Waarom geblokkeerd Russisch geld niet zomaar naar Oekraïne kan: dit is Euroclear, de Belgische geldreus middenin het debat

Het is niet zonder risico om geblokkeerd Russisch geld te gebruiken om Oekraïne te steunen. Dat blijkt uit navraag bij het Belgische bedrijf Euroclear waar sinds de start van de oorlog al zo’n 190 miljard euro Russisch geld geblokkeerd staat. Nu al lopen er meer dan 100 juridische procedures tegen het bedrijf, vooral van Russen die toegang willen tot hun geld. 

Meer krantenkoppen in België

Zoon van prins Laurent blijkt even grote racefanaat als zijn vader: prins Aymeric racet op circuit in Frankrijk

Prins Aymeric (18) heeft een voorliefde voor snelle wagens. Dat blijkt uit zijn Instagram waar hij regelmatig foto’s plaatst van auto’s van topmerken zoals Bentley, Mercedes en Rimac. En nu deelt hij videobeelden vanop het circuit Paul Ricard in Frankrijk. De liefde voor wagens komt van zijn papa, prins Laurent. Die laatste scheurde in het verleden graag rond met snelle

Lees meer »

Biden: “Ik houd van deze baan, maar meer van mijn land”

“Ik houd van deze baan, maar meer van mijn land.” Dat heeft de Amerikaanse president woensdag gezegd in zijn eerste toespraak na zijn beslissing om zich terug te trekken voor het presidentskandidaatschap. “Het is de eer van mijn leven geweest om dit land als president te dienen.”

Lees meer »

Met figuurtraining leer je alle spieren te gebruiken in Oudenburg

Sinds enkele weken geeft Lien De Muynck figuurtraining in sporthal Ter Beke. “Denk maar niet dat het heel intens is, neen, we doen het rustig aan zodat iedereen kan deelnemen. Belangrijk is op die manier je eigen lichaam te leren kennen. Met mogelijkheden en beperkingen”, legt Lien uit.
The post Met figuurtraining leer je alle spieren te gebruiken in

Lees meer »

Taiwan zet zich schrap voor tyfoon Gaemi

Taiwan maakt zich vandaag op voor de komst van tyfoon Gaemi. De financiële markten zijn opgeschort, bijna alle vluchten zijn geannuleerd, scholen hebben hun deuren gesloten en de meeste mensen gaan niet naar hun werk. Het leger staat paraat in verband met verwachte stortregens en harde wind.

Lees meer »

Onweer zorgt voor wateroverlast in noordoosten van Frankrijk: “Straten ondergelopen, water staat meter hoog”

Het onweer heeft vannacht in ons land vooral Limburg geteisterd, maar ook in het noordoosten van Frankrijk is er schade. Zo staan er straten blank, moesten mensen geëvacueerd worden, waren er stroompannes en werden er vijf mensen naar het ziekenhuis overgebracht. “Er viel op een uur tijd tien keer meer regen dan normaal”, aldus het regionale bestuur van Haute-Marne.

Lees meer »