Waarom geblokkeerd Russisch geld niet zomaar naar Oekraïne kan: dit is Euroclear, de Belgische geldreus middenin het debat

Het is niet zonder risico om geblokkeerd Russisch geld te gebruiken om Oekraïne te steunen. Dat blijkt uit navraag bij het Belgische bedrijf Euroclear waar sinds de start van de oorlog al zo’n 190 miljard euro Russisch geld geblokkeerd staat. Nu al lopen er meer dan 100 juridische procedures tegen het bedrijf, vooral van Russen die toegang willen tot hun geld. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe klap voor Angelina Jolie? “Shiloh wil bij papa Brad Pitt gaan wonen”

De vechtscheiding tussen Angelina Jolie (48) en Brad Pitt (60) is duidelijk nog lang niet voorbij. De twee acteurs liggen ondertussen al jarenlang met elkaar in de clinch. Inmiddels raakte er bovendien bekend dat Shiloh, één van de dochters van het voormalige koppel, bij haar vader wil gaan wonen. En dat terwijl Jolie de volledige voogdij over hun kinderen heeft.

Lees meer »

PepsiCo-fabriek in Veurne krijgt volledig geautomatiseerd magazijn: “Past in onze groeiplannen”

Het Amerikaanse voedingsconcern PepsiCo gaat zijn fabriek in Veurne moderniseren met de bouw van een volledig geautomatiseerd magazijn. Het nieuwe magazijn moet de twee miljoen zakken chips en snacks die dagelijks worden geproduceerd, opslaan. “Deze oplossing zal ons helpen om de hoge productiesnelheid bij te houden en onze toekomstige groeiplannen te stimuleren.”
The post PepsiCo-fabriek in Veurne krijgt volledig geautomatiseerd

Lees meer »

Union pleit voor procedurefout in zaak Burgess en heeft het over “mogelijke competitievervalsing”: “Dit kan nog raar staartje krijgen”

In het bondsgebouw in Tubeke is vandaag gedebatteerd over de schorsing van Christian Burgess. Advocaat Walter Van Steenbrugge pleitte namens Union een procedurefout en had het zelfs over “competitievervalsing”. CEO Philippe Bormans zei dan weer persoonlijk geraakt te zijn door de gang van zaken de voorbije dagen. “Het is toch wel vrij zwaar geweest.”

Lees meer »

LIVEBLOG PSG-BARCELONA (Woe, 21u). Enrique over clash met zijn Barça: “Ik hou van Barcelona maar ik ben hier om mijn job te doen en het team te helpen”

Morgenavond om 21u begint de heenwedstrijd tussen PSG en FC Barcelona. Beide ploegen strijden voor een plaats in de halve finale van de Champions League. De laatste keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden trok PSG aan het langste eind. Wie zet zichzelf in polepositie voor een mogelijke halve finale? Volg de ontwikkelingen van de match in de liveblog

Lees meer »

Familiebedrijf ’t Appelke is van vele markten thuis: “Met kwaliteit win je de strijd, zeggen we altijd”

“Als marktkramer ben ik geboren”, zong Eddy Wally. Voor sommigen is dit geen beeldspraak maar eerder waarheid. Nicolas Vanooteghem (48) en zijn zus Isabel (40) van groente- en fruitzaak ’t Appelke uit Menen kunnen ervan meespreken.
The post Familiebedrijf ’t Appelke is van vele markten thuis: “Met kwaliteit win je de strijd, zeggen we altijd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Costoulas en Vandewinkel verkopen vel duur tegen Amerikaanse toppers bij start Billie Jean King Cup: “Potentieel getoond”

Op de Billie Jean King Cup in het Amerikaanse Orlando staan de Belgische dames op een dubbele achterstand tegen gastland Amerika. Toch heerst er positivisme in het Belgische kamp. “Na deze twee wedstrijden ben ik ergens ontgoocheld dat we niet op z’n minst één match hebben kunnen winnen, maar zelf had ik niet verwacht dat we zo dicht bij zouden

Lees meer »

Koning van Bahrein verleent gratie aan 1.584 mensen

De koning van Bahrein, Hamad bin Isa Al Khalifa, heeft 1.584 mensen gratie verleend. De gevangenen waren veroordeeld voor strafzaken of rellen. Het koninklijk pardon werd afgekondigd aan de vooravond van Eid, dat het einde van de ramadan markeert. Dat geeft vaak aanleiding tot gratieverlening door verschillende leiders uit de Perzische Golf.

Lees meer »

Brugge zoekt vrijwilligers om Aziatische hoornaars te lokken en te verdelgen

Als meest bijenvriendelijke stad van Vlaanderen heeft Brugge 120 vallen aangekocht om koninginnen van Aziatische hoornaars te vangen en te verdelgen. De Stad zoekt vrijwilligers die deze exotische wespen, die onze inheemse bijen bedreigen, te lokken.
The post Brugge zoekt vrijwilligers om Aziatische hoornaars te lokken en te verdelgen appeared first on KW.be.

Lees meer »