Experts vrezen voor nieuwe uitbarsting van IJslands vulkaansysteem bij Grindavik

De seismische activiteit op het schiereiland Reykjanes, in het zuidwesten van IJsland, is opnieuw toegenomen. Mogelijk komt er opnieuw een uitbarsting aan van het vulkanisch systeem Svartsengi, zoals in december, januari en februari al het geval was. 

Meer krantenkoppen in België

Remco Evenepoel, die alweer op rollen kan rijden, spreekt voor het eerst sinds zware crash: “De revalidatie is eigenlijk ijsjes eten”

Remco Evenepoel (24) herstelt goed van zijn blessures (sleutelbeenfractuur en breukje in het schouderblad), die hij twee weken geleden opliep bij een zware val in de Ronde van het Baskenland. In de podcast ‘The Wolfpack Howls’ van z’n eigen ploeg praat hij voor het eerst. “Ik mag echt niet klagen. Ik voel elke dag dat mijn lichaam beter wordt en

Lees meer »

“Opletten voor de ruis van thuis”: nog honderd dagen te gaan, BOIC-top blikt vooruit op Spelen van Parijs

Met nog 100 dagen te gaan tot de Spelen van Parijs, besliste het Franse organisatiecomité om vandaag wereldwijd nog eens 250.000 olympische tickets te koop aan te bieden, in alle mogelijke sporten. Een uitgelezen tijdstip om nog andere hete hangijzers te bespreken met de top van het BOIC. Hoe zit het straks met de veiligheid in de lichtstad? Hoeveel Belgen

Lees meer »

Rechter proces Trump: “We hebben onze jury”

Rechter Merchan liet donderdagavond laat (Belgische tijd) weten dat de twaalf juryleden voor het proces Trump aangesteld zijn. Het gaat om 7 mannen en 5 vrouwen. Eerder vandaag werden nog twee van de reeds zeven geselecteerde juryleden de laan uit gestuurd.

Lees meer »

Na oproep president Bolsonaro: duizenden Brazilianen manifesteren voor vrijheid van meningsuiting

Na een oproep van de voormalige uiterst rechtse Braziliaanse president Jair Bolsonaro zijn zondag in Copacabana, een wijk in de stad Rio de Janeiro, duizenden mensen de straat opgetrokken om te manifesteren voor de vrijheid van meningsuiting, die volgens hen bedreigd wordt. Een bewijs daarvan zien ze in het conflict tussen het Braziliaanse gerecht en de Amerikaanse ondernemer Elon Musk.

Lees meer »

Jurylid gooit handdoek in de ring nadat identiteit uitlekt bij begin van Stormy Daniels-proces

Het proces over zwijggeld dat voormalig Amerikaans Republikeins president Donald Trump zou betaald hebben aan pornoactrice Stormy Daniels, is donderdag in New York hervat met een moeilijke juryselectie. Aan het begin van de zitting gaf een van de zeven geselecteerde juryleden er de brui aan, waardoor er nu zes van de twaalf juryleden overblijven, de zes plaatsvervangers niet meegerekend.

Lees meer »

Na de veroordeling wegens fraude: Vanessa (52), moeder van ‘Temptation’-Megan, reageert voor het eerst. “Een luxeleven in Dubai? Ze heeft niet eens een spaarboek”

Dat realityster Megan Desaever (24) in ‘Temptation island’ als ‘koekerond’ – lees: oliedom – werd omschreven door haar toenmalige lief, vond haar moeder Vanessa Caroen niet leuk. Al kan ze daar intussen mee leven. “Want Megan dankt haar bekendheid eraan.” Maar dat Megan vrijdag samen met haar vader werd veroordeeld voor sociale fraude en gesjoemel met coronapremies, vindt haar mama

Lees meer »

West-Vlaamse vervoerregio’s inspireren elkaar: “Lokale besturen aanmoedigen om in hun eigen stad of gemeente aan de slag te gaan”

Politici en mobiliteitsambtenaren van de vijftien Vlaamse vervoerregio’s fietsen doorheen de stad Kortrijk om er kennis te maken met succesvolle mobiliteitsprojecten die in lijn liggen met de regionale mobiliteitsplannen. “We bezoeken verschillende steden en gemeenten in en net buiten West-Vlaanderen. Het doel is de lokale besturen te inspireren om in hun eigen stad of gemeente aan de slag te gaan”,

Lees meer »

Harelbeekse Emilie Vyncke (14) neemt deel aan ‘Junior Bake Off’: “Once in a lifetime ervaring”

Emilie (14) uit Harelbeke is een van de deelnemers van het nieuwe seizoen van ‘Junior Bake Off’. Daarin nemen acht jonge bakkers het tegen elkaar op en strijden ze voor de titel van beste jonge bakker van Vlaanderen. “Het was echt de zotste ervaring ooit”, glundert ze.
The post Harelbeekse Emilie Vyncke (14) neemt deel aan ‘Junior Bake Off’: “Once

Lees meer »

Onze gasten deden de Genkse defensie kraken tot de bal panklaar voor doel lag

Hard in hun muziek, hard in het supporteren voor hun club/vereniging. Dat zijn hardrockers Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle). Zij vormen dit seizoen onze VAR, oftewel onze Voetbal Analyserende Rockers. Beurtelings werpen ze hun blik op de meest opvallende voetbalmomenten.
The post Onze gasten deden de Genkse defensie kraken tot de bal panklaar voor doel lag appeared first

Lees meer »