LIVEBLOG PARIJS-NICE. Remco Evenepoel blikt deze namiddag vooruit, volg het hier straks op de voet

Zondag speldt Remco Evenepoel (24) in Parijs-Nice weer een rugnummer op. In zijn eerste deelname aan de ‘Koers naar de Zon’ mikt onze landgenoot meteen op de eindzege. Op deze pagina hoeft u geen enkel nieuwtje in aanloop naar de wedstrijd te missen. 

Meer krantenkoppen in België

Hij was niet één, maar twéé keer koning, tot hij door de communisten werd verdreven: de val van het Roemeense koningshuis

Afgezet en opnieuw gekroond. Een oorlogsheld, maar ook een banneling. Een vorst die zo graag gezien werd door het volk, dat hij gevreesd werd door politici. En dat alles met een verboden liefde aan zijn zijde. Het inspirerende verhaal van Mihai I, de laatste koning van Roemenië, leest als een spannende oorlogsroman. Maar zelfs hij kon de ondergang van zijn

Lees meer »

Oppositie en onafhankelijken verenigen zich in lijst ‘DURF’: “Fris project met oog op de toekomst”

In Lichtervelde lijken de gemeenteraadsverkiezingen in oktober een tweestrijd te zullen worden. Oppositiepartijen SOMM, N-VA en Open Vld gaan samen met onafhankelijken de strijd aan met Resp&ct 8810, het huidige CD&V, de partij die al 42 jaar onafgebroken aan de macht is in Lichtervelde. Onafhankelijk kandidaat Etienne Denys (70) blijkt de lijm tussen de drie partijen te zijn.
The post

Lees meer »

N-VA wil 19 Brusselse gemeenten omvormen tot één stadsgewest, met één politiekorps: “Zes zones, wie doet nu zoiets?”

Als het van N-VA afhangt, moeten de negentien Brusselse gemeenten worden samengevoegd en omgevormd tot één stadsgewest. Dat staat in het programma waarmee N-VA in Brussel naar de verkiezingen trekt. De Vlaams-nationalisten hebben vandaag drie zetels in het Brussels parlement. Hun ambitie is om na 9 juni “incontournable” te worden voor de vorming van een Brusselse regering, verklaarde partijvoorzitter Bart

Lees meer »

Hotel Métropole in Brussel krijgt facelift: heropening eind 2025

Urban.brussels heeft de bouwvergunning toegekend voor de volledige restauratie van Hotel Métropole op het De Brouckèreplein in Brussel. Bedoeling is het iconische Brusselse gebouw in zijn oude glorie te herstellen. Ook krijgt het hotel een uitgebreide spa met sauna en zwembad en een fitnessruimte. De heropening wordt voorzien tegen eind 2025.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Man die zichzelf dreigde op te blazen in Iraanse ambassade in Parijs is gearresteerd

De man die zichzelf dreigde op te blazen aan het Iraanse consulaat in Parijs is gearresteerd. Dat melden Franse media. De man zou rond 11.00 uur het pand in de Franse hoofdstad zijn binnengedrongen. Lokale media melden dat hij na binnenkomst een jas uitdeed en dat er een bommengordel tevoorschijn kwam. Hij zou hebben geroepen zijn “broer te willen wreken”.

Lees meer »

Grootste stap voorwaarts sinds de jaren 70: onderzoekers vinden manier om gevaarlijke infecties klein te krijgen

Ziekenhuizen kampen met een groeiend probleem van antibioticaresistentie, waardoor steeds meer bacteriën niet meer te behandelen zijn met bestaande geneesmiddelen. Een team van Zweedse wetenschappers is nu echter een nieuwe vorm van antibiotica op het spoor. En dat is heel goed nieuws om hardnekkige infecties zoals E. Coli en K. pneumoniae – dat onder andere een longontsteking kan veroorzaken –

Lees meer »

CHECK – Ja, kinderen en jongeren kunnen gratis naar de psycholoog (al zijn er kanttekeningen)

Op sociale media kreeg Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere de vraag of psychologen echt gratis zijn voor jongeren. Daarop antwoordde ze “ja”, maar dat is niet het volledige verhaal. Jongeren kunnen gratis naar de psycholoog, maar maximaal tot en met 23 jaar. Ze kunnen ook enkel terecht bij zorgverleners die aangesloten zijn bij het nieuwe systeem. Bovendien is het aantal sessies beperkt

Lees meer »

Jongeman krijgt vijf jaar cel voor klappen in Kortrijkse uitgaansbuurt: “Maar ik schopte niet toen hij op de grond lag”

Slechts enkele maanden nadat hij een voorwaardelijke celstraf van vier jaar kreeg, deelde een 20-jarige jongeman uit Kortrijk in de Kortrijkse uitgaansbuurt opnieuw klappen uit. Ondertussen verblijft hij in de cel op verdenking van drugshandel. Hij liep vijf maanden effectieve celstraf op.
The post Jongeman krijgt vijf jaar cel voor klappen in Kortrijkse uitgaansbuurt: “Maar ik schopte niet toen hij

Lees meer »

Pro League maakt kalender voor Promotion Play-offs bekend

De Pro League heeft zaterdagmiddag de kalender voor de Promotion Play-offs in de Challenger Pro League onthuld. Daarin strijden de nummers drie tot zes – Deinze, Lommel, Zulte Waregem en Patro Eisden – voor het barrageticket met de nummer twee van de Relegation Play-offs in de Jupiler Pro League.
The post Pro League maakt kalender voor Promotion Play-offs bekend appeared

Lees meer »

Nieuwe pop-upgalerie Le Salon de Léon in Hof Sebrechts in Brugge

Na vijftien jaar van leegstand heeft projectontwikkelaar Istoir het Hof Sebrechts in Brugge aangekocht. In afwachting van de renovatie van dit beschermde monument, gelegen in het Sebrechtspark, stelt de nieuwe eigenaar het pand ter beschikking van Le Salon de Léon om er tijdelijk een eclectische collectie kunst, antiek, design en vintage tentoon te stellen.
The post Nieuwe pop-upgalerie Le Salon

Lees meer »

Grote phishingprovider offline gehaald na internationale operatie

Politie- en veiligheidsdiensten van maar liefst negentien landen hebben deze week een in het Verenigd Koninkrijk opgerichte, internationale phishingprovider uit de lucht gehaald. De operatie, waaraan voor ons land de federale gerechtelijke politie Brussel meewerkte, werd op internationaal niveau gecoördineerd door Europol. Criminelen gebruikten LabHost om persoonsgegevens van mensen te achterhalen.

Lees meer »

Minister van Justitie Van Tigchelt belooft gevangenismedewerkers werk in de Kempen wanneer gevangenis in Hoogstraten sluit: “Niet naar Antwerpen”

Bij een bezoek aan de gevangenis in Hoogstraten heeft minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) gezegd dat de medewerkers sowieso in de andere Kempense gevangenissen aan de slag kunnen blijven wanneer de instelling in Hoogstraten sluit. Dat zal gebeuren wanneer de nieuwe gevangenis in Antwerpen opengaat. "Het personeel vreest dat het in Antwerpen aan de slag zal moeten,

Lees meer »