Republikeinse conventie in Michigan schaart zich achter Trump

Bij de partijconventie van de Republikeinen in Michigan, in de stad Grand Rapids, hebben de stemgerechtigden zich zaterdag met een ruime meerderheid achter Donald Trump geschaard. Dat betekent dat hij alle 39 afgevaardigden van de staat voor de nationale conventie in november binnenrijft.

 

Meer krantenkoppen in België

Persoon die varkenslintworm binnenbracht in Het Molentje in Lier geïdentificeerd: “Geen besmettingsrisico’s meer”

De bron van de besmettingen met de varkenslintworm in basisschool Het Molentje in Lier, is geïdentificeerd. Dat meldt het Departement Zorg. Het is iemand die zelf de besmetting heeft opgelopen in het buitenland. Sinds de zomer van 2022 is die persoon niet meer besmettelijk. "We kunnen de ouders en de school dus volledig geruststellen dat er geen besmettingsrisico’s meer zijn."

Lees meer »

Politie wil reddingsactie voor Belgische kust uitvoeren voor boot met 38 illegalen, maar: “Ze weigeren te stoppen en varen verder”

Voor de kust van Koksijde-Bad vond zondagochtend een reddingsactie plaats nadat een boot met 38 illegalen gespot werd in zee. De politieboot was snel ter plaatse. “Maar de illegalen waren niet in nood en weigerden over te stappen. Ze bleven verder varen waarna onze diensten hen hebben begeleid tot in Franse wateren”, klinkt het bij de politie.

Lees meer »

Jongetje rent huilend naar politiekantoor nadat moeder door buurtbewoner in elkaar wordt getimmerd: dader moet drankprobleem aanpakken

Een 48-jarige Zeebruggeling heeft acht maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor slagen aan zijn buurvrouw. Het was het zoontje van het slachtoffer dat de politie verwittigde.
The post Jongetje rent huilend naar politiekantoor nadat moeder door buurtbewoner in elkaar wordt getimmerd: dader moet drankprobleem aanpakken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote phishingprovider offline gehaald na internationale operatie

Politie- en veiligheidsdiensten van maar liefst negentien landen hebben deze week een in het Verenigd Koninkrijk opgerichte, internationale phishingprovider uit de lucht gehaald. De operatie, waaraan voor ons land de federale gerechtelijke politie Brussel meewerkte, werd op internationaal niveau gecoördineerd door Europol. Criminelen gebruikten LabHost om persoonsgegevens van mensen te achterhalen.

Lees meer »

KIJK. Schepen botsen frontaal, strandgangers filmen alles

Op de Waal vlakbij het Nederlandse Nijmegen zijn zaterdag twee binnenvaartschepen tegen elkaar aan gevaren. Op bovenstaande beelden is te zien dat de schepen recht op elkaar af varen en hard botsen. Op één van de schepen vielen twee gewonden. De twee moesten niet naar het ziekenhuis gebracht worden.

Lees meer »

Vernieuwde Adolphe Maxlaan in Brussel leeft op hoop: “Het mag een echte winkelstraat worden”

Loungebanken, bloemperken en bredere voetpaden: met de vernieuwde Adolphe Maxlaan is de voetgangerszone in het centrum van Brussel alweer wat langer. Zaterdagnamiddag zet de Stad Brussel de feestelijke inhuldiging luister bij met een fanfare, speeches en animatie. De stemming bij de handelaars is eerder voorzichtig. “De straat is mooi, maar zal ze niet vooral horeca aantrekken?”

Lees meer »

Ravotten in de Hoppestad op de Buitenspeeldag

Op woensdagnamiddag 17 april is het opnieuw Buitenspeeldag. Kinderen worden opgeroepen om buiten te gaan ravotten tijdens de 16de Buitenspeeldag. In Poperinge en deelgemeenten is er buitenspeeldag op verschillende locaties.
The post Ravotten in de Hoppestad op de Buitenspeeldag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prins Harry verliest hoger beroep over beveiliging door Britse politie

De Britse prins Harry heeft het hoger beroep bij het Hooggerechtshof tegen een uitspraak over zijn beveiliging in het Verenigd Koninkrijk verloren. De prins, die al een tijd in de Verenigde Staten woont, wil politiebeveiliging wanneer hij in zijn geboorteland is, maar de rechter oordeelde in februari dat dat niet ging gebeuren.

Lees meer »