‘Ik moest een keuze maken: een vrouw of een koersploeg’: na een jaar van kermiskoersen terug in het peloton. Met dank aan God

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Seppe (25) en Niels (24) wagen kans in Blind Gekocht: “We hebben allebei twee linkerhanden”

Seppe en Niels besloten om, na twee jaar tevergeefs gezocht te hebben naar een geschikte woning, deel te nemen aan het Play4-programma ‘Blind gekocht’. Het koppel woonde eerst nog in een kangoeroewoning met de grootmoeder van Seppe, Mia Allegaert (85) in Beveren-Leie, maar de tijd was aangebroken voor een ‘eigen’ huis. Presentator Jani Kazaltzis en zijn team van experten kregen

Lees meer »

Gentse economie ziet buitenlandse investeringen meer dan halveren naar 207 miljoen, maar blijft in trek 

In Gent hebben buitenlandse investeerders vorig jaar 207 miljoen euro gepompt in de economie. Het bedrag loopt terug in vergelijking met 2022, toen werd 462 miljoen in de Gentse economie geïnvesteerd vanuit het buitenland. "Jaarcijfers geven een vertekend beeld. De voorbije 10 jaar waren de investeringen enorm, Gent is de technologiehoofdstad van de regio", zegt schepen Sofie Bracke (Open VLD).

Lees meer »

Hawaï-campagne van Stefaan De Clercq officieel gestart in Het Bierkasteel in Izegem: “Een droom die uitkomt”

In Het Bierkasteel in Izegem had de officiële start plaats van de Hawaï-campagne voor Stefaan De Clercq uit Ingelmunster, die op zaterdag 26 oktober 2024 voor de allereerste keer deelneemt aan het ‘Ironman World Championship’ in Hawaï. De voorzitter van het Hawaï-comité is Xavier Vanhonsebrouck. Zijn coach is Ironman 2013 Frederik Van Lierde.
The post Hawaï-campagne van Stefaan De Clercq

Lees meer »

‘Rebel Garden’: urgente expo over de klimaatcrisis in Brugge

Vanaf zaterdag 13 april tot 1 september presenteert Musea Brugge, wat ze zelf ‘de meest urgente kunsttentoonstelling’ van het moment noemt: Rebel Garden. Wat is de impact van de mens op de natuur, en wat zijn de gevolgen hiervan op onze omgeving? De expo in de marge van de Triënnale Brugge breekt uit de traditionele museummuren en palmt drie Brugse

Lees meer »

Een bloemetje voor memé Rita die altijd in de bres springt

“Memé verdient een bloemetje want ze staat altijd paraat voor ons”, schrijft Andy Van Nieuwkerke naar de redactie van KW. “Elk weekend komt ze met de fiets eens langs om haar achterkleinkinderen te zien, door weer en wind.”
The post Een bloemetje voor memé Rita die altijd in de bres springt appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Busbouwer Van Hool vraagt faillissement aan: 1.550 tot 1.850 mensen verliezen hun job

Busbouwer Van Hool heeft officieel het faillissement aangevraagd. Het bedrijf uit Koningshooikt wordt overgenomen door VDL-Schmitz Cargobull. Daarbij verdwijnen 1.550 tot 1.850 van de 2.500 jobs, méér dan verwacht. Om 11 uur was er een bijzondere ondernemingsraad bij Van Hool. Rond 12.30 uur geeft de busbouwer een nieuwe stand van zaken over de doorstart van het bedrijf. Volg alle ontwikkelingen

Lees meer »

Zeven 70-plussers staan in Nederland terecht voor verstrekken van ‘zelfmoordpoeder’: “Ik heb 16 mensen geholpen met iets wat ze heel graag wilden”

Zeven verdachten, allemaal 70-plussers, staan vanaf maandag in Nederland terecht omwille van hun vermeende betrokkenheid bij het verstrekken van het zelfmoordpoeder ‘Middel X’. Allemaal hebben ze een link met Coöperatie Laatste Wil, een organisatie die vindt dat iedereen het recht heeft om zijn eigen levenseinde te bepalen.

Lees meer »

OPROEP. Heb jij een vraag over burn-out?

Eén op de zes werkende Vlamingen kampt met burn-outklachten of loopt er risico op, blijkt uit onderzoek van de KU Leuven. Mogelijk heb je zelf ook vragen over burn-out? Hoe kaart je dit thema aan op het werk en hoe kun je ervan genezen? Experten geven een antwoord op al jouw vragen: stel ze hieronder.

Lees meer »

Man die ‘met grote smile op gezicht’ dronken man bewusteloos schopte in Brugge riskeert jaar cel

Een 30-jarige Zedelgemnaar riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf voor grof geweld in de Brugse uitgaansbuurt. Gillian W. sloeg en schopte een dronken man bewusteloos. “Hij schepte daar een duivels genoegen in”, aldus de procureur.
The post Man die ‘met grote smile op gezicht’ dronken man bewusteloos schopte in Brugge riskeert jaar cel appeared first on KW.be.

Lees meer »