Ondanks extra capaciteit nog steeds bijna 15 procent overbevolking in gevangenissen

Het aantal plaatsen in de Belgische gevangenissen is op een jaar tijd gestegen. Maar ondanks de bijkomende capaciteit is er nog steeds sprake van bijna 15 procent overbevolking. Een jaar eerder kwam die overbevolking weliswaar nog hoger uit, zo leren cijfers van de federale overheidsdienst Justitie.

 

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Nu Netanyahu datum prikt voor offensief op Rafah: “Israël wil tunnels doorzoeken, maar ze gaan Hamas niet vinden”

Israëlisch premier Benjamin Netanyahu heeft een datum geprikt voor een grondoffensief op de stad Rafah. Het Witte Huis waarschuwt dat zo’n aanval desastreus wordt voor ruim een miljoen Palestijnen die daar verblijven én voor de veiligheid van Israël. Joods filosoof en Midden-Oostenkenner Ludo Abicht (87) peilt naar Netanyahu’s drijfveren: “Hij voelt druk vanuit de VS en tegelijk moet hij extremisten

Lees meer »

Moeder opgelucht nadat David (20) goed herstelt van aanrijding door vrachtwagen: “Nochtans heb ik hem goed leren oversteken”

Een dag nadat hij aangereden werd en onder een vrachtwagen belandde in Zarren mocht David P. (20) het ziekenhuis al verlaten. Hij herstelt thuis van zijn verwondingen. Het zag er ernstiger uit dan gedacht, maar hij houdt vooral een verbrijzelde arm over aan het ongeval. Zijn moeder is opgelucht. “Het eerste dat ik hem zei? Hoe kan je nu oversteken

Lees meer »

Auto knalt op terras café Stad Torhout in Ruddervoorde

Woensdagavond even over 17:00 uur gebeurde er in de Sijslostraat in Ruddervoorde een ongeval. De bestuurder van een personenwagen verloor er in de bocht van de Veldegemsestraat de controle over zijn stuur.
The post Auto knalt op terras café Stad Torhout in Ruddervoorde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blikseminslag op 36 kilovoltlijn in Koekelare: tot 8.000 bewoners even zonder stroom

Tijdens het hevige onweer dat maandagavond over West-Vlaanderen trok is de bliksem ingeslagen op een 36 kilovolt middenspanningslijn in Koekelare. Tot 8.000 bewoners zaten daardoor even zonder stroom. Zowat heel Koekelare en een deel van Ichtegem was in de duisternis gehuld, op de talrijke bliksemflitsen na dan.
The post Blikseminslag op 36 kilovoltlijn in Koekelare: tot 8.000 bewoners even zonder

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hezbollah zegt opnieuw Israëlische doelen te bestoken – Leiders G7 overleggen over gezamenlijk antwoord op Iraanse aanval

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. Iets voor 5.00 uur ’s ochtends Belgische tijd liet de regering in Tel Aviv weten dat het gevaar goeddeels voorbij was. De VN-Veiligheidsraad komt zondag bijeen om de aanval, op verzoek van

Lees meer »