Donald Trump knoopt zeges aan elkaar voor Super Tuesday

09:10 De voormalige Amerikaanse president Donald Trump blijft de zeges aan elkaar rijven. Zijn enige concurrente, Nikki Haley, haalde in Michigan zelfs geen afgevaardigde binnen. 

Meer krantenkoppen in België

Het vreemde moment waarop Hamas-leider te horen krijgt dat zonen en kleinkinderen gedood zijn en hij gewoon verdergaat met bezoek aan ziekenhuis

Drie zonen en verschillende kleinkinderen van Hamas-leider Ismail Haniyeh zijn gedood bij een Israëlische luchtaanval. Dat nieuws kreeg Haniyeh te horen terwijl hij gewonde Palestijnen bezocht in een ziekenhuis in Qatar. Op videobeelden die circuleren op X is te zien hoe hij er stoïcijns op lijkt te reageren. “God hebbe hun ziel”, zegt Haniyeh wel tegen de man aan de

Lees meer »

Leider van Britse partij Reform UK roept kandidaten op zich te gedragen na avondje stappen: “Gebruik in godsnaam geen sociale media”

Na een aantal incidenten heeft de leider van de Britse rechts-populistische partij Reform UK, Richard Tice, zijn kandidaten opgeroepen tot terughoudendheid na een avondje stappen. Kandidaten voor de komende lokale verkiezingen zouden geen berichten op sociale media moeten plaatsen als ze alcohol hebben gedronken om “ongepaste” opmerkingen te voorkomen, zei Tice maandag in Londen.

Lees meer »

Klimaatbonanza

20:21 Voor het eerst spreekt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens zich dinsdag uit over klimaatbeleid. In drie zaken vragen burgers dat landen hun klimaatbeleid aanscherpen.

Lees meer »

Het eerste dubbelinterview van Noa en mama Magali Planckaert: “Noa heeft altijd kritiek op hoe ik mij schmink”

“Vroeger droegen wij zelfs elkaars kleren.” Ze lijken op elkaar als twee druppels water. Sterker nog: Noa Planckaert (15) en haar moeder Magali (38) zouden zussen kunnen zijn. Niet enkel hun uiterlijk, ook hun karakter vertoont heel wat gelijkenissen. ‘Dag Allemaal’ kon moeder en dochter strikken voor een allereerste dubbelinterview. “Bij mensen die we niet kennen, kijken wij altijd de

Lees meer »

Kind (4) gewond naar ziekenhuis nadat stuk gevel naar beneden valt op terras

Een vierjarig kind is maandagavond met snijwonden afgevoerd naar het ziekenhuis nadat de faience van een gevel naar beneden kwam. De kleuter zat net met haar opa op het terras van café ’t Peerd iets te drinken toen het incident gebeurde. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse, waarna besloten werd het café voor onbepaalde tijd te sluiten wegens structurele problemen.

Lees meer »

Familie en vrienden van vermoorde Nicole Brown en Ron Goldman “rouwen niet” om O.J. Simpson: “Zijn dood is een opluchting”

Familie en vrienden van Nicole Brown, de ex-vrouw van O.J. Simpson, en haar vriend Ron Goldman “rouwen niet” om de American football-speler. Voor hen is het overlijden van Simpson, die verdacht werd van de moord op Brown en Goldman, “een opluchting”. “Eindelijk is er een soort van gerechtigheid: dat hij van de aardbol is verdwenen”, klinkt het.

Lees meer »

Mieke Schuddinck (71), oprichtster van de Gentse Poezenboot, overleden: “Mama redde meer dan 20.000 katten en 3.000 honden”

Mieke Schuddinck (71), de bezielster van de Poezenboot in Gent, is niet meer. Maandagochtend overleed ze, kort nadat ze nog haar verjaardag vierde met haar kinderen en kleinkinderen. “Het verlies is groot, maar de trots die ik voel is nog groter”, zegt haar dochter Ellie. Zij vertelt het verhaal van hoe haar mama de Poezenboot omtoverde van drijvend bordeel naar

Lees meer »

Brugge zoekt vrijwilligers om Aziatische hoornaars te lokken en te verdelgen

Als meest bijenvriendelijke stad van Vlaanderen heeft Brugge 120 vallen aangekocht om koninginnen van Aziatische hoornaars te vangen en te verdelgen. De Stad zoekt vrijwilligers die deze exotische wespen, die onze inheemse bijen bedreigen, te lokken.
The post Brugge zoekt vrijwilligers om Aziatische hoornaars te lokken en te verdelgen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw bij Het Nieuwsblad: de true crime nieuwsbrief, met de beste misdaadverhalen van de afgelopen week voor jou gebundeld

Heeft het gebrand in uw gemeente? Is er een moord gepleegd? Is er een beruchte winkeldief geklist? Huist er stiekem een gevluchte drugscrimineel in uw provincie? Of was er in uw buurt een fascinerende rechtszaak die u gemist heeft? Hoogtijd om de belangrijkste gebeurtenissen in misdaadland van de afgelopen week voor u handig op te lijsten. Voortaan hoeft u met

Lees meer »

Doorgang Mandelbrug komende maand afgesloten voor verkeer

Omwille van een onderboring voor nutsvoorzieningen zal er vanaf 8 april tot en met 8 mei geen verkeer mogelijk zijn van en naar Wakken over de Mandelbrug. Ook het kruispunt Vijvedreef Wakkensteenweg zal afgesloten zijn.
The post Doorgang Mandelbrug komende maand afgesloten voor verkeer appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël zal reageren op de Iraanse aanval, maar nog “geen definitieve beslissingen over omvang of timing”

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. Israël zal “Iran een prijs laten betalen op een manier en op een moment die voor ons gepast is”. Dat zei de Israëlische minister Benny Gantz in een verklaring na de bijeenkomst

Lees meer »