‘Alles wat wij hebben doorstaan, hebben de andere commando’s ook gedaan tijdens missies, maar dan nog tien keer zwaarder’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Degryse is streng voor Blessin en Riemer: “Voor het eerst dit seizoen valt hij uit z’n rol”

Union en Anderlecht, de nummers één en twee in het klassement gingen pijnlijk onderuit. Blessin en co verloren terecht van Cercle Brugge, Anderlecht werd weggeblazen door aartsrivaal Club Brugge. “Ik begrijp eerlijk gezegd Brian Riemer niet”, zo zegt onze analist Marc Degryse, die ook streng is voor Blessin: “Zo’n uitlatingen tonen aan dat hij de druk voelt.”

Lees meer »

Hoe staat het nu met ‘Rust’, 2,5 jaar na het schietincident en wie draagt de gevolgen?

De openbare aanklagers die de leiding hebben in de rechtszaak rond ‘Rust’, hebben begin deze week opnieuw stevig uitgehaald naar Alec Baldwin (66). Ze beweren dat de acteur “schaamteloos heeft gelogen” om zichzelf vrij te pleiten. Dit is de zoveelste twist sinds het fatale schietincident op 21 oktober 2021. Bijna 2,5 jaar later blijft het incident de Amerikaanse acteur achtervolgen.

Lees meer »

Spaanse politie plukt gewapende en gezochte Belg van bus

In de Spaanse hoofdstad Madrid is dinsdag een gewapende Belg die verdacht wordt van banden met de georganiseerde misdaad, van een bus geplukt. De 25-jarige man zou op weg zijn geweest naar Frankrijk en was bij zijn arrestatie onder andere in het bezit van een aanvalsgeweer. Dat meldt de politie woensdag. Tegen de jongeman werd in ons land een arrestatiebevel

Lees meer »

Bekende West-Vlamingen Lize Feryn, Robin Keyaert en Kurt Van Eeghem versterken cast van ‘Chantal’

Na het grote succes van het tweede seizoen van Chantal slaan VRT 1 en Streamz de handen in elkaar voor het derde seizoen. De opnames zijn afgelopen week gestart in Lo-Reninge. Er versterken dit seizoen best wat bekende West-Vlamingen de cast: Lize Feryn, Robin Keyaert, Kurt Van Eeghem en Ilse De Koe.
The post Bekende West-Vlamingen Lize Feryn, Robin Keyaert

Lees meer »

Poperinge opent rouwregister voor Gwy Mandelinck

Gwy Mandelinck, bezieler van de Poëziezomers in Watou, is overleden op vrijdag 5 april. Het Poperingse stadsbestuur opent een rouwregister in de kerk van Watou. Je kan er dagelijks terecht tussen 9 en 17.30 uur.
The post Poperinge opent rouwregister voor Gwy Mandelinck appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gianni Vermeersch, geliefd bij ploegmaats, minder bij concurrenten: “Op de fiets ben ik een pitbull, naast de koers een schoothondje”

Tijdens de Ronde van Vlaanderen noemden de VRT-commentatoren zijn naam meer dan vijftig keer. Tijdens Parijs-Roubaix liet Gianni Vermeersch (31) nog vaker van zich horen en eindigde zesde. Een interview met de West-Vlaming van Alpecin-Deceuninck, die van onschatbare waarde is voor ‘MVDP’ maar laag scoort in de populariteitspolls van het peloton. “Ik heb wakker gelegen van mijn imago.”

Lees meer »

Tot vier jaar cel voor leveren van kilo’s heroïne en cocaïne in Kortrijk, Roeselare en Ieper: “Drugs zaten in brooddoos die onder wagen kleefde”

Twee mannen en een vrouw uit Noord-Frankrijk hebben voor de Brugse rechtbank tot vier jaar effectieve celstraf gekregen voor drugshandel. De drie werkten voor een bende die op grote schaal heroïne en cocaïne leverde in onze contreien. De manier waarop ze te werk gingen, was opmerkelijk.
The post Tot vier jaar cel voor leveren van kilo’s heroïne en cocaïne in

Lees meer »

J.K. Rowling haalt uit naar Harry Potter-sterren Daniel Radcliffe en Emma Watson: “Ik zal hen niet vergeven”

De Britse ‘Harry Potter’-schrijfster J.K. Rowling heeft persoonlijk uitgehaald naar filmsterren Daniel Radcliffe en Emma Watson, die respectievelijk Harry Potter en Hermelien Griffel speelden in de verfilmingen van haar boeken. De twee acteurs distantieerden zich van Rowling in het lopende debat rond transgender personen. “Daarvoor zal ik hen niet vergeven”, aldus de schrijfster.

Lees meer »

Boonen en Van Avermaet waren ooit even onklopbaar als Van der Poel: “Eens je in die ‘flow’ geraakt, worden dingen makkelijker”

E3 Saxo Classic, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix. Komt daar zondag de Gold Race bij? En, dromen mág: volgende zondag ook nog Luik-Bastenaken-Luik? Mathieu van der Poel (29) klopt op de poort van een prominente Hall of Fame. Ook Tom Boonen en Greg Van Avermaet weten hoe het voelt om minstens vier grote eendagskoersen te winnen in één voorjaar. “Een truc

Lees meer »