Duitsland in verlegenheid gebracht door Russisch lek over Taurus-raketten

14:26 Een door de Russen gelekt gesprek tussen hoge Duitse officieren brengt bondskanselier Olaf Scholz in verlegenheid. Hij kant zich tegen de levering van Taurus-raketten aan Oekraïne, maar uit de opname … 

Meer krantenkoppen in België

Politie wil reddingsactie voor Belgische kust uitvoeren voor boot met 38 illegalen, maar: “Ze weigeren te stoppen en varen verder”

Voor de kust van Koksijde-Bad vond zondagochtend een reddingsactie plaats nadat een boot met 38 illegalen gespot werd in zee. De politieboot was snel ter plaatse. “Maar de illegalen waren niet in nood en weigerden over te stappen. Ze bleven verder varen waarna onze diensten hen hebben begeleid tot in Franse wateren”, klinkt het bij de politie.

Lees meer »

Veurne past mobiliteitsplan aan en stimuleert fietsgebruik

Een betere en veiligere fietsinfrastructuur, dit was een van de werkpunten in Veurne. Daarom is er gekozen om een fietszone te maken van het volledige gebied binnen de kleine ring. De snelheid is er beperkt tot 30 km per uur en er fietsers mogen er niet worden ingehaald.
The post Veurne past mobiliteitsplan aan en stimuleert fietsgebruik appeared first on

Lees meer »

“Ons doel? Burgemeesters leveren”: Vlaams Belang komt bij de gemeenteraadsverkiezingen al in minstens 37 gemeenten op

In 37 West-Vlaamse steden en gemeenten zal je op zondag 13 oktober Vlaams Belang op het kiesbiljet zien prijken. Dat zijn er 11 meer dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2018. “En wellicht komen er nog een zevental gemeenten bij”, maakt kopstuk Stefaan Sintobin zich sterk. Ondertussen heeft de uiterst rechtse partij al afdelingen in 61 van de 64 gemeenten.<br

Lees meer »

‘Tax the rich’, einde aan salariswagens, hogere btw of besparen op de overheid: hoe willen Vlaamse politici werken méér laten lonen?

Zowat alle Vlaamse politieke partijen zijn het erover eens dat werken meer moet lonen. Zeker nu blijkt dat je als alleenstaande ouder amper 28,5 euro per maand extra overhoudt wanneer je je leefloon inruilt voor een fulltime job. Maar wat willen ze er dan precies aan doen? En hoe willen ze dat bekostigen? Professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent) legde vier

Lees meer »

Zo klein is verschil tussen werken en niet-werken: alleenstaande ouder die leefloon inruilt voor job houdt amper 28,5 euro per maand extra over

Amper 28,5 euro per maand. Zoveel verdien je als alleenstaande ouder extra wanneer je je leefloon inruilt voor een full-time job. Een veel te klein verschil, vindt N-VA, dat de berekening heeft gemaakt. Ook promotie maken loont te weinig, blijkt uit dezelfde analyse. Van een bruto opslag van 1.000 euro blijft voor een alleenstaande met kind een goeie 100 euro

Lees meer »

Buurthuis Venning wil duidelijkheid over nieuwe locatie, als die er komt: “We worden vergeten”

Buurthuis Venning in de Damastweversstraat is één van de sociale initiatieven die onderdak vindt in het gewezen pand van de Deelfabriek. Het gebouw staat te koop en het contract van de wijkwerking loopt eind juni af. “We vallen zonder lokaal, maar tot nu toe werd geen oplossing aangereikt”, zeggen vrijwilligers Eline Poublon en Eric Vigués die aan de alarmbel trekken.<br

Lees meer »

Spaanse reddingsdiensten vinden vier vrouwenlichamen in bootje

Voor de kust van Cartagena, in het zuidoosten van Spanje, is een bootje op drift aangetroffen met daarin de lichamen van vier vrouwen. Dat melden de Spaanse reddingsdiensten. Volgens de Spaanse politie “gaat het waarschijnlijk over vrouwelijke migranten die van Noord-Afrika de kust probeerden te bereiken”.

Lees meer »

Laura Vereecke wil in schoonheid afscheid nemen

De dames van VT Diksmuide verloren vóór de paasonderbreking vier keer op een rij. Prestaties die in schril contrast staan met het mooie parcours dat ze daarvoor aflegden. Receptiehoekspeelster Laura Vereecke (28) moet niet lang nadenken om de redenen voor deze mindere periode te achterhalen.
The post Laura Vereecke wil in schoonheid afscheid nemen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jonas Vingegaard eindelijk geopereerd aan sleutelbeen na zware crash: “Niet duidelijk hoe lang zijn herstel gaat duren”

Vijf dagen na zijn zware val in de Ronde van het Baskenland is Jonas Vingegaard (27) eindelijk geopereerd aan zijn sleutelbeen. De Deense tweevoudig Tourwinnaar kan aan zijn herstel beginnen, maar vertoefde tot nu toe nog in het Spaanse ziekenhuis. “Ik zou naar daar willen gaan, kijken hoe het met hem gaat”, vertelt Nathan Van Hooydonck in wielerpodcast ‘Wuyts en

Lees meer »