Meer dan 175.000 huishoudens op wachtlijst voor sociale woning: wanneer heb je er recht op? En hoe lang moet je erop wachten?

Meer dan 175.000 huishoudens staan op een wachtlijst voor een sociale woning. Zij proberen zich te behelpen op de private woonmarkt, waar het aanbod schaars is. Hoe lang moeten ze wachten en waar wonen ze nu? En waarom zijn er te weinig sociale woningen in Vlaanderen? “De volgende Vlaamse regering zou een allesomvattend woonplan moeten maken.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Wat gaan ze doen? Middelkerke bij Oostende voegen? Over mijn lijk”: Jean-Marie Dedecker boort N-VA-voorstel over gemeentefusies de grond in

Hij mag dan in West-Vlaanderen de N-VA-lijst voor de federale verkiezingen hebben getrokken, het heeft Jean-Marie Dedecker niet belet om de plannen van die partij over verplichte fusies van gemeenten de grond in te boren.
The post “Wat gaan ze doen? Middelkerke bij Oostende voegen? Over mijn lijk”: Jean-Marie Dedecker boort N-VA-voorstel over gemeentefusies de grond in appeared first

Lees meer »

Zware 4×4 belandt op zij na ongeval op E40 in Jabbeke

Maandagavond even voor 20 uur gebeurde op de E40 net voorbij Jabbeke een ongeval. Een Land Rover en een vrachtwagen die richting Frankrijk reden, kwamen met elkaar in botsing.
The post Zware 4×4 belandt op zij na ongeval op E40 in Jabbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Okra fietst richting het Ieperse Ommeland

Onlangs namen 21 Okra leden hun fiets bij de hand om een dagje erop uit te trekken. Iedereen met de fietshelm en een fluojas zodat men zich veilig in het verkeer kon wagen.
The post Okra fietst richting het Ieperse Ommeland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Formateur De Wever schetst geen fraai toekomstbeeld tijdens 21 juli-toespraak: “Moeilijk decennium”

Aan het Stadspark van Antwerpen hebben de stad en provincie Antwerpen hun traditionele 21 juli-viering gehouden. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) toonde zich vooral dankbaar dat de drukke sportzomer de publieke aandacht wat wegneemt van de federale en Vlaamse regeringsonderhandelingen, maar hij had het ook over “een moeilijk decennium” dat ons te wachten staat.

Lees meer »

BS Geluveld wil zichzelf tijd geven om te bouwen

BS Geluveld kon zich vorig jaar niet redden in tweede provinciale. Met de komst van heel wat nieuwe spelers en de opstart van een B-elftal maken ze zich in Geluveld klaar om mee te strijden bovenaan in derde provinciale.
The post BS Geluveld wil zichzelf tijd geven om te bouwen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland door gebruik wegwerpbekers: festival riskeert boete van 2 miljoen euro

Milieutoezichthouders hebben afgelopen zaterdag een milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland in Boom, dat laat het Departement Omgeving weten. Het festival gebruikt deze zomer als enig grootschalig muziekfestival een voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. De organisatie riskeert daardoor een boete tot 2 miljoen euro.

Lees meer »