‘Voor ‘Kamp Waes’ zei Ward me dat ik zo weinig mogelijk mocht klagen’: Lode Lemmelijn en broer Ward

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Chocoladefabriek Barry Callebaut in Wieze draait weer op volle toeren na akkoord over jobs

De vertragingsactie in de chocoladefabriek van Barry Callebaut in Wieze bij Lebbeke is afgelopen. Drie weken geleden beslisten de productiearbeiders maar aan 75 procent te werken nadat de directie had aangekondigd dat er in de productieafdeling in Wieze bij Lebbeke 40 jobs zouden moeten verdwijnen. Na onderhandelen is het aantal naakte ontslagen nu teruggebracht naar minder dan 5. Daarop is

Lees meer »

Oekraïner Dmytro werd verliefd op Tielt en klooster van Paterskerk: “Ik kom terug om een film te draaien over Tielt”

Ik scrol door Facebook, een beetje op automatische piloot, want het is niet mijn favoriete sociale medium. Mijn aandacht wordt getrokken door een post in de groep ‘Tielt’: ik zie prachtige foto’s van de voormalige Paterskerk. Dan merk ik de naam op van de fotograaf: Dmytro Senyshyn. Ik ga naar zijn profiel en bespeur een Oekraïense vlag. Wie is deze

Lees meer »

Ons land en vijf andere Noordzeelanden sluiten pact om Russische sabotage tegen te gaan

België slaat samen met vijf andere Noordzeelanden de handen in mekaar om de beveiliging van kabels, leidingen en energieparken in de Noordzee te verbeteren. “Sabotage zou onze energiebevoorrading, internetverbinding of bankverkeer zeer ernstig kunnen verstoren”, meldt minister van Noordzee Paul Van Tigchelt (Open VLD) dinsdag.
The post Ons land en vijf andere Noordzeelanden sluiten pact om Russische sabotage tegen te

Lees meer »

Belgisch vrouwentennis zit in diep dal

Met een C-team staat België in het Billie Jean King Cup-duel vrijdag en zaterdag tegen de VS voor een onmogelijke opdracht. De kansloze missie toont nog maar eens dat het Belgische toptennis betere tijden heeft gekend.

Lees meer »

Flames verliezen ook tegen Denemarken en blijven achter met 0 op 6

De Flames hadden voor aanvang van de match maar één doel, de 0-7-pandoering tegen Spanje doorspoelen. Maar daar sloegen ze niet in. In de eerste helft incasseerden ze drie goals en leek het kalf al verdronken. Na rust slikten ze nog een vierde goal, maar scoorden de Flames er wel nog twee. De Flames druipen af met een 0 op

Lees meer »

Vijf brouwers en ruim 20 bieren op eerste Tielts Bierfestival van KSA: “We hebben zelfs smaakroutes ontwikkeld”

De KSA van Tielt houdt een nieuw evenement boven de doopvont. Op zaterdag 20 april vindt er in de Europahal voor het eerst een Bierfestival plaats. Bezoekers zullen er uitgebreid kunnen proeven van ruim twintig verschillende bieren van vijf West-Vlaamse brouwers. “Met het evenement willen we onze doelgroep verbreden”, klinkt het bij de jeugdbeweging.
The post Vijf brouwers en ruim

Lees meer »

“Veel te toxisch”: drie maanden na vrijlating heeft onherkenbare Oscar Pistorius alle moeite van de wereld om draad weer op te pikken

Een schaduw van zichzelf. Zo wordt Oscar Pistorius (37) drie maanden na zijn vervroegde vrijlating omschreven. De Zuid-Afrikaanse ex-paralympisch atleet, die zijn vriendin Reeva Steenkamp doodschoot, vindt geen job – zelfs niet in de organisatie waar hij vroeger zo belangrijk voor was. Hij ging dan maar als vrijwilliger aan de slag in een kerk. “Ik zag hem nog geen enkele

Lees meer »