Meer dan 175.000 huishoudens op wachtlijst voor sociale woning: wanneer heb je er recht op? En hoe lang moet je erop wachten?

Meer dan 175.000 huishoudens staan op een wachtlijst voor een sociale woning. Zij proberen zich te behelpen op de private woonmarkt, waar het aanbod schaars is. Hoe lang moeten ze wachten en waar wonen ze nu? En waarom zijn er te weinig sociale woningen in Vlaanderen? “De volgende Vlaamse regering zou een allesomvattend woonplan moeten maken.”

 

Meer krantenkoppen in België

Fout inhaalmanoeuvre zorgt voor ongeval in Moorslede

Op het kruispunt van de Roeselaarsestraat met de Lolliestraat in Moorslede kwam het maandagmiddag omstreeks 17.30 uur tot een serieuze aanrijding tussen twee personenwagens. Niemand geraakte gewond, maar een oudere dame werd wel ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Fout inhaalmanoeuvre zorgt voor ongeval in Moorslede appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iran zegt dat “alle doelstellingen zijn bereikt” en waarschuwt Israël voor verdere escalatie

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. De VN-Veiligheidsraad komt zondag bijeen om de aanval, op verzoek van Israël, te bespreken. Israël wil dat de Iraanse Revolutionaire Garde tot terreurgroep wordt verklaard. Het Israëlisch oorlogskabinet zal later bespreken hoe

Lees meer »

VTM NIEUWS rouwt om collega Wouter De Boer (39): “Hij was niet alleen een straffe journalist, hij was ook een bijzonder mooi mens”

VTM NIEUWS rouwt om het verlies van goede collega en vriend Wouter De Boer. Wouter werkte bij VTM NIEUWS als journalist sinds 2012, eerst op de online redactie, later voor televisie. In het voorjaar van 2020 werd bij Wouter een kwaadaardige tumor in de hersenen vastgesteld. Twee weken geleden liet hij zijn collega’s weten dat er geen enkele behandeling meer

Lees meer »

LIVE GAZA. UNRWA: “Geen daadwerkelijke toename van hulp die Gazastrook binnenkomt” – Biden: “Netanyahu heeft fout gemaakt in Gaza”

Het Israëlische voorstel dat Hamas ontving van de Qatarese en Egyptische bemiddelaars voldoet niet aan de eisen van de Palestijnse facties, aldus Hamas. Het voorstel zal desondanks toch worden bestudeerd, klinkt het in een verklaring van de terreurbeweging, en er zal een antwoord aan de bemiddelaars overhandigd worden. Israël meldt intussen dat het dinsdag recordaantal vrachtwagens – 468 in totaal

Lees meer »

Kind (4) gewond naar ziekenhuis nadat stuk gevel naar beneden valt op terras

Een vierjarig kind is maandagavond met snijwonden afgevoerd naar het ziekenhuis nadat de faience van een gevel naar beneden kwam. De kleuter zat net met haar opa op het terras van café ’t Peerd iets te drinken toen het incident gebeurde. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse, waarna besloten werd het café voor onbepaalde tijd te sluiten wegens structurele problemen.

Lees meer »