Moet Conner Rousseau straks opkomen? Als het van De Stemming afhangt … misschien

De populariteit van de voormalige voorzitter van de socialisten, Conner Rousseau, zakt in elkaar. Tegelijk blijft die groot voor iemand die helemaal afwezig is.

 

Meer krantenkoppen in België

Brouwerij Vanuxeem koopt bekend horecapand in Brugge: “We renoveren het van kelder tot zolder”

Het leegstaande horecapand in de Sint-Jakobsstraat waar tot voor kort volkscafé Sint-Jacob huisde, krijgt een nieuwe toekomst. Het werd aangekocht door brouwerij Vanuxeem die het opnieuw in de markt zal zetten als horecazaak. “We gaan het eerst wel renoveren van kelder tot zolder”, zegt Danny Callant van Vanuxeem.
The post Brouwerij Vanuxeem koopt bekend horecapand in Brugge: “We renoveren het

Lees meer »

“Ballet is echt topsport”: Zaakvoerder Amélie Allaert van Prima Donna Events

In nauwelijks vijf jaar tijd heeft het productiehuis Prima Donna Events zich ontpopt tot een vaste waarde in de wereld van ballet- en operavoorstellingen. De drijvende kracht achter het succes van uitverkochte theaterzalen is onderneemster Amélie Allaert (32) uit Menen.
The post “Ballet is echt topsport”: Zaakvoerder Amélie Allaert van Prima Donna Events appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstenaars geven drankencentrale cultureel eresaluut: “We durven provoceren”

Vrijdagavond start de tijdelijke tentoonstelling ‘Rebel Fever’ in de loods van de voormalige drankenhandel Dobbels-Lefevere in de Marcel Windelsstraat. Zeven jonge artiesten van Fourfortyfour [4.44] Creative Collective exposeren en verkopen er hun werk. Initiatiefnemer Antoine Dobbels (27) maakt er zijn debuut.
The post Kunstenaars geven drankencentrale cultureel eresaluut: “We durven provoceren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spelers KV Kortrijk steken neergestoken cafébaas hart onder de riem

De spelers van KV Kortrijk hebben een Kortrijkse cafébaas, die onlangs werd neergestoken, een hart onder de riem gestoken. Keeperstrainer Glenn Verbauwhede kwam een truitje afgeven, getekend door alle spelers van de eerste ploeg. Mogelijk komt er ook nog een steunactie vanuit de eersteklasser. Cafébaas Jurgen Vankeersbilck herstelt nog altijd van een steekpartij begin maart.

Lees meer »

“Ik heb mezelf na lange tijd weer teruggevonden”: Koen Wauters laat negatieve gevoelens rond scheiding achter zich

Koen Wauters (56) zie je vanavond opnieuw het beste van zichzelf geven tijdens ‘Liefde voor muziek’. Samen met broer Kris neemt hij het nummer ‘On the halfway line’ onder handen van School is cool-zanger Johannes Genard. “Het leuke aan dat programma is dat hoe ver werelden muzikaal ook uit elkaar liggen, ze komen met die covers altijd samen”, stelt Koen.

Lees meer »

Sandrine en duizenden andere Vlamingen krijgen al half jaar geen stroomfactuur: hoe los je dat op?

“Sinds november ontvang ik geen voorschotfactuur meer. Ik hou mijn hart vast voor de afrekening op het einde van het jaar”, vertelt Sandrine. De vrouw uit Tongeren is niet alleen: bijna 17.000 Vlaamse huishoudens en kmo’s ontvangen al enkele weken tot maanden géén energiefactuur of kunnen niet veranderen van energieleverancier door IT-problemen bij Fluvius. Wat kan je hiertegen doen? En

Lees meer »

Eva Smets, algemeen directeur Oxfam België, toont een alternatieve, rechtvaardige toekomst

Met haar boek ‘Kantelen! Belgische recepten voor de donuteconomie’ toont Eva Smets aan dat een nieuwe, rechtvaardige aanpak van onze economie, klimaat en sociale zorg niet alleen broodnodig is, maar ook binnen handbereik ligt. “Als we kantelen naar een donuteconomie, dan ligt een rechtvaardige toekomst voor het grijpen”, zegt de algemeen directeur van Oxfam België.
The post Eva Smets, algemeen

Lees meer »

Restaurant Al Valentino zoekt nieuwe pizzabakker: “Anders moeten we stoppen”

Vito Sorice (70) en Nelly Mondy (64) van het gekende Italiaanse restaurant Al Valentino zoeken een nieuwe pizzaiolo. Indien er zich tegen de zomer geen opvolger voor de huidige pizzabakker aanmeldt, dan nemen de uitbaters na 35 jaar afscheid van hun zaak. “Het is met pizza’s op onze menukaart, of helemaal niet”, klinkt het.
The post Restaurant Al Valentino zoekt

Lees meer »