Maarten Vandevoordt over zijn leven als doelman, zijn nakend afscheid en zijn ambities: “Ik hoop stiekem op de Rode Duivels”

“De Rode Duivels? Het zou goed zijn voor mijn ontwikkeling om met de grote jongens te trainen.” Maarten Vandevoordt (22) over het leven als doelman en zijn nakende vertrek bij Racing Genk – de club waar voor hem alles begon. “Ik ga het hier missen, maar ik ben klaar voor die nieuwe uitdaging.” 

Meer krantenkoppen in België

VS stellen opnieuw sancties in tegen Venezolaanse oliesector

De Verenigde Staten hebben besloten een aantal sancties tegen de oliesector van Venezuela weer in te stellen, omdat de president van dat land, Nicolás Maduro, nog steeds de oppositie met harde hand zou onderdrukken. Een half jaar geleden versoepelde Washington het sanctiebeleid tegen de autoritair regerende ‘revolutionaire socialist’ Maduro, die aankondigde vrije presidentsverkiezingen te zullen houden dit jaar.

Lees meer »

Laffe aanslag met bierflesje heeft zware gevolgen voor Jurgen, die zijn café definitief sluit: “Weer achter een tapkast staan, kunnen we niet meer aan”

Café De Vlaskapel in Kortrijk sluit definitief de deuren na de moordaanslag die werd gepleegd op uitbater Jurgen Vankeersbilck (50). Na rijp beraad hebben hij en zijn partner beslist om het café nooit te heropenen. “Weer achter een tapkast staan na alles wat er de voorbije maanden is gebeurd, dat kunnen we niet meer aan”, aldus partner Nathalie Tanghe.

Lees meer »

Expo in BKO in Gistel belicht gedeeld en betrokken ouderschap

Vrijwilligersorganisatie Home-Start Vlaanderen, het Kenniscentrum Gezinswetenschappen van Odisee Hogeschool en de stad Gistel openden in buitenschoolse kinderopvang de Zonnebloem een foto-expo rond ouderschap. Je kan er nog tot 12 mei terecht.
The post Expo in BKO in Gistel belicht gedeeld en betrokken ouderschap appeared first on KW.be.

Lees meer »

Godsdienstleraar vrijgesproken voor misbruik nichtje (9): “Geen objectieve bewijzen”

Een 59-jarige man uit Kortrijk is vrijgesproken voor seksueel misbruik van zijn 9-jarig nichtje. Volgens het meisje vergreep haar oom zich zowel in het Zuid-Franse Beausoleil als bij hem thuis in Kortrijk aan haar. De man is godsdienstleraar in het Franstalige onderwijs. De rechter achtte het niet bewezen.
The post Godsdienstleraar vrijgesproken voor misbruik nichtje (9): “Geen objectieve bewijzen” appeared

Lees meer »

“Ik ga je missen, padre”: West-Vlaamse vader ‘Berten’ (77) van PVDA-topman Raoul Hedebouw overleden aan kanker

Hubert ‘Berten’ Hedebouw, de vader van politicus Raoul Hedebouw, is op 77-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de topman van PVDA zelf op Facebook. Hubert was een geboren en getogen West-Vlaming, maar verliet op jonge leeftijd Ruddervoorde voor Herstal bij Luik.
The post “Ik ga je missen, padre”: West-Vlaamse vader ‘Berten’ (77) van PVDA-topman Raoul Hedebouw overleden aan kanker appeared first

Lees meer »

“Drie dagen voor haar dood was ze weer hervallen”: hoe een toxische relatie Amy Winehouse uiteindelijk het leven kostte

Twee albums: meer was er niet nodig om van Amy Winehouse een legende te maken. Maar meer nog deden haar flamboyante levenswandel en haar worstelingen met drank en drugs inkt vloeien. Toen ze in juli 2011 op haar 27ste overleed, werd ze helemaal onsterfelijk. Nu er later deze maand een (gecontesteerde) film over haar leven verschijnt, staat ‘Story’ stil bij

Lees meer »

“Niemand belde hulpdiensten”: Mylano (13) breekt enkel bij aanrijding tijdens schoolactiviteit

Mylano Baelen (13) uit Ingelmunster zal vrijdag 29 maart niet vlug vergeten. Met Prizma Middenschool vertoefde hij enkele uren op het sportstadion om er spelletjes te spelen, waarna de paasvakantie begon. Op het sportterrein reed een bestelwagen van de technische dienst van de gemeente Mylano aan. Hij liep een dubbele enkelbreuk op. “Ik ben boos. Een kind wordt aangereden, schreeuwt

Lees meer »

Suri Cruise is officieel 18, en dat is geen goed nieuws voor Scientology: “Ze mag zich nu uitspreken over haar vader”

Suri Cruise, de dochter van Tom Cruise en Katie Holmes (45), is donderdag 18 geworden. Het meisje floreert op alle gebieden, en toont dezelfde creativiteit als haar ouders. Heeft daar, behalve genetisch, absoluut geen aandeel in: papa Tom (61), die al 11 jaar alle contact met haar weigert. Hoe zal hun relatie veranderen nu Suri meerderjarig is? En wat met

Lees meer »

‘Spookdoelpunt’ in Clásico blijft nazinderen: Spaanse bond deelt communicatie, Barça-voorzitter verwijst naar Anderlecht-Genk

De controversiële fase met het mogelijke doelpunt van Lamine Yamal in Real Madrid-Barcelona krijgt een staartje. Barça-voorzitter Joan Laporta laat in een video weten dat zijn club “al het mogelijke zal doen” om te laten onderzoeken of de bal van Yamal achter de doellijn was. “Als dat het geval blijkt, zullen we vragen om de match te herspelen.” Laporta verwijst

Lees meer »

Michel Van den Brande in september voor strafrechter voor bedreiging ex-werknemer

Michel Van den Brande, de zaakvoerder van stellingbouwer Kontrimo die vorig jaar opgepakt werd na het uiten van bedreigingen aan een ex-werknemer op Facebook, moet zich in september voor de Gentse correctionele rechtbank verantwoorden. Dat heeft de rechtbank woensdag beslist.
The post Michel Van den Brande in september voor strafrechter voor bedreiging ex-werknemer appeared first on KW.be.

Lees meer »