oktober trekken ze samen met achttien lotgenoten en enkele begeleiders naar Nepal voor een trektocht naar de top van de Himalaya. Op zondag 5 mei organiseren Heidi en Kaat in het Noord-Franse Bray-Dunes de wandeling ‘Let’s walk for parkinson’ ten voordele van

Lees meer »

Mats Compernolle gelooft in behoud Daring Brugge (2A)

De jongens van het Tempelhof haalden een broodnodige puntendeling in Snaaskerke en zijn zodoende weg van de derdelaatste stek, die een barragematch voor het behoud inhoudt. Toch mag de groep van T1 Preben Verbandt nog geen victorie kraaien: de ultieme twee competitieduels zijn confrontaties met de top twee: KWS Houthulst en Jong Male.
The post Mats Compernolle gelooft in behoud

Lees meer »

Parkeerplaatsen ingenomen door publieke laadpalen in Moen en Zwevegem: “Maar moeten klaar zijn voor toekomst”

Recentelijk verschenen meerdere nieuwe publieke laadpalen in het straatbeeld. Dit in Ter Moude aan de kerk in Moen, en in Zwevegem in de Avelgemstraat aan ZEN’nice hair en de Otegemstraat aan Belfius. Door de komst van de laadpalen verdwijnen er wel steeds twee parkeerplekken.
The post Parkeerplaatsen ingenomen door publieke laadpalen in Moen en Zwevegem: “Maar moeten klaar zijn voor

Lees meer »

Proefperiode gestart van nieuwe zorgapp ‘Alivia’: “Alle communicatie verloopt veel efficiënter”

Frans Vandeputte (88) en zijn vrouw Lena uit Avelgem behoren tot de 20 West-Vlaamse proefpersonen die de nieuwe zorgapp ‘Alivia’ mogen uittesten. Door middel van een algemene zorgplanning zorgt de app ervoor dat alle communicatie over een zorgbehoevende voor alle zorgverleners gemakkelijk ter beschikking is.
The post Proefperiode gestart van nieuwe zorgapp ‘Alivia’: “Alle communicatie verloopt veel efficiënter” appeared first

Lees meer »

Gewonde bij steekpartij in Schaarbeek

In de Brusselse gemeente Schaarbeek is donderdagmiddag een persoon gewond geraakt bij een steekpartij. Dat meldt de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node). Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar, maar de precieze omstandigheden van het incident zijn nog niet duidelijk.

Lees meer »

Trekt Geert Wilders naar rechtbank na uitspraken Timmermans?

Geert Wilders, leider van de Nederlandse politieke partij PVV, heeft aangekondigd klacht te zullen neerleggen tegen PvdA/GroenLinks-fractievoorzitter Frans Timmermans. Die laatste had aangegeven “niets na te laten om te voorkomen dat Wilders aan de macht komt”, wat door Wilders wordt gezien als een bedreiging. Of de klacht veel kans maakt valt te betwijfelen.

Lees meer »

“Ik deed pipi in het water”: vijftiger ontkent dat hij geslachtsdeel toonde aan minderjarige meisjes in zwembad in Middelkerke

Tot drie keer toe liet een 56-jarige man uit Lennik zijn zwembroek zakken in een openluchtzwembad in Middelkerke. Omdat minderjarige meisjes daar telkens getuige van waren, riskeert P.B. nu een straf voor exhibitionisme. Toch ontkent de man dat hij slechte bedoelingen had. In zijn woning werden evenwel enkele verontrustende zaken ontdekt.
The post “Ik deed pipi in het water”: vijftiger

Lees meer »