Vooruit lanceert als eerste verkiezingsprogramma en gaat meteen in de aanval tegen “rechts blok van N-VA en Vlaams Belang”

Voor de komende campagne schuift Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere drie thema’s naar voor. Naast koopkracht zijn dat gezondheid en onderwijs. “Daar trekt het rechts blok van N-VA en Vlaams Belang zich weinig van aan”, zei ze op het verkiezingscongres de partij.

 

Meer krantenkoppen in België

Van Den Bergh past voor European Darts GP wegens ziekte

Geen Dimitri Van Den Bergh (PDC 9) morgenavond in Sindelfingen. Hij moet afzeggen voor de European Darts GP (19 april-21april) wegens ziekte. Een andere concurrent die ook afhaakt is Nathan Aspinall (PDC 4). Door hun afwezigheid worden Ian White (PDC 64) en Niels Zonneveld (PDC 66) opgevist uit de reservelijst.

Lees meer »

Emma Watson is al 5 jaar niet meer te zien in films: dit is waarom

Waarom is ‘Harry Potter’-ster Emma Watson (34) al vijf jaar afwezig van het grote scherm? In een interview met de ‘Financial Times’ vertelde de actrice dat ze een stapje terug heeft gezet in de filmwereld opdat ze zich “opgesloten” voelde in de promotie van haar rollen. “Ik vond het echt moeilijk om iets te verkopen waar ik niet veel controle

Lees meer »

“Mijn vader dacht dat ik aan het dealen was”: Agatino (39) begon handeltje op zolderkamer, nu heeft hij omzet van tot vijf miljoen euro per jaar

Dat het ‘gesjacher’ op zijn zolderkamertje ooit zou uitgroeien tot een bedrijf met 24 medewerkers en een jaarlijkse omzet van vijf miljoen euro, hield de omgeving van Agatino Sturiale (39) nooit voor mogelijk. Maar de bedrijfsleider van LedNLux in Genk wist altijd goed waar hij mee bezig was: “Ondernemen gaf me dezelfde kick als gamen.”

Lees meer »

KWB viert verjaardag en kampioenen

KWB Aartrijke heeft zijn 75ste verjaardag gevierd met een feest in de feestzaal van dienstencentrum Jonkhove. Dat gebeurde met de leden, het bestuur, de burgemeester en een delegatie van het gemeentebestuur. Tevens werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om Joël Maertens en Wilfried Mortier in de bloemetjes te zetten omdat ze 50 jaar bestuurslid zijn
The post KWB viert verjaardag

Lees meer »

“Als kind liep ik altijd met een fotocamera rond”: Valérie Naessens exposeert op ‘Unknown Masterpieces’ in Knokke

Nog tot 12 mei heeft in CC Scharpoord in Knokke de vijfde editie plaats van ‘Unknown Masterpieces’, een expo waarbij het werk van een ervaren, succesvolle fotograaf gecombineerd wordt met tien aankomende talenten. Zoals Valérie Naessens uit Brugge. “Mijn foto’s moeten vooral een gevoel overbrengen.”
The post “Als kind liep ik altijd met een fotocamera rond”: Valérie Naessens exposeert op

Lees meer »

‘Wann kommt der Bus?’

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post ‘Wann kommt der Bus?’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaanderen wil eigen staatsbon

Na het succes van de federale staatsbon in september vorig jaar, denkt nu ook de Vlaamse overheid na over een eigen staatsbon. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens betrokkenen komt het dossier bij de volgende regeringsonderhandelingen op tafel te liggen.

Lees meer »

Na alle fysieke ellende gaat Xandee opnieuw optreden: “Onlangs lag ik wéér twee weken in het ziekenhuis”

Hartaandoeningen. Een depressie. Een nieuwe heup, straks een nieuwe knie… Al zeven jaar sukkelt zangeres Sandy Boets (45), bekend als Xandee, met haar gezondheid. Gelukkig is er nu goed nieuws, vertelt ze in ‘Dag Allemaal’. Ondanks een nieuwe zware klap ziet de zangeres het leven weer zitten. Vanwaar haalt ze de kracht? Binnenkort staat ze zelfs opnieuw op het podium.

Lees meer »

Na de wekelijkse markt verhuist ook de Meifoor in Houthulst

Door de werken voor de heraanleg van de markt in Houthulst verhuisde de wekelijkse markt al een tijdje geleden naar de Broeders Xaverianenstraat. Nu het weldra mei wordt, is het tijd om ook een geschikte locatie te vinden voor de Meifoor.
The post Na de wekelijkse markt verhuist ook de Meifoor in Houthulst appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Oekraïne raakt weer schip van Russische Zwarte Zeevloot: “Het zal niet makkelijk worden om het te vervangen”

Oekraïne is er opnieuw in geslaagd om een schip te raken van de Russische Zwarte Zeevloot. Dat meldt het Oekraïense ministerie van Defensie en wordt bevestigd door open source intelligence. Het gaat om de ‘Kommuna’, het oudste marineschip ter wereld in actieve dienst. Volgens analisten kan de succesvolle aanval de slagkracht van Rusland in de Zwarte Zee hypothekeren.

Lees meer »

“Drie dagen voor haar dood was ze weer hervallen”: hoe een toxische relatie Amy Winehouse uiteindelijk het leven kostte

Twee albums: meer was er niet nodig om van Amy Winehouse een legende te maken. Maar meer nog deden haar flamboyante levenswandel en haar worstelingen met drank en drugs inkt vloeien. Toen ze in juli 2011 op haar 27ste overleed, werd ze helemaal onsterfelijk. Nu er later deze maand een (gecontesteerde) film over haar leven verschijnt, staat ‘Story’ stil bij

Lees meer »