Russen luisterden geheime gesprekken tussen Duitse generaals af, Duitse bondskanselier belooft grondig onderzoek en opheldering

Russische propagandisten hebben een opname gepubliceerd van een “gesprek tussen vier hoge Duitse officieren”. Daarin bespreken ze de mogelijke levering van Taurus-kruisraketten aan Oekraïne. De opname is authentiek, zo heeft de Bundeswehr inmiddels bevestigd. 

Meer krantenkoppen in België

Niet elk kind krijgt evenveel geld van de Vlaamse overheid: hoe komt dat? 6 vragen over het Groeipakket beantwoord

Elk kind in Vlaanderen heeft recht op kindergeld, dat nu officieel het Groeipakket heet. Maar niet elk kind krijgt evenveel. Waarom niet? Krijg je het geld automatisch op je rekening? En wat moet je doen als je denkt dat je te weinig krijgt? “Vorig jaar zijn er 100.000 kinderen bijgekomen die naast het basisbedrag ook een sociale toeslag kregen”, zegt

Lees meer »

KSA De Vlasbloem viert volgend weekend drie dagen feest voor 90-jarig bestaan

De jongens van de KSA vieren straks dat hun jeugdbeweging negentig jaar geleden werd opgericht. Bij het feestweekend, dat begint op vrijdag 26 april, betrekken ze leden, ouders, oud-leiding en de andere Wevelgemse jeugdbewegingen en verenigingen.
The post KSA De Vlasbloem viert volgend weekend drie dagen feest voor 90-jarig bestaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gers Pardoel breekt al meteen de regels in ‘Special Forces’

De adrenaline giert door de aderen van 11 bekende Vlamingen wanneer ze zich wagen aan het grootste avontuur van hun leven: een opleiding tot Special Forces. De rekruten mogen enkel de strikt noodzakelijke persoonlijke spullen bij zich houden. Daar hoort een deo niet bij. Gers Pardoel (42) besluit toch om de regels al meteen te breken.

Lees meer »

Homans blikt vooruit op verkiezingen: “Als er geen grondige hervorming komt, zal het zonder N-VA zijn”

Bij N-VA is de boodschap al een tijdje duidelijk: zonder een zevende staatshervorming waarbij het land in een confederale plooi wordt gelegd, stapt de partij niet in een federale regering. Die boodschap is ook te horen bij Liesbeth Homans, voorzitter van het Vlaams Parlement, zo meldt Belga. “Om de welvarende regio die we vandaag zijn te kunnen blijven, is het

Lees meer »

PORTRET. Aangewakkerd door complottheorieën, stak Max Azzarello zichzelf in brand in New York

“Uit protest”, zo verklaart de 37-jarige Max Azzarello waarom hij zichzelf vrijdag in brand stak, vlakbij het gerechtsgebouw in New York waar het zwijggeldproces tegen Donald Trump van start zou gaan. De man uit Florida ligt in kritieke toestand in het Cornell-brandwondencentrum, en houdt hoe dan ook ernstige brandwonden over aan zijn daad. Maar wat dreef hem zover? “Ik wil

Lees meer »

Sandrine krijgt al half jaar geen stroomfactuur door problemen bij Fluvius: “Bang dat ik ineens 3.000 euro moet ophoesten”

“Al sinds november krijg ik geen maandfactuur voor mijn elektriciteitsverbruik. Ik hou mijn hart vast voor het moment dat de afrekening dan toch komt”, zegt Sandrine Samyn aan onze HLN-consumentenexperte Safia Yachou. Zij is een van de bijna 17.000 Vlaamse huishoudens en kmo’s die hinder ondervinden door IT-problemen bij Atrias, een platform dat Fluvius ontwikkelde met de andere netbeheerders om

Lees meer »

Maria en Roger vieren diamanten bruiloft

Roger Willaert (82) en Maria Smets (83) hebben op zaterdag 6 april hun zestigste huwelijksverjaardag gevierd. De jubilarissen zijn afkomstig uit het Leuvense, waar ze op 4 april 1964 in het huwelijksbootje stapten. Ze kregen samen een dochter, Carine, geboren in 1966. Roger en zijn vrouw werkten een tijdlang samen in de vestiging van Philips
The post Maria en Roger

Lees meer »

Vias wil marge voor flitsboetes fors verkleinen

De cruisecontrol instellen op zo’n 130 km/u en toch geen boete riskeren? Verkeersinstituut Vias vraagt dat de technische marge die nog steeds bestaat, fors lager wordt. “Snelheid meten kan nu zo veel nauwkeuriger. Als iedereen beter de bestaande limieten volgt, wordt het verkeer veiliger.”

Lees meer »

Leonardo Strynckx uit Wevelgem verlaat Boxing Team Houtland en bokst zaterdag eerste kamp na zes maanden blessureleed

Leonardo Strynckx bokst op zaterdag 20 april in Salle Blocry in Louvain-la-Neuve tegen de Serviër Lazar Pantic. “Het is na mijn blessure aan de hand mijn eerste kamp sinds zes maanden”, zegt Leonardo. “Ik ben ondertussen overgestapt van Boxing Team Houtland naar Boxingclub Bufi in Soignies!”
The post Leonardo Strynckx uit Wevelgem verlaat Boxing Team Houtland en bokst zaterdag eerste

Lees meer »

Krijgt z’n uithaal nog een staartje? Bondsparket buigt zich vandaag over stevige uitspraken Riemer over ref

Komt er nog een staartje aan de uithaal van Brian Riemer? Het bondsparket buigt zich vandaag over de uitspraken van de Anderlecht-coach, die het nooit een penalty vond voor Racing Genk én scheidsrechter Jonathan Lardot stevig op de korrel nam. “Waarom wil hij zichzelf altijd maar weer in de belangstelling zetten?, vroeg de Deen zich af op zijn persconferentie.

Lees meer »

Weinig begrip voor teneur bij ‘kleine verliezer’ Union in onze voetbalpodcast ‘vier-nul’: “Iedereen gunt het hen net”

Aan de malaise van Union komt voorlopig geen einde. In die mate dat de woede en frustraties bij sommigen in het Brusselse kamp de overhand nemen. Daar bestaat weinig begrip voor in de VTM-voetbalpodcast ‘vier-nul’. “Ze hebben lang bijna louter gewonnen… maar nu dat niet langer het geval is, tonen ze zich een kleine verliezer.”

Lees meer »