Ex-gedetineerden, wezen en een priester met een varken, de Russische fotograaf Dmitry Markov zag schoonheid in troosteloosheid

Hij was kritisch voor Poetin en tegen de Russische inval in Oekraïne, maar emigreren kon Dmitry Markov niet. Hij werd 42.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG ROMANDIË. Gianni Vermeersch voorlopig vierde in ultrakorte tijdrit, Nys valt buiten top-10

Het klassieke voorjaar zit erop na Luik-Bastenaken-Luik, dus gaat de blik op de eerste grote ronde van het seizoen: de Giro d’Italia. De traditionele voorbereidingskoers van de Giro is de Ronde van Romandië. Die opent traditioneel met een proloog, een ultrakorte tijdrit van 2,3 kilometer. Het parcours telt bijzonder veel bochten en moet explosieve renners goed liggen. Kan Thibau Nys

Lees meer »

Harelbeekse Emilie Vyncke (14) neemt deel aan ‘Junior Bake Off’: “Once in a lifetime ervaring”

Emilie (14) uit Harelbeke is een van de deelnemers van het nieuwe seizoen van ‘Junior Bake Off’. Daarin nemen acht jonge bakkers het tegen elkaar op en strijden ze voor de titel van beste jonge bakker van Vlaanderen. “Het was echt de zotste ervaring ooit”, glundert ze.
The post Harelbeekse Emilie Vyncke (14) neemt deel aan ‘Junior Bake Off’: “Once

Lees meer »

Actrice Saskia Debaere speelt nu ook mee in Nonkels 2

Deerlijk Saskia Debaere is leerkracht aan de Waregemse academie, speelt (gast)rollen in tv-, radio- en theaterproducties, regisseert bij toneelgezelschappen, en maakt kunstige collages. Nu is ze te zien in de derde aflevering van Nonkels 2, op Play4. “Mensen laten lachen vond ik al als kind heerlijk.”
The post Actrice Saskia Debaere speelt nu ook mee in Nonkels 2 appeared first

Lees meer »

Verfijnde, gezonde brunch en lunch bij Sprezzatura: “Zonde dat we deze mooie ruimte enkel ’s avonds benutten”

De prachtig gedecoreerde cocktailbar Sprezza van Hotel Damier aan de Graanmarkt is je wellicht wel bekend. Sinds vorige week kreeg de lounge een upgrade naar salon en is het bijkomend lunchconcept ‘Sprezzatura’ open van dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15 uur. “We willen ook de koffiecultuur in Kortrijk meer laten opleven”, zegt eigenaar en general manager Catherine

Lees meer »

Drie nieuwe flitspalen actief in Kortrijk en deelgemeenten

Vanaf volgende week, maandag 22 april, worden er in de politiezone Vlas drie nieuwe ‘flitspalen’ operationeel. De installatie gebeurde al een tijdje geleden zodat een uitgebreide testfase mogelijk was. Vanaf komende maandag wordt elke overtreding wegens te snel rijden geregistreerd, verwerkt en beboet.
The post Drie nieuwe flitspalen actief in Kortrijk en deelgemeenten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook Westrozebeke heeft dementievriendelijke wandeling: “Mooi vertrekpunt voor een gesprek of een ontmoeting”

Na Oostnieuwkerke is er nu ook in Westrozebeke een dementievriendelijke wandeling. De wandeling wordt op zondag 21 april gelanceerd ter gelegenheid van Erfgoeddag. In het najaar zou ook Staden er een krijgen.
The post Ook Westrozebeke heeft dementievriendelijke wandeling: “Mooi vertrekpunt voor een gesprek of een ontmoeting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dealende kapper (28) pronkte uitgebreid met luxeleven op Tenerife, maar wordt nu uitgeleverd aan ons land: “Alles stond gewoon op sociale media”

Er hing een nieuwe gevangenisstraf voor drugshandel boven zijn hoofd, en dat zag hij absoluut niet zitten. En daarom vluchtte Dylan L. (28) uit Blankenberge in september naar Tenerife. Daar werd de kapper afgelopen week opgepakt nadat hij op sociale media uitgebreid pronkte met zijn luxeleven op het eiland. De man wordt uitgeleverd aan België. “Hij heeft het ons

Lees meer »

“Kijk ernaar uit om géén wereldkampioen meer te zijn”: zieke Luca Brecel geeft het weg en sneuvelt in eerste ronde WK snooker

Een drama voor Luca Brecel (29). De titelverdediger is al in de eerste ronde uitgeschakeld op het WK snooker. Er leek nochtans geen vuiltje aan de lucht tegen David Gilbert. 6-3 voor na de middagsessie. En lange tijd ook op één frame van winst. Maar na een dramatisch einde is het exit voor ‘The Belgian Bullet’, die geweldige shots afwisselde

Lees meer »

Advocaat moordenaar Monika (74) vraagt en krijgt anderhalve week uitstel van raadkamer: “Hij is een gebroken man”

De Brugse raadkamer zal pas volgende week vrijdag beslissen over de verdere aanhouding van Noël D. (74). De zeventiger doodde anderhalve week geleden zijn vrouw Monika in hun huis in Zerkegem. Noël D. sloeg zijn vrouw met een hamer, maar belandde pas een week later in de gevangenis. Advocaat Pieterjan Dens vroeg de raadkamer dinsdagochtend om een uitstel. “Ik heb

Lees meer »

“Luca heeft de flair, geeft al zijn geld uit en leeft als een playboy”: eerste WK-tegenstander Gilbert is ware fan van Brecel

Na de plichtplegingen (zie video hieronder, met de hoofdspelers in pak maar de excentrieke Ronnie O’Sullivan erg casual en zelfs met een houthakkershemd toen hij buiten plaats moest nemen) tijd voor actie in Sheffield. In de zestiende finales van het WK opent Brecel deze ochtend om 11u tegen David Gilbert. En of die 42-jarige Engelsman een fan is van ‘The

Lees meer »

Bibliotheek en De Lovie vzw slaan de handen in elkaar op Erfgoeddag: “Verkoop met afgevoerde boeken”

Op Erfgoeddag, zondag 21 april, kan je dit jaar opnieuw het kasteelpark De Lovie bezoeken in Poperinge. Dit jaar werd ‘Samen uit, samen thuis’ als thema gekozen. Genieten van het lokale aanbod met de jaarlijkse Bloemendagen en gezellig rondkuieren in de historisch rijke omgeving staan op het programma. “Een nieuwigheid dit jaar is een samenwerking met de bibliotheek voor extra

Lees meer »