Priester Robrecht Sarrazyn (91) overleden

Op dinsdag 27 februari is priester Robrecht Sarrazyn overleden in Oostende. Priester op rust E.H. Robrecht Sarrazyn was een geliefd figuur binnen de Middelkerkse gemeenschap. Zijn jarenlange inzet als pastoor in Leffinge en als onderpastoor in Middelkerke hebben een diepe indruk achtergelaten op velen.

Priester Sarrazyn werd geboren in Oostende op 26 oktober 1932 en werd tot priester gewijd in Brugge op 15 juni 1957. Priester Sarrazyn heeft zijn roeping op verschillende manieren gevolgd. Hij begon zijn loopbaan in het onderwijs als leraar aan het Sint-Vincentiuscollege in Ieper op 1 augustus 1957. Vervolgens diende hij als medepastoor in Sint-Catharina (Konterdam) Oostende vanaf 12 juli 1975, gevolgd door zijn aanstelling als pastoor van Onze-Lieve-Vrouw Leffinge vanaf 24 september 1985 en als pastoor in de federatie Spermalie vanaf 9 oktober 1998. Na zijn toegewijde dienst ontving hij eervol ontslag als pastoor op 19 januari 2001.

De laatste zes jaar van zijn leven bracht priester Sarrazyn door in wzc Haerlebout in Middelkerke. Op de leeftijd van 91 jaar is hij in het ziekenhuis in Oostende overleden. Zijn toewijding en vriendelijkheid zullen lang herinnerd worden.

De uitvaart ter ere van priester Robrecht Sarrazyn zal plaatsvinden in intieme kring op woensdag 6 maart om 10 uur in de Onze-Lieve-Vrouw-Koninginkerk in Mariakerke.

The post Priester Robrecht Sarrazyn (91) overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Via een staatsgreep, raketaanval of leger van 1.000 huurlingen: Zelenski ontsnapt aan moordaanslag en dat is niet voor het eerst

Volodimir Zelenski is deze week het doelwit geweest van een moordaanslag. In Polen is donderdag een man aangehouden voor het doorspelen van informatie aan Rusland. Die zou door de Russische diensten “onder meer” gebruikt worden voor het plannen van een moordaanslag op de Oekraïense president. Het is niet voor het eerst dat het staatshoofd het doelwit is van zo’n aanslag.

Lees meer »

Team Laura mag zich de grote winnaar noemen en Natalia en Jan blijven over met lege handen: dit was de halve finale van ‘The Voice van Vlaanderen’

Zowel de kijkers als de coaches hebben gesproken: Laurens, Lucas, Kobe en Christophe hebben zich gekwalificeerd voor de finale en blijven in de race voor de grote prijs van ‘The Voice van Vlaanderen’. Helaas geen goed nieuws voor coaches Natalia (43) en Jan Paternoster (35), aangezien hun kandidaten naar huis moesten – moeten zij naar de finale met een leeg team.

Lees meer »

Katrina, een Russische in België: “De winkels liggen vol en er is vertier: de doorsnee Rus mag zo weinig mogelijk nadelen van het conflict voelen”

Vladimir Poetin is elke dag op tv, maar de gewone Rus: die hebt u de voorbije twee jaar amper gehoord of gezien. “Angst heeft grote ogen”, zegt ze cryptisch, zoals alleen een echte Rus dat kan. Katrina (43) woont al 20 jaar in België, haar ouders leven in Moskou. Door de pandemie en de oorlog in Oekraïne is het al

Lees meer »

Opening vernieuwd kruispunt Moerkerkebrug-Lieveberm

Het Damse stadsbestuur heeft samen met de buurtbewoners het vernieuwde kruispunt Moerkerkebrug-Lieveberm feestelijk geopend. Door een knik in de aanleg vertraagt het verkeer en duidelijke fietssuggestiestroken en brede voetpaden maken het veiliger voor zwakke weggebruikers.
The post Opening vernieuwd kruispunt Moerkerkebrug-Lieveberm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Internationale dag in VBS De Boomgaard in Ardooie: Kennismaking met Rwanda

Op de drempel van de paasvakantie organiseerde de vrije basisschool De Boomgaard een internationale dag. De bedoeling is dat de leerlingen even over de grenzen kijken en zo een beeld krijgen van andere culturen. Dit jaar stond Rwanda in de kijker.
The post Internationale dag in VBS De Boomgaard in Ardooie: Kennismaking met Rwanda appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gasveld in Groningen gaat toch definitief dicht

In Nederland heeft de Eerste Kamer, de senaat dus, het licht op groen gezet voor de sluiting van het gasveld in Groningen. Begin van de maand zag het er nog naar uit dat de Eerste Kamer de sluiting op de lange baan zou schuiven, maar nu zal het er toch van komen.

Lees meer »

“We hebben soms wat water bij de wijn gedaan” Victor en Godelieve zijn 75 jaar getrouwd

Victor Depoortere en Godelieve Seynaeve zijn maar liefst 75 jaar getrouwd. Die albasten huwelijksverjaardag werd zaterdag uitgebreid gevierd. Het echtpaar werd eens ontvangen op het gemeentehuis en trok daarna naar zaal Velodroom om er samen met hun familie te geniten van het feest. Victor en Godelieve, beiden 96, verkeren nog steeds in goede gezondheid en wonen nog samen thuis. “Ons

Lees meer »

Na 10 jaar is Knack-mascotte Pol Vankeirsbilck nog niet vergeten: “Hij bracht ambiance en deed dat zo graag”

Op zaterdagnamiddag 19 april 2014 overleed de 57-jarige Pol Vankeirsbilck onverwacht tijdens een fietstocht in Tiegem. Pol nam individueel deel aan de Izegemse Pijl. Hij werd vermoedelijk getroffen door een hartfalen en stierf ter plaatse naast zijn rennersfiets. Pol was een graag geziene gast bij Knack Roeselare.
The post Na 10 jaar is Knack-mascotte Pol Vankeirsbilck nog niet vergeten: “Hij

Lees meer »

“Ik ben trots om Parisien te zijn”: waarom Kylian Mbappé om 0u22 de perfecte vlaggendrager was van PSG

Toen na afloop van de wedstrijd in Montjuïc de persverantwoordelijke van PSG aankondigde dat Kylian Mbappé de media te woord zou staan, haastten journalisten van over heel de wereld zich naar de voorziene ruimte. Had Mbappé een boodschap voor ons? Mbappé had evenwel een boodschap voor de PSG-fans. Of hoe Kylian Mbappé zijn rol van ambassadeur van de club perfect

Lees meer »

Is Tesla over zijn top?

03:00 14.000 ontslagen. Vertrekkende toplui. Een groeiende concurrentie en een zakkende beurskoers. Een nieuw kleiner model in de koelkast. Het lijkt erop dat de Amerikaanse e-autobouwer Tesla zijn buitenaa…

Lees meer »

“We zetten kwaliteit voorop”: slagerij Authentiek in Maldegem haalt negen keer Europees goud op vakwedstrijd

Voor het tweede jaar op rij viel de Maldegemse slagerij Authentiek in de prijzen op de Europese vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau. Met hun lekkere artisanale producten behaalden Sharon Duyvejonck (36) en Stefan Van Kerschaever (52) maar liefst negen keer goud en twee keer zilver. Daarnaast werden ze ook nog eens nationaal kampioen in categorie E.
The

Lees meer »