Atalanta van De Ketelaere verliest van Bologna en doet slechte zaak in jacht op Champions League-ticket

Charles De Ketelaere en Atalanta hebben op eigen veld een vervelende nederlaag geleden tegen Bologna. Mede dankzij een doelpunt van ex-Anderlecht-spits Joshua Zirkzee wonnen de bezoekers met 1-2 en deelden ze Atalanta een tikje uit in de strijd om een Champions League-ticket. De Ketelaere werd na iets meer dan uur gewisseld. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE BURNLEY-BRIGHTON. Geschorste Kompany ziet hoe Burnley beste kansen krijgt, maar (nog) niet kan scoren

Het Burnley van Vincent Kompany is gebrand op een overwinning tegen het Brighton & Hove Albion van Roberto De Zerbi. Bij verlies kan Burnley gedeeltelijk laatste komen. Brighton, dat vorig weekend met 0-3 verloor van Arsenal, moet de wedstrijd op Turf Moor winnen om in de running te blijven voor Europees voetbal. Kunnen The Clarets hun broodnodige zege eindelijk binnenhalen?

Lees meer »

Ontsnapt paard maakt station onveilig: “Machinisten moesten trager rijden”

Treinreizigers van het Warwick Farm station in het Australische Sydney zijn vrijdag opgeschrikt door een opmerkelijke pendelaar. Plots kwam er een paard het perron op gewandeld. Het dier was ontsnapt en kwam nieuwsgierig kijken of hij geen reisje kon meepikken. Machinisten werd gevraagd om trager te rijden, maar er gebeurden uiteindelijk geen ongelukken. Het paard werd veilig en wel terug

Lees meer »

Tegen 2070 is één op drie West-Vlamingen met pensioen: wordt vergrijzing dé uitdaging van de toekomst?

West-Vlaanderen is in sneltempo aan het vergrijzen. In 2070 zal bijna dertig procent van alle West-Vlamingen 67 jaar of ouder zijn. En dat brengt een pak uitdagingen met zich mee. “We moeten nú aan de slag en alternatieve woonzorgvormen bedenken”, luidt expert Frank Vanfleteren de alarmbel.
The post Tegen 2070 is één op drie West-Vlamingen met pensioen: wordt vergrijzing dé

Lees meer »

Basiliek van Koekelberg schaart zich achter droom Christoff om voor paus te zingen: “We gaan dit rechtstreeks melden bij Vaticaan”

Zijn hoop is niet langer ijdel, dankzij hulp uit onverwachte hoek. Zanger Christoff (47) trekt op zaterdag 11 mei naar de basiliek van Koekelberg voor een concert dat steeds meer een auditie voor Rome lijkt. “Wij staan in rechtstreeks contact met het Vaticaan en zullen hem graag aanprijzen voor de liturgie bij het pauselijk bezoek.”

Lees meer »

Spaans concept van pintxos nu ook in Roeselare dankzij restaurant Bardolino

Kevin Soenens, sinds 2008 zaakvoerder van het Mexicaanse restaurant Het Noorderhuis in de Noordstraat, opent vrijdag de deuren van een gloednieuwe tapaszaak in het pand vlak naast zijn restaurant. In Bardolino kan je volop genieten van pintxos, kleine gerechtjes in een potje of op een sneetje brood. “We leerden dit fantastisch concept kennen op reis in Spanje en willen dit

Lees meer »

Het Farcetheater bestaat vijf jaar én viert dat met drie producties én bekende acteurs/actrices: “Durven dromen wél, want alles begint met een droom”

Vijf jaar geleden begon de toenmalige student Anthony Van Caeneghem met Het Farcetheater. In de voorbije jaren kon hij rekenen op gevestigde waarden, zoals Peter Van Asbroeck, Chris Van Espen, Donaat Deriemaeker, Katja Retsin en Koen Crucke, aangevuld met nog talrijke andere acteurs én actrices. Vijf jaar later kijken Anthony en partner Laura vol trots naar Het Farcetheater dat nu

Lees meer »

Wandelaarster die schedel van Émile (2,5) vond, vertelt haar kant van het verhaal: “Ik wist meteen dat hij het was”

“Mentaal en fysiek uitgeput”: zo voelt de wandelaarster die de schedel van de vermiste Émile (2,5) aantrof zich op dit moment. Dat vertelt de vrouw zelf aan de Franse nieuwszender ‘BFM TV’, in haar eerste interview sinds de gruwelijke ontdekking. “Tijdens mijn wandeling zag ik plots iets wit liggen in het midden van de weg. Ik wist meteen dat het

Lees meer »

Laurenz Rex loopt geen ernstige blessures op bij spectaculaire dubbele valpartij in Parijs-Roubaix

Laurenz Rex was zondag in Parijs-Roubaix het slachtoffer van een dubbele valpartij. De Duitstalige Belg, die in Ettelgem bij Oudenburg woont, haalde daardoor de aankomst op de wielerpiste van Roubaix niet, maar de schade bleef beperkt. “Er zijn geen ernstige blessures”, klinkt het bij zijn ploeg Intermarché-Wanty.
The post Laurenz Rex loopt geen ernstige blessures op bij spectaculaire dubbele valpartij

Lees meer »