Mama van “heks” die gepensioneerde man vermoordde, getuigt: “Haar eigen leven had ze al lang geleden verwoest”

De jonge vrouw die dinsdag in Ukkel werd opgepakt voor de moord op een 67-jarige man, was bipolair en zwaar verslaafd. “Mijn dochter was een beeldschoon kind. Maar ze had haar eigen leven allang verwoest, voor ze nu ook het leven van die arme man kapot gemaakt heeft”, zegt de mama. “Het beeld dat ik schets is vreselijk. Ik weet het. Er waren nog een paar goeie en lieve gesprekken ook, als ze niet dronken of gedrogeerd was.”

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Grootste energiecentrale nabij Kiev volledig verwoest: “De vijand heeft opnieuw onze energie-infrastructuur aangevallen”

Bij een luchtaanval van Rusland op de Oekraïense energie-infrastructuur werd de grootste thermische energiecentrale van het land verwoest. Het Oekraïense parlement keurt een wetsvoorstel goed dat de regels rond mobilisatie aanscherpt. En een Amerikaanse topgeneraal waarschuwt dat de Oekraïense wapens snel opgeraken. Volg alle updates over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.

Lees meer »

Knokpartijen met politie en zelfs waterkanon hielp niet: PAOK-fans klagen na horroravond over “behandeling als beesten”

Zelfs het waterkanon kreeg hen niet koest. De Griekse fans van PAOK hebben hun reputatie waar gemaakt. Na de Conference League-kwartfinale tegen Club Brugge draaide het rond Jan Breydel uit op een ordinaire knokpartij tussen de heethoofden en de politie. Supporters mét en zonder ticket werden hardhandig aangepakt, waarna klachten binnensijpelden over onheuse behandeling door de politie. “We werden aangevallen

Lees meer »

Hooggerechtshof Arizona stemt toe met quasi totaalverbod op abortus

Abortussen zullen binnenkort verboden zijn in de Amerikaanse staat Arizona, met uitzondering van gevallen waarin het leven van de zwangere vrouw in gevaar is. Het hooggerechtshof van de staat heeft besloten dat een restrictieve abortuswet die al van de jaren 1860 dateert, effectief van toepassing is. De Amerikaanse president Joe Biden noemt de beslissing “wreed”.

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar de Cerclesupporters: “Dit seizoen is de bekroning voor meer dan een eeuw hard werken”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot de Cercle-supporter. De vereniging mocht dinsdag namelijk 125 kaarsjes uitblazen. Reageren kan via mail naar: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar de Cerclesupporters: “Dit seizoen is de bekroning voor meer dan een eeuw hard werken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brouwerij Fort Lapin schenkt opbrengst van kerstmarktje aan vzw Oranje

De Brugse brouwerij Fort Lapin, sinds enkele maanden gevestigd op de nieuwe locatie in Dreef Ter Panne, schonk onlangs de opbrengst van hun jaarlijkse kerstmarktje in december aan vzw Oranje, de organisatie voor mensen met een beperking.
The post Brouwerij Fort Lapin schenkt opbrengst van kerstmarktje aan vzw Oranje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ierse vicepremier verzekert dat Palestina erkend zal worden als staat

De Ierse vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Michael Martin, heeft dinsdag gezegd dat de formele erkenning van Palestina door Ierland “zal gebeuren”. Martin zei in de Dáil Éireann, het Ierse parlement, dat hij een formeel voorstel over de erkenning van de Palestijnse staat aan de regering zou voorleggen.

Lees meer »

Atoomagentschap waarschuwt voor groot nucleair ongeluk in Oekraïense kerncentrale: hoe groot is het gevaar voor ons?

De kerncentrale van Zaporizja, die dichtbij de frontlinie in Oekraïne ligt, is tijdens de gevechten nog maar eens geraakt. Hoe groot is de kans dat het daar op een dag écht fout loopt? Ligt er een nucleaire ramp in het verschiet die ook voor ons zware gevolgen zou kunnen hebben? Joannes Laveyne, energiespecialist van de Universiteit Gent, legt uit.

Lees meer »

Restaurant De Foyer viert 30ste verjaardag: “Toen Herman Van Rompuy een tafel wilde reserveren, dachten we dat het een flauwe grap was”

Al drie decennia lang is restaurant De Foyer een vaste culinaire waarde op de Zeedijk in Oostende. Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan, blikken zaakvoeders Natascha Kemel (56) en Luc Van Caenegem (60) terug op de hoogtepunten van hun carrière. “Of we al aan ons pensioen denken? Helemaal niet, we doen zeker nog wat jaren voort”, lacht het koppel.
The

Lees meer »