Twee steenrijke Russen doen afstand van Russische nationaliteit, maar meeste oligarchen vallen Poetin niet af

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

“Diezelfde biljarttafel staat al ruim 100 jaar op dezelfde plek”: Marijke Vanhaverbeke (70) groeide op in café Belle-Vue

Waardin Marijke Vanhaverbeke woont nog altijd op plaats waar ze ‘op de voute’ is geboren de stek waar nu ook nog haar bed staat. Het café dat al door haar grootvader werd open gehouden, is nu nog altijd haar habitat. Iedere weekdag ontvangt ze in café Belle-Vue nog met de glimlach haar klanten. Al heeft het leven haar ook niet

Lees meer »

DE GROTE JONGERENPEILING. Zelfs een meerderheid van de jonge Vooruit-kiezers wil strengere regels rond migratie. Carl Devos legt uit hoe dat komt

Jonge kiezers die voor linkse partijen stemmen, steunen vaak erg rechtse standpunten over migratie. Dat blijkt uit De Grote Jongerenpeiling van HLN en ‘VTM NIEUWS’. Zo vindt meer dan de helft van de 18- tot 23-jarige Vooruit-stemmers dat immigranten eerst moeten werken voor ze van onze sociale zekerheid kunnen genieten. Opmerkelijk, maar niet verrassend, vindt prof Carl Devos. Hoezo? En

Lees meer »

Vincent Mispelaere stoomt mensen klaar voor kunststofindustrie:“Met PlastIQ willen we in twee jaar 750 Oekraïners opleiden”

Vorig jaar heeft PlastIQ 250 Oekraïners klaargestoomd voor de kunststofindustrie, en in 2024 komen er nog eens 500 bij. In de sector komen ze woorden tekort om het Kortrijkse opleidingscentrum te prijzen. De man die daarvoor veel pluimen op zijn hoed mag steken, is CEO Vincent Mispelaere (51). “Zonder nieuwkomers valt onze welvaart terug.”
The post Vincent Mispelaere stoomt mensen

Lees meer »

“Je leest best het volledige programma van PVDA”

Eenvoudige politieke boodschappen slaan aan. Dat bewijzen de peilingen van de jongste maanden. ‘Pak de rijken hun geld af en verdeel het onder de armen’: PVDA groeit zienderogen dankzij deze slogan. Het probleem is dat hij nogal simplistisch is, maar vooral dat in het partijprogramma andere standpunten staan die in deze tijden ronduit gevaarlijk zijn.

Lees meer »

Speciale eenheden overmeesteren man in Meerbeke

In het Oost-Vlaamse Meerbeke (een deelgemeente van Ninove) hebben de speciale eenheden zaterdag een man overmeesterd die in zijn woning met een mes rondliep. Omstreeks 14 uur werden de ordediensten gewaarschuwd over zijn beangstigende gedrag, maar na afloop van het politieoptreden bleek de man geen gijzelaars te hebben.

Lees meer »

Kind (4) gewond naar ziekenhuis nadat stuk gevel naar beneden valt op terras

Een vierjarig kind is maandagavond met snijwonden afgevoerd naar het ziekenhuis nadat de faience van een gevel naar beneden kwam. De kleuter zat net met haar opa op het terras van café ’t Peerd iets te drinken toen het incident gebeurde. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse, waarna besloten werd het café voor onbepaalde tijd te sluiten wegens structurele problemen.

Lees meer »

Gokbedrijf weigert man 1,3 miljoen euro uit te betalen door systeemfout

Een man die de uitslag van 18 sportwedstrijden correct wist te raden en daarmee 1,3 miljoen euro won, krijgt dat bedrag wellicht nooit te zien. Online gokbedrijf Betway wil het bedrag niet uitbetalen omdat de inzettingen ongeldig werden verklaard door een systeemfout. Het gokbedrijf heeft daarmee “mogelijk kwaadwillig gehandeld”, zo meldt De Telegraaf.

Lees meer »