Experts vrezen voor nieuwe uitbarsting van IJslands vulkaansysteem bij Grindavik

De seismische activiteit op het schiereiland Reykjanes, in het zuidwesten van IJsland, is opnieuw toegenomen. Mogelijk komt er opnieuw een uitbarsting aan van het vulkanisch systeem Svartsengi, zoals in december, januari en februari al het geval was. 

Meer krantenkoppen in België

Mysterie rond laatste vlammendragers opgelost, hevige regenval is domper: dit was de openingsceremonie

Parijs 2024 is nu écht van start gegaan. De openingsceremonie van de Olympische Spelen kreeg bakken regen te verwerken en duurde láng. Maar in het slot werden de geduldigen toch beloond met een straf (weder)optreden van Céline Dion. Én ze ontdekten ook welke sporters de olympische vlam mochten aansteken: Marie-José Perec en Teddy Riner en dus niét de mysterieuze ‘Zorro’.

Lees meer »

LIVE. Secret Service vraagt Trump geen buitenevenementen meer te houden – Trump wil verhinderen dat Harris toegang krijgt tot campagnegeld Biden

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

OVERZICHT. Deze zomer al zeker 89 Belgen overleden in het buitenland: deze landgenoten stierven op vakantie

Berichten over Belgen die zijn omgekomen in het buitenland: het lijkt in deze zomerperiode schering en inslag. Buitenlandse Zaken heeft weet van 89 overlijdens sinds begin juni, maar dat aantal ligt waarschijnlijk hoger. Toch is er geen sprake van een stijgende tendens. Wel waren er verschillende tragische verhalen over overleden landgenoten in het buitenland die veel aandacht hebben gekregen. Wij

Lees meer »

Isabelle Vandenbussche uit Moorslede is ‘Slomo Universalis’

Bij het begin van de zomervakantie is er ieder jaar Slyps Kermis. Ook dit jaar viel er heel wat te beleven. De wielerorganisatoren van Slyps Sprint kleurden het kermisgebeuren met twee wedstrijden en op maandag was er opnieuw een loopwedstrijd.
The post Isabelle Vandenbussche uit Moorslede is ‘Slomo Universalis’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tesla gaat onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

Tesla is onderuitgegaan op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto’s zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

Lees meer »

Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op een heerlijk hoorntje

Op de Zeedijk is Crèmerie Georges een gevestigde waarde onder ijsjeseters. Gestart met vijf smaken, zijn dat er vandaag vijf keer zo veel. Astrid Leplae vernieuwt dit aanbod regelmatig, onder het goedkeurend oog van Michel Casteleyn, de zoon van wijlen Georges.
The post Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op

Lees meer »

Zomerreeks op het kanaal: nu ook klusjesdienst én massagesalon ‘Time for You’ op het water

Noordkaai 25/2 is het adres van Ingeborg Man en Stany Poncelet. Dat blijkt een woonboot te zijn, waar ze ondertussen huizen met hun nieuw samen gesteld gezin en van waaruit ze ook hun zelfstandig (bij)beroep uitoefenen. Ingeborg verzorgt massages, Stany runt een klusjesdienst.
The post Zomerreeks op het kanaal: nu ook klusjesdienst én massagesalon ‘Time for You’ op het

Lees meer »